• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C

Belediye Dershanesi Açıldı

Belediye Dershanesi Açıldı
ALFA TİVİ / Menemen Belediyesi’nin en önemli Sosyal Sorumluluk Projeleri’nden birisi olan ve her yıl bin öğrenciye ücretsiz eğitim sağlayacak Menemen Belediye Dershanesi, coşkulu bir törenle hizmete açıldı.

Menemen"de eğitimde fırsat eşitsizliğine son..!

alfativi www.afativi.net

Menemen Belediyesi"nin en önemli Sosyal Sorumluluk Projeleri"nden birisi olan ve her yıl bin öğrenciye ücretsiz eğitim sağlayacak Menemen Belediye Dershanesi, coşkulu bir törenle hizmete açıldı.

Son yerel seçimlerle birlikte kapatılarak Menemen Belediyesi"ne dahil olan 7 Belde"den birisi olan Asarlık"taki Belediye hizmet binasının tadil edilmesiyle oluşturulan Menemen Belediye Dershanesi"nin açılış törenine; TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Selçuk Ayhan ve Abdurrezzak Erten, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Eğit, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Yöneticileri, öğrenciler ve velilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce vatandaş katıldı.

500 bin TL"ye maloldu

500 bin TL"ye mal edilen Menemen Belediye Dershanesi"nin faaliyetlerini sürdürebilmesi için her ay 50 bin TL ödenek ayıracaklarını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; geleceğe yönelik yapılabilecek en önemli yatırımlardan birisi olarak örnek gösterilen bu projeyi hayata geçirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Şahin, Büyük Önder Atatürk"ün “Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin; o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır” sözünden yola çıkarak ve eğitimde fırsat eşitliğine destek olmak adına bu projeyi hayat geçirdiklerini açıkladı.

Başkan Şahin: “Biz kader denilen bu düzeni kırmak için yola çıktık”

Türkiye"de 17 milyonun üzerinde öğrenci bulunduğuna, ülkemizdeki yaklaşık 4200 dershanede 1 milyon 200 bin öğrencinin paralı eğitim gördüğüne dikkat çeken Başkan Tahir Şahin konuşmasında şöyle dedi; “Ülkemizin eğitim politikalarına baktığımızda, eğitimin paralı bir şekle dönüştüğünü görmekteyiz. Halbuki Anayasamızın 42. Maddesi çok açık; "Eğitim her vatandaş için açık ve eşittir" diyor. Zengin, fakir demiyor, ayrım yapmıyor. Ancak Anayasamıza rağmen ülkemizde eğitim ve öğretim gören vatandaşlar eşit mi? Asla eşit değil. Parası olan basıyor parayı, dershaneye gidiyor. Sonra hiç dershaneye gitmeyen, gidemeyen çocuklarımızla yarışıyorlar. Sonuç olarak; dershaneye giden yani paralı eğitim desteği alan çocuğumuz istediği okula giriyor. Parası olmadığı için eğitim desteği alamayan benim yoksul vatandaşımın çocuğu başarısız oluyor. Sonra da anne babalar çocuklarımıza "senden bir şey olmaz" yada "üzülme oğlum, üzülme kızım, kader bu" deyip kendimizi avutuyoruz. Bu işlerin kaderle hiç ilgisi yok. Biz kader denilen bu düzeni kırmak için yola çıktık. Bu dershanemizde 1000"in üzerinde öğrenci 1 lira ücret ödemeden kurs görecekler. Ve sınava girdiklerinde diğer arkadaşlarıyla beraber eşit yarışarak istedikleri okula girme başarısını göstereceklerdir. İşte o zaman göreceğiz her şeyin kaderden ibaret olmadığını. Bu çocuklarımıza şans verildiğinde bizleri asla mahcup etmeyeceklerini çok iyi biliyoruz. Geleceği değiştirecek gücümüzün olduğu bilinciyle, daha çağdaş, daha mutlu, daha aydın, daha demokratik, daha özgürlükçü,  tam bağımsız günlerde buluşmak temennisiyle dershanemiz ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun.”

Kemal Anadol: “Geç kaldığımız bir girişim”

Türkiye ve Menemen"in böyle bir kuruma sahip olmasından gurur duyduğunu söyleyen CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, bu açılışın önemini şu sözlerle ortaya koydu; “Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin"i kutluyorum, O"nunla gurur duyuyorum. Hepimizin geç kaldığı bir girişimi başlattı. Dershanelerin %95"i eğitim yuvası değil, tarikatların, cemaatlerin elinde. Gençlerimiz oraya üniversiteye girmek, sınavları kazanmak için gidiyor, anne babaları rızklarından kesip o dershanelere veriyorlar ama orada Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyetin temel ilkelerine inanan gençler, bir başka şekilde oradan çıkıyorlar. Anayasa"da olmasına rağmen sosyal devlet tasfiye edildi. İyi bir üniversiteden mezun olup iş sahibi olabilmek için iki şart var; ya zengin çocuğu olacaksınız veya cemaatlerin, tarikatların tezgahından geçeceksiniz. Bunu kırmamız lazım. Fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişebilmesi için geç kaldığımız bu girişimi çoğaltmamız lazım.”

Kocaoğlu: “Canı yürekten kutluyorum”

Belediye Başkanları ile birlikte kol kola, omuz omuza İzmirlilerin her köşede ihtiyacını karşılamak için mücadele ettiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında, en önemli hizmetin insanımızı yetiştirmek olacağını ifade ederek şöyle dedi; “En önemlisi insan yetiştirmek, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak, onları eğitmek, bilimi kullanmalarını sağlamak ve topluma kazandırmak, bunun da en önemli yolu eğitimden geçiyor. Dershane; gençlerimiz için, dar gelirli ailelerimizin çocukları için olmazsa olmaz. Değerli Başkanıma, Asarlıkta böyle bir çalışmayı başlattığı için teşekkür ediyorum, canı yürekten kutluyorum. Asarlık"a belki de yapılabilecek en önemli proje buydu.”

Samimiyetle duygularını ortaya koydularTörende konuşan Dershane öğrencilerinden Ayşe Genç arkadaşlarına şöyle seslendi, “Bizler aydınlık Türkiye"nin geleceğiyiz. Bugün bizlere sunulan bu fırsat, hayatımız boyunca karşımıza çıkabilecek en iyi fırsatlardan biridir. Hepimiz bunun bilincinde olmalı, yaratılan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.”             

Öğrenci velisi Adile Yıldız ise konuşmasında; “Çocuklarımızın buraya ihtiyacı var, çünkü biz fakir halkız. Bu insanların böyle bir dershaneye ihtiyacı vardı. Çok sağ olun, Allah razı olsun, hepinize teşekkür ederiz” dedi.  Yıllarca eğitimde fırsat eşitliği için mücadele vermiş bir eğitimci olarak, parasız eğitim hizmeti sunacak olan Menemen Belediye Dershanesi"ne müdürlük etmekten büyük onur duyduğunu belirten Metin Yaşatürk ise konuşmasında, “Bütün ilçelerimize bu güzel bir örnek olması dileğiyle, Belediye Başkanımıza şükranlarımı bildiriyorum” dedi.

Konuşmalar sonrasında açılış kurdelesi kesildi. Dershane gezisinin ardından davetliler kokteylde ağırlandı. Menemen Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekiplerinin renk kattığı etkinlik, sunulan canlı müzikler eşliğinde çekilen halaylar ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894