• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

Bayramda Beslenme Önerileri

Bayramda Beslenme Önerileri
BTA’nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker, Ramazan Bayramı’nda sevdiklerinizi buluşturan sofralarda yapılacak seçimlere dikkat çekiyor.

BAYRAMDA BESLENME ÖNERİLERİ

BTA’nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker, Ramazan Bayramı’nda sevdiklerinizi buluşturan sofralarda yapılacak seçimlere dikkat çekiyor. Beyaz undan ve şekerden mümkün olduğunca uzak durmak gerektiğini hatırlatan Decker, alternatif olarak tam buğday unu, şeker yerine bal, pekmez, hurma özü kullanılabileceğini söylüyor.

Ramazan Bayramı’nda tüm sevdiklerimizi bir arada buluşturan sofralar adeta birer şölene dönüşüyor. Ancak yanlış seçimler çeşit çeşit mezeler, yemekler, tatlılar ve içeceklerin bir arada sunulduğu bu sofraların tadını kaçırabiliyor. BTA’nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker, bayram sofralarında dikkat edilmesi gerekenleri şöyle anlatıyor: “Bayramda sağlıklı beslenmeye uygun, midenizi yormayacak, hafif gıdalar tercih edilmesini öneriyorum. Beyaz undan üretilen unlu mamullerden uzak durmak ya da en azından miktar olarak tüketimini azaltmak daha doğru olur. Bunun yerine lifli yani daha fazla tok tutan ürünleri tüketebilirsiniz. Örneğin tam buğday unuyla yapılmış güzel bir ev baklavasını tercih edebilirsiniz.”

Bayramlarda şeker tüketimindeki artışa da dikkat çeken Decker, toz şekerin yerine katkısız bal ve pekmez (dut, hurma, elma, üzüm, keçiboynuzu), hindistan cevizi şekeri, hurma özü gibi doğal alternatiflerin kullanılabileceğini anlatıyor. Bayram ziyaretlerinde yapılan ikramlar nedeniyle yorulan mideler için zencefil suyunun iyi bir rahatlatıcısı olduğunu söyleyen Decker, şöyle devam ediyor: “Zencefil suyu gün boyunca metabolizma güçlendirir. Bu içeceği bir bardak suya 5 ince dilim zencefil (kabuğu soyulmamış) koyarak hazırlayabilirsiniz. Ayrıca 40 gram anason tohumu, 40 gram rezene tohumu, 45 gram limon çubuğu ve 25 gram mine çiçeğini karıştırarak güzel bir çay elde edebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı çay karışımını kaynayan suyla 5 dakika demlemeyerek içebilirsiniz.”

Ayrıca Tadında Anadolu restoranlarında mevsiminde toplanan otlarla hazırlanan yöresel lezzetleri ve sebze yemeklerini bulabilir, Cakes&Bakes’in zengin menüsünden hafif ve düşük kalorili seçeneklere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894