• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İzmir 16 °C

Bergama’yı marka yapacağız

Bergama’yı marka yapacağız
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in Türkiye’yi sürükleyecek bir şehir olması gerektiğini belirterek,
BİNALİ YILDIRIM: “TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK İŞLER YAPTIM, İZMİR’İ DE DÜNYA KENTİ YAPACAĞIM”
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in Türkiye’yi sürükleyecek bir şehir olması gerektiğini belirterek, “7-8 medeniyetin geçtiği İzmir, kendi haline bırakılmayı, başarısız ve vizyonsuz yöneticilerle hizmet yoksunluğunu hak etmiyor. Biz İzmir’e hizmet edeceğiz. İzmir’i Türkiye değil, dünya şehirleri arasına yerleştireceğiz” dedi. Bakanlığı döneminde Türkiye’nin kaderini değiştirecek işler yaptığını kaydeden Yıldırım, şimdiye kadar söz verilip yapılmayan hizmetlerin hesabını İzmirlilerin sandıkta soracağını kaydederek “İzmir, söz verilip başlanmayan, söz verilip bitirilmeyen işlerin şehri oldu. ‘Söz namustur’ diyerek herkesin yerine getirilmeyen sözleri hatırlatması gerek” diye konuştu. Yıldırım, Bergama’da Bakırçay Üniversitesi kurulacağını, doğalgazın getirileceğini ve tarım hayvancılık konusunda çağ atlatılacağı müjdelerini vererek,  ‘sözde değil özde iş’ yaptıklarını kaydetti. 
 
“Bergama özgürlük türküsünün teminatı”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı görkemli bir törenle gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük İç Hatlar Terminali’nin açılışının ardından AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, temaslarına Bakırçay Havzası’nda devam etti. Bergama’da yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitingde Bergamalılara seslenen Yıldırım, “sadece Bergama'da değil, sadece İzmir'de değil, nüfus kâğıdında Bergama yazan, Türkiye'nin dört bir yanındaki hemşerilerime de sizlerin aracılığıyla selamlarımı saygılarımı gönderiyorum” diyerek sözlerine başladı. Bergama’nın milletimizin birliğinin teminatı olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bergama içimizdeki özgürlük aşkının, dilimizdeki özgürlük türküsünün teminatıdır. Bergama, Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere, Büyük Atatürk'ün bize bıraktığı değerlerin, mirasın teminatıdır” diye konuştu.
“Bergama’yı merkez haline getirmek boynumuzun borcu”
Bergama’nın ilklerin şehri olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, şöyle konuştu; “Bu kültür hazinesi, bu medeniyet beşiği, bu efelerin harman olduğu Bergama ilçemize hizmet etmekten şeref duyarız, onur duyarız. Hizmeti boynumuza borç biliriz. Onun için verdiğimiz sözü yaptığımız hizmetten, yapacağımız hizmetten ayrı görmeyiz. Türkiye'nin en büyük limanını, Kuzey Ege Limanını Bergama'ya armağan ediyoruz. Bergama'yı kent içi raylı sistem ağına dahil etmeye kararlıyız. Bu ne demek? İZBAN Bergama'ya kadar uzanacak demek.
 
“İzmir’in de Bergama’nın da tüm sorunlarını biliyoruz”
Tüm sorunlara hakim olduklarını ve çözüm reçetelerinin hazır olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti; “Yol yapmanın bizim görevimiz, yaparız. Duble yollar yaparız. Köprüler kavşaklar yaparız. Hızlı treni Ankara'dan İzmir'e getiririz. İstanbul'dan İzmir'e getiririz. Liman yaparız. Balıkçı barınakları yaparız. Havaalanları yaparız. Toplu konut yapar milletimizin hizmetine veririz. Suyu olmayan köylere su getiririz. Türkiye'yi dünyada, Büyük Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için gece demeden gündüz demeden çalışırız.Bütün bunları yaparken tek muradımız var. O da milletimizin gönlünü yapmak. Efelerin gönlüne konuk olmak. Dünyada bundan büyük servet de nimet de olamaz. Bergama'da turizme kazandırılacak alanlar olduğunu biliyoruz. Köylerin acil ihtiyaçlarını biliyoruz. Selinos Çayı gündemimizde. Tarımsal sulama ve tarımsal destek konuları gündemimizde. Toplu konut gündemimizde.”
 
Bakırçay Üniversitesi kuruluyor
Binali Yıldırım, Bergama’da en önemli müjdelerinden birini de açıkladı. Bakırçay Üniversitesi kuracaklarını kaydeden Yıldırım, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB)Bakırçay Üniversitesi’nin ilk fakültesinin sözünü aldık. En geç önümüzdeki yılbaşından itibaren bunun çalışması başlayacak. Öğrencilerimiz okumak için başka şehirlere gitmeyecek. Başka şehirlerden öğrenciler okumak için buraya gelecek. Böylece Bergama, Çandarlı, Dikili ekonomisi gelişecek.”
 
Bergama’ya doğalgaz geliyor, Hayvancılık Borsası kuruluyor
Bergama'ya doğalgaz getireceklerinin müjdesini veren Yıldırım, diğer müjdeleri de şöyle sıraladı; “Tarım ve hayvancılıkta Bergama merkez ilçelerden biri. Hayvancılığında geliştirilmesi gereken bir bölge. Hayvancılık Borsası’nı Bergama’ya kurmaya karar verdik. Buradaki soğuk hava depoları ve paketleme servislerine ihtiyaç var. Hayat İzmir 1414 proje arasında yer alan projelerden sadece bir tanesi. Sözde değil, özde iş yaparız. Bunu da Türkiye bilir. Gerekli teşvik ve destekleri vereceğiz.”
 
“Efeler diyarı Bergama’yı marka yapacağız”
Spor tesisleri ve yeşil alanların gündemlerinde olduğuna vurgu yapan Yıldırım, şunları söyledi;  “Şehirde istihdam oluşturacak yatırımlar gündemimizde. Hayat İzmir, Yüzyılın Şehircilik Hareketi, Hayat Bergama şehircilik Hareketini bunun için başlatıyoruz. İzmir için 1414 proje hazırladık. Bergama için kısa vadede tamamlanacak projeler hazırladık. Bunları gerçekleştirip, İzmir'i, Bergama'yı, efeler diyarı bu güzel şehrimizi yeniden dünyada marka yapmaya kararlıyız. Bergama, bölgenin parlayan yıldızı olacak.”
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894