• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

Bayındır: Geri Dönüş Yoktur

Bayındır: Geri Dönüş Yoktur
* Prof.Dr. Özentürk, “Bireylerinin potansiyelini geliştirmeyen, onları motive etmeyen ulusların gelişmesi mümkün değil. Toplumların geri kalmasının nedeni doğal kaynakların kıt olmasından daha fazla insan kaynağının kıtlığından kaynaklanmaktadırR

TOPLUMSAL GELİŞMİŞLİĞİN TEMEL ÖLÇÜSÜ İNSAN KAYNAĞIDIR
Prof.Dr.Bayındır; “Türkiye çağdaş uygarlık düzeyini yakalamıştır. Artık bu noktadan geri dönüş yoktur”
* Prof.Dr. Özentürk, “Bireylerinin potansiyelini geliştirmeyen, onları motive etmeyen ulusların gelişmesi mümkün değil. Toplumların geri kalmasının nedeni doğal kaynakların kıt olmasından daha fazla insan kaynağının kıtlığından kaynaklanmaktadır” dedi.
Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik bölümünün 6.dönem  mezuniyet töreninde konuşan Okul Müdürü Prof.Dr. Gülsün Özentürk, toplumsal kalkınmanın temelinin insan kaynağına bağlı olduğunu söyledi. Prof.Dr. Özentürk, “Bireylerinin potansiyelini geliştirmeyen, onları motive etmeyen ulusların gelişmesi mümkün değil. Toplumların geri kalmasının nedeni doğal kaynakların kıt olmasından daha fazla insan kaynağının kıtlığından kaynaklanmaktadır” dedi.
Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 50 öğrencinin mezun olduğu törende konuşan Prof. Dr.Özentürk, hemşirelik ve ebelik mesleklerinin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Dünya Sağlık Örgütü de bu iki mesleği birbirinden farklı olarak ele almakta, eğitim programlarıyla da bu ayrımı ortaya koymaktadır” diye konuştu.
Prof. Dr.Özentürk gençlere seslenerek, “Sizlere mesleki eğitim ve öğretimin yanında vermeye çalıştığımız özgüven ile mesleğimizin saygınlığını koruyacağınıza ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkacağınıza güvenimiz sonsuzdur” dedi.
Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Ege Üniversitesi’nin sağlık ordusunun her kademesine eleman yetiştirdiğini belirtti. Gençlere seslenen Prof. Dr.Bayındır, “Türkiye çağdaş uygarlık düzeyini yakalamıştır. Artık bu noktadan geri dönüş mümkün değil. Ülkemizin daha da ileri gitmesinde sizlere büyük iş düşüyor. Sizler mesleğinizi en iyi şekilde icra ederken, ülke sorunlarıyla, siyasetle de ilgilenin. Derneklere ve sivil toplum kuruluşlarına üye olun” dedi.
Tören okulu ilk üç dereceyle bitiren Meryem Oruç, Serpil Özkul ve Rabia Teke’ye plaketlerinin verilmesinin ardından mezuniyet belgelerinin dağıtılması ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894