• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İzmir 15 °C

Bergama Tepeköy Kültür Merkezi Açıldı

Bergama Tepeköy Kültür Merkezi Açıldı
Bergama Belediyesi ve 2002 Yılından bu yana İzmir, Manisa, Balıkesir, Bolu ve Tokat köylerinde ve beldelerinde 39 kütüphane açan

BERGAMA TEPEKÖY KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI

Bergama Belediyesi ve 2002 Yılından bu yana İzmir, Manisa, Balıkesir, Bolu ve Tokat köylerinde ve beldelerinde 39 kütüphane açan Rasime - Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri’nin ortaklaşa projesi olan Tepeköy Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı.

İlçe’nin en büyük mahallesi Tepeköy’de yapılan açılış törenine Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, gazeteci yazar Recai Şeyhoğlu, usta edebiyatçı, gazeteci, Türkolog, yazar Feyza Hepçilingirler, şair, yazar Öner Yağcı, Belediye Meclis Üyeleri Serpil Güler, Demet Demir, Tepeköy Muhtarı Efgan Aktaş ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törenler, Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle devam etti. Daha sonra ise Türkolog-yazar Feyza Hepçilingirler, Şair-yazar Öner Yağcı birer konuşma yaparak Recai Şeyhoğlu’nu kutladılar.

Açılış konuşmalarında söz alan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Başta Sayın Recai Şeyhoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Çünkü kendisi annesi Rasime Hanım ile birlikte sadece burada değil, Bergama’nın onlarca köyünde, sanırım diğer yerlerle birlikte sayısı 40’ı bulan kütüphaneler kurdu. Çok değerli işler yapıldı. Bergama Belediyesi ile birlikte hazırlanmış ortak projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Özgün Engel’in keman dinletisi eşliğinde kültür merkezinin açılışı yapıldı. Kültür merkezinde 1000 kitaplı Aziz Nesin Çocuk Kütüphanesi ile araştırmacılar ve üniversite öğrencileri için de 1000 kitaplı Öner Yağcı Edebiyat Tarihi Kütüphanesi yer alıyor. Ayrıca , 'Türkçenin Kraliçesi' olarak isim yapmış Türkolog- Yazar Feyza Hepçilingirler ile 'Kütüphaneciler İmparatoriçesi' olarak belleklere kazınmış Rasime Şeyhoğlu adına da “Feyza Hepçilingirler - Rasime Şeyhoğlu Aydınlanma Evi” ile “Tepeköy, Etnoğrafya Müzesi” benzeri bir kültür mekânı da bulunuyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894