• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

Bergama’nın Çocuk Oyunları Kitabı Tüm Okullara Dağıtıldı

Bergama’nın Çocuk Oyunları Kitabı Tüm Okullara Dağıtıldı
Bergama Belediyesi 2 yıl önce 5-14 yaş arası çocuklarda proje kültürünü öğretmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü etkinlikleri kapsamında “Çocuk Gözüyle Bergama Proje Yarışması” düzenledi.

BERGAMA’NIN ÇOCUK OYUNLARI KİTABI TÜM OKULLARA DAĞITILDI

 

Bergama Belediyesi’nin başlattığı “Çocuk Gözüyle Bergama Projesi Yarışması” sonucunda dereceye girerek kitaplaştırılan “Bergama’da Çocuk Oyunları”, Bergama’nın merkez ve merkez dışındaki tüm ilk ve ortaokulların 3,4 ve 5’inci sınıflarında dağıtıldı.

Bergama Belediyesi 2 yıl önce 5-14 yaş arası çocuklarda proje kültürünü öğretmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü etkinlikleri kapsamında “Çocuk Gözüyle Bergama Proje Yarışması” düzenledi. Yarışmaya 56 öğrenci 29 projeyle katıldı. Seçici kurul üç projeyi değerlendirmeye aldı. 11 yaşındaki 5/B sınıfı öğrencisi Yiğit Çetin’in projesi Bergama Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından genişletilerek, tüm ilk ve ortaokul öğrencilerini de projenin içine dâhil ederek kitaplaştırıldı. Toplam 5000 adet basılan ve “Bergama Yöresi Çocuk Oyunları” adıyla çıkarılan kitap merkez ve merkez dışındaki tüm ilk ve ortaokullarda dağıtıldı. Okullarda dağıtılan kitaplara çocuklar büyük ilgi gösterdi.

5000 KİTAP DAĞITILDI

Bergama Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından yapılan dağıtım 21’i merkez, 37’si merkez dışı olmak üzere toplam 58 okulda gerçekleşti. Ve toplam 4200 kitap dağıtıldı. Kitabın oluşturulmasında emeği geçen kurum ve kuruluşlara verilenlerle birlikte dağıtılan kitapların sayısı 5.000’i buldu.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Öğrenmenin ve paylaşmanın en keyifli yolu olan oyun oynamak, çocuklarımızın gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Ancak günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi alışkanlıklarımızın da değişmesine neden olmuştur. Çocukken kendi uğraşı ve evinde var olan nesnelerle yaptığı oyuncaklarla, türettiği oyunlarla, doğayla iç içe büyümüş bir neslin yerini hassas teknolojik aletlerden başını kaldırmayan bir nesil almıştır. Biliyoruz ki, geleneksel oyunlar çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunur, onlara çözüm üretmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı öğretir. Kişisel gelişimine katkıda bulunur ve iletişim becerilerini arttırır. Ben bu önemli projenin oluşmasında ve gerçekleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

YAĞ SATARIM’DAN, TOPAÇ’A 44 OYUN

Bergama Belediyesi tarafından bastırılan ve 95 sayfalık ‘Bergama Yöresi Çocuk Oyunları’ adlı kitapta “Birdir bir”, “Köşe kapmaca”, “Uzuneşek”, “Çukur”, “Topaç”, “Yağ satarım”, “Hırsız polis”, “Mendil kapmaca” gibi 44 oyun bulunuyor.

10 yaşında ki Yiğit Çetin ‘in “Unutulmaya Yüz Tutan Çocuk Oyunları” adlı projesinin yanı sıra, Yüzüncü Yıl İlkokulu öğrencileri Duru Çamlı ve Hale Nur Ergül’ün “Köyde Çocuk Olmayı Tadıyorum” ve yine Ulubatlı Hasan İlkokulu öğrencisi Esra Aydın’ın “Gezici Kütüphane” adlı projesinin de değerlendirilmeye alındığı belirtildi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894