• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İzmir 23 °C

Bergama’da Yılın Ahisi Seçilen Terzi Ahmet Tutar’a Plaket

Bergama’da Yılın Ahisi Seçilen Terzi Ahmet Tutar’a Plaket
İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen törende, yılın Ahisi Terzi Ahmet Tutar'a plaket verildi.

İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen törende, yılın Ahisi Terzi Ahmet Tutar'a plaket verildi. Ahmet Tutar, " Yaklaşık 57 yıldır mesleğimi büyük bir özveri ve sevgi ile yapıyorum. Meslek hayatımda her zaman ustalarımın ve çevre esnafının müşterilerimin sevgi ve saygısını kazandım" dedi.

Bergama Kültür Merkezi ( BerKM)'nde düzenlenen törende, Ahiliği yaşatma ve geliştirme adına bir tören düzenlendi. Ahiliğin günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmasını günümüzde folklorik bir hale dönüştüğünden yakınan Bergama Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz yaptı. Kiraz yaptığı konuşmada, "13. yüzyılın ilk yarısında ve 14. yüzyılın ikinci yarısına kadar Anadolu'da, Balkanlarda, Kırım'da yaşamış olan Türk halkının sanat ve meslek alanında yetişmelerini ve ahlaki yönden gelişmelerini sağlayan Ahilik, esnaflık yada ticaret anlayışının ya büyük tekellere yada bireysel var olma hırslarına terk edildiği günümüzde insanların ahlaklı yoldan kazanç elde edebilmelerinin tüm ilke ve yollarını yüzyıllar boyu koruyan muhteşem bir gelenektir" dedi.

Tören, esnaf odaları adına Bergama Kahveciler Odası Başkanı Kazım Kızılcaoğlu ve İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan'ın konuşması ile devam etti. Bergama Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Miray Yenici de "Ahiliğin Tarihçesi" metnini okudu.

Yılın Ahisine plaket

Bergama'da düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende yılın Ahisi seçilen terzi Ahmet Tutar sahneye davet edildi. Ahmet Tutar'a, Bergama İlçe kaymakamı Osman Nuri Canatan ve Bergama Terziler Odası Başkanı Yusuf Kurtuldu bir plaket verdi.

Terzi Ahmet Tutar yaptığı konuşmasında, "1960'lılı yılarda terzilik mesleğine severek ve çırak olarak başladım. 1970 yılında kendi dükkanımı açma şansını buldum. Yaklaşık 57 yıldır mesleğimi büyük bir özveri ve sevgi ile yapıyorum. Meslek hayatımda her zaman ustalarımın ve çevre esnafının müşterilerimin sevgi ve saygısını kazandım. Bunu başarabilmek için dürüstlüğümden yardımseverliğimden, iyi niyetimden, çalışma azmimden ve fedakarlığımdan hiç bir zaman ödün vermedim " diye konuştu.

Programda, Bergama Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Ahiliğe özgü olan "Şed Kuşatma Töreni', gösterimi salonu dolduran büyük küçük herkesin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Programa ayrıca, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkan Vekili Ümit Atlam , İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Bergama'daki tüm oda ve dernek başkanları , sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Bergama’da Yılın Ahisi Seçilen Terzi Ahmet Tutar’a Plaket

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894