• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İzmir 25 °C

Bergama Tarım OSB’nin Ön Toplantısı Yapıldı

Bergama Tarım OSB’nin Ön Toplantısı Yapıldı
Bergama Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin biran önce kurulması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bergama Tarım OSB’nin Ön Toplantısı Yapıldı

Bergama Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin biran önce kurulması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Bergama Tarım OSB’nin Ön İnceleme ve Etüt Toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Koştu, “İlçemizde hayata geçireceğimiz Tarım OSB ile sütçülükten besiciliğe, üretimden pazarlamaya kadar her aşama tek noktada birleşecek. Bu tesiste yaklaşık 3 bin 500 kişi istihdam edilecek. Bu rakam pey der pey artarak 5 bine çıkacak. Tesisimiz bölgemizde büyükbaş hayvancılığın lokomotifi olacak” dedi. 

Faaliyete başladığı zaman Bergama’daki işsizliğe önemli ölçüde çare olacak olan Bergama Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Ön İnceleme ve Etüt Toplantısı İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantı Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım-Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ümmiye Çelik Saygın, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Osman Öğmen, Mehmet Şahin Çakan, Borsa, İl Sağlık, YİKOB, Karayolları, TEİAŞ, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü’nün katılımıyla geniş bir yelpazede gerçekleştirildi.

Başkan Koştu; “OSB’de Yer Almak İsteyen Yatırımcı, Üretici Ve Sanayicileri Bekliyoruz” 
Bergama Alibeyli Mahallesi sınırları içerisinde kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni çok önemsediklerine toplantı sonrası yaptığı açıklamada dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz için yatırımcı, sanayici ve üreticilerimizin ön başvuru süreci başlamıştır. Özellikle bölgemizde hayvancılık üzerine faaliyet gösteren üretici, sanayici ve yatırımcıların başvuru yapmasını ve bu değerli proje içerisinde yer almasını istiyoruz. Yaklaşık 2.850,414 dekar alana kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz faaliyete geçtikten sonra genişleme çalışmalarının da devam edecek. Tesiste büyükbaş hayvancılığa yönelik akla gelebilecek her faaliyete yer vermek istiyoruz. Tesisimiz içerisinde katma değeri yüksek süt ürünleri, damızlık düve yetiştiriciliği,  süt işleme tesisleri, hastalıklardan arı ortamlar oluşturulacak. 6 ayrı bölgenin yer alacağı OSB’mizde Süt İşleme Parselleri, Sanayi Parselleri, Eğitim ve Araştırma Alanı, İdari ve Sosyal Tesis Alanı, Tır/Kamyon Parkı Alanı, Atık Yönetim alanı bulunacak” dedi. 

Başkan Koştu’dan Tarım Ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye Teşekkür
Bergama için hayati önem taşıyan projelerin hepsinde olduğu gibi Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nde de Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin desteğini hep aldıklarını açıklayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli başta olmak üzere, bu projemize emeği geçen herkese ve her kurama ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadim kentimiz Bergama’nın makûs talihini yenmek için çıktığımız bu hizmet yolunda bizlere destek olan herkese şahsım ve tüm hemşehrilerim adına tek tek teşekkür ederim. Bergamamız her şeyin en güzelini hak ediyor. Yılların ilgisizliğine inşallah yapacağımız hizmetlerle son vereceğiz” dedi. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894