• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İzmir 17 °C

Batı Anadolu Türkiye’nin Geleceğine Yatırım Yapıyor

Batı Anadolu Türkiye’nin Geleceğine Yatırım Yapıyor
Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Batıçim, Batısöke, Batıbeton, Batıenerji ve Batıliman şirketlerinden oluşan Batı Anadolu Grubu, 2017 yılı sonuna kadar 400 milyon TL yatırım hedefiyle ilerliyor

BATI ANADOLU TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYOR

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Batıçim, Batısöke, Batıbeton, Batıenerji ve Batıliman şirketlerinden oluşan Batı Anadolu Grubu, 2017 yılı sonuna kadar 400 milyon TL yatırım hedefiyle ilerliyor. Grup, şirketleriyle birlikte üretmeye, yatırım yapmaya ve katma değer yaratmaya devam ediyor.

Bu yıl kuruluşunun 50. yıldönümünü kutlayan Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Batı Anadolu Grubu 1050 çalışanı ile bölgede ciddi bir istihdam yaratıyor. Kendi bünyesi dışında pek çok firma ve kuruluş ile işbirliği yapan grup, Ege Bölgesi’nin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kalkınmasına öncülük etmeye devam ediyor.

“Bu topraklardan aldığını bu topraklara verme” felsefesi ile 50 yıldır sorumlu sanayicilik yaptıklarını belirten Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, “Ülke olarak yaşadığımız bu zorlu süreçte devletimize karşı her türlü yükümlülüğü yerine getirmemiz gerektiği bilincindeyiz. Bugün bizlere düşen görevin üretmeye, yatırım yapmaya, katma değer yaratmaya ve çalışmaya devam etmek olduğunu düşünüyoruz. Bu bilinç doğrultusunda Batı Anadolu olarak 2017 yılı sonuna kadar 400 milyon TL yatırım hedefiyle ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Türkiye gündeminde uzun bir süredir varlığını koruyan siyasi ve ekonomik risklerin, ülkemizin lokomotifi konumundaki inşaat sektörünü etkilemesine rağmen, sektörün ekonomik düzendeki önemli konumu ve alınan önlemler sayesinde, olası bir daralmanın önüne geçildiğine dikkat çeken Ünal;  “Ülkemizde yaşanan terörün, mülteci sorununun ve komşu ülkelerdeki iç karışıklıkların azalması ve buna müteakip makroekonomik göstergelerdeki iyileşmelerin ekonomiye yansımasının olumlu olacağına inanıyoruz. Konut kredilerindeki faiz oranlarının aşağı çekilmesi de inşaat sektörünün ihtiyacı olan büyümeyi sağlayacaktır ” diye konuştu.

Grup şirketlerinin hedeflerine ve bu doğrultudaki yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerine işaret eden Ünal sözlerine şöyle devam etti:

“Batısöke fabrikamızın günde 5 bin ton kapasiteli klinker üretimi, çimento öğütme ve paketleme tesisi yatırım çalışmaları 2014 yılı 2. çeyreğinde başladı ve devam ediyor.

Batısöke fabrika alanı içerisinde devam eden bu yeni yatırımın 2017 sonu itibariyle tamamlanarak devreye alınması planlanıyor. Söz konusu tesisin tamamlanmasının ardından mevcut çalışan sayısına ek olarak yaklaşık 150 kişi daha istihdam edeceğiz. Bununla birlikte Batısöke fabrikamızın üretim kapasitesinin yaklaşık 2 kat artması sonucunda mevcut piyasada rekabetçi konumumuzun güçlenmesini hedefliyoruz.”

Batıçim ve Batısöke fabrikalarındaki üretimin yıllık yaklaşık yüzde 30’unu ihraç ettiklerini sözlerine ekleyen Ünal; “Batıçim ve Batısöke fabrikalarımızda yıllık 20 milyon dolarlık klinker ve çimento ihracatı gerçekleşiyoruz. 2018’de Batısöke fabrikamızdaki yatırım tamamlanıp devreye girdiğinde ihracat rakamımızı yılda 40 milyon dolar seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894