• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İzmir 20 °C

Başkan Tosun Barış Mücadelesini Sürdürüyor

Başkan Tosun Barış Mücadelesini Sürdürüyor
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Yunanistan'ın başkenti Atina’da gerçekleştirilen Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı’na katıldı.

BAŞKAN TOSUN BARIŞ MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Yunanistan'ın başkenti Atina’da gerçekleştirilen Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı’na katıldı. Başkan Tosun yaptığı konuşmasında, mülteci sorununda tek çözümün barışçıl yaklaşımların güçlendirilmesiyle olacağını söyledi.  

Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı, Yunanistan'ın başkenti Atina’da gerçekleştirildi. Mülteci sorunu ve Türkiye-AB arasında imzalanan geri kabul anlaşmasının ana gündem maddesi olarak ele alındığı konferans kapsamında panel ve çalıştaylar da gerçekleştirildi. Konferansın Türkiye’den tek katılımcısı İzmir’in Dikili ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Tosun oldu.

“BUGÜN DE, YARIN DA BARIŞ…”
Yunanistan'ın başkenti Atina’da gerçekleştirilen ve 3 gün süren Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı’nda,"Mülteci Sorunu” tüm boyutlarıyla ele alındı. Türkiye’den tek katılımcı olan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun gerçekleştirdiği konuşmalarında mülteci sorunu hakkındaki düşüncelerini ve çalışma önerilerini aktardı. Başkan Tosun, Türkiye-AB arasında imzalanan geri kabul anlaşmasını eleştirerek insan ve insanlık üzerinde yapılan pazarlığa karşı olduklarını ve mülteci hareketine ilişkin bugün de, yarın da, gelecekteki yaklaşımın da ana noktasının barışçıl çözümler olmasını ifade etti.  

TÜM AVRUPA ORDAYDI
Atina’nın en önemli noktalarından biri olan ve Tarihi Havagazı Fabrikası olarak bilinen Technopolis’te düzenlenen Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı’na, Avrupa Parlamentosu üyeleri, aralarında Türkiye, Yunanistan ve İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin belediye başkanları, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını ACT NOW adına Patricia Kahane gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un da konuşmacı olarak yer aldığı “Türkiye-Avrupa Birliği Antlaşması” konulu panelde Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Hollanda Milletvekili Katalin Piri, Yunanistan’ın Samos Adası Belediye Başkanı Michalis Angelopoulos, Atina Belediyesi Mülteci Departmanı Başkanı Lefteris Papagiannakis, İtalya’nın Pozzalo kenti Belediye Başkanı Luigi Ammatuna, Türkiye-AB Antlaşması teklifini hazırlayan Geral Knaus, Sınır Tanımayan Doktorlar Türkiye Temsilcisi Aitor Zabalgogeazkoa da birer konuşma yaptı. 

BİLİMSEL VERİLERLE AÇIKLADI
Yunanistan’ın Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Maria Eleni Koppa yönettiği panelde konuşan Dikili Belediye Mustafa Tosun, bu dramının en kısa zamanda çözüme ulaşması için tüm dünya ülkelerinin mülteci hareketine ilişkin bugün de, yarın da  gelecekteki yaklaşımının da ana noktasının barışçıl çözümler olması gerektiğine dikkat çekti. Mülteci sorunun ilk yaşandığı günden itibaren Türk halkının ve Dikilili hemşerilerinin soruna gösterdiği duyarlılığı örnekleriyle dile başkan Tosun, yakın dönemde Dikili’de kurulması düşünülen ve daha sonra vazgeçilen Mülteci Geri Gönderme Kampı’na ilişkin neden karşı olduklarını bilimsel verilerle açıkladı. Avrupalı siyasiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerin dikkatlice dinlediği Başkan Tosun, konuşmasını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözleriyle tamamladı.   

DİKİLİ BELEDİYESİ’NİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un da konuşmacı olduğu panel sonrası “Toplumlarda Politik Gelişmeler” konulu çalıştay gerçekleştirildi. Dikili Belediye Mustafa Tosun’un yönettiği çalıştaya İtalya’nın Pozaalo Belediye Başkanı Luigi Ammatuna, Yunanistan’ın Sakız Adası Belediye Başkan Yardımcısı  Dimitris Karalis,  Sınır Tanımayan Doktorlar Atina sorumlusu  Apostolos Veizis,  sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldılar. Mülteci meselesi ve topluma etkileri üzerinde fikir alışverişinde bulundular. Başkan Tosun, çalıştayda mülteci sorunun ilk gününden itibaren bölgede yer alan Midilli adasına yasa dışı kaçışlarda yakalan mültecilere dair Dikili Belediyesi’nin gösterdiği özverili çalışma ve yardımları dile getirdi. İkinci oturum panel ile sonlandı. Avusturya Yeşiller Partisi Milletvekili Alev Korun’un yönettiği panelde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile mülteci dernekleri temsilcileri de birer konuşma yaparak soruna dair fikirlerini dile getirdi.

“MÜLTECİ SORUNU TÜM DÜNYANIN SORUNUDUR”
Konferansın son gününde mülteci meselesi ile ilgili karma çalıştay gerçekleştirildi. Dikili Belediyesi Mustafa Tosun’un da yer aldığı çalıştayda Avusturya Yeşiller Partisi Milletvekili Alev Korun, Türkiye-AB Antlaşması teklifini hazırlayan Geral Knaus, Yunanistan’ın Sakız Adası Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, Samos Belediye Başkanı Danışmanı Anthony Papadimitriou görüş ve önerileri dile getirdi. Karma çalıştayda konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, mülteci sorunun sadece Türkiye-Yunanistan ve Ege Denizi’nde yaşanan bir sorunu olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek bu meselenin tüm detayı ile tüm dünya ülkelerince ele alınması ve barışçıl çözüm sürecinin biran evvel başlatılmasını gerektiğini vurguladı. Konferans sonunda paneller ve çalıştaylar değerlendirilerek bir bildirge oluşturuldu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894