• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

Bermuda Kadın Üçgeni...

Bermuda Kadın Üçgeni...
​TUANA KILIÇLI’NIN TABULARI YIKAN KİTABI “BERMUDA KADIN ÜÇGENİ” ÇIKTI!

Yazar Tuana Kılıçlı’nın kadın olmanın ayrıcılığını “ego, seks ve aşk” üçgeni ile anlattığı kitabı “Bermuda Kadın Üçgeni” Gürer Yayınları ile raflarda yerini aldı.

“Tanrı’nın kadına verdiği mucizeleri bu kitapta yeniden keşfedeceksiniz” diyen yazar Tuana Kılıçlı, uzun süre üzerinde çalıştığı ve bilimsel veriler ile ünlü isimler tarafından kadın üzerine söylenmiş sözlere de yer verdiği kitabında, kadın olmaktan utanç değil aksine gurur duyulması gerektiğini savunuyor. 

Yaradılışta kadınlara verilmiş mucizeleri ve nimetleri inancı asla yitirmeden ve doğruların peşinden koşmaktan yorulmadan yaşamaları gerektiğini dile getiren yazar okuyucularına kitabında hayatta verilenlerle yetinip kadercilik oynamayı mı, yoksa hak edileni alıp, hak edilen yerde olunması mı gerektiğini de sorgulatıyor.

Hayatı her yönüyle yaşayabilmeyi, görebilmeyi dileyen ve bazı zamanlarda da fütursuzca içindekileri dillendirmeyi seven bir kadın olduğunu ifade eden Tuana Kılıçlı, kitabında kadın ve erkekleri birbirlerine yeniden keşfettirecek. 

Kendini bu dünyanın rahminde oluşan ve milyarlarca insanın oluşturduğu devasa tiyatroda bir figüran yada kendi dünyasındaki tiyatrosunda başrol oyuncusu olarak tanımlayan yazarın “Bermuda Kadın Üçgeni” isimli ilk kitabı oldukça ses getireceğe benziyor. 


 “Bermuda Kadın Üçgeni” tüm seçkin kitapçılarda ve internet sitelerinde…

KİTABIN DETAYI 
Kadın ve erkek arasında bir eşitsizlik varsa terazi kadınlar lehine ağır basar. Ama toplum insanı aksine inanmaya zorlar. Kadın egosu utanmak ve ayıp kavramlarıyla bir cendere içinde tutulur. 
Seks özellikle kadınlar söz konusu olduğunda bir tabu haline getirilir. Hâlbuki seks türümüzün devamını sağlamanın -yani anneliğin- ayrılmaz bir parçasıdır. 
Seksin duygusal alt yapısını hazırlayan aşk ise bencil ve ikiyüzlüdür. Tabuları yıktırır. İki tarafa farklı roller verir, farklı oyunlar oynamaya zorlar. Teklifsizdir; sinsice gelir ve sinsice elini eteğini çeker. Gittikten sonra bile tekrar gelmesi için yalvartır. 
Kadın erkek ilişkilerinin devamlı ve sağlıklı olması için bu üçlünün yani ego, seks ve aşkın canlı tutulması şarttır. 

KİTAP HAKKINDA NE DEDİLER?

“Hayatı yakalamak ve insanları gerçek kimlikleri ile tanımak zordur. Zoru başaran, hayatı yakalayan ve kendini çok iyi tanıyıp anlatan bu kadını kutluyorum.”  Nuri Alço

TUANA KILIÇLI KİMDİR?
1981 yılında Tokat’ta doğdu. Onbeş yaşında İstanbul’a yerleşti. Beş kardeşin en küçüğü olan Tuana Kılıçlı okumayı öğrendiği zamandan itibaren gördüğü her şeyi okumaya çalışan ve sürekli yazılar,mektuplar yazan;hayata dair bir çok şeyin yazmak ve okumaktan ibaret olduğunu savunan ve bu sayede hayata çok farklı bakan bir yazardır.

Liseyi bitirdikten sonra hayata karışmayı tercih eden yazar, ilk olarak tıbbi bir firmada reprezant olarak çalışmaya başladı. Daha sonra bir cast ajansa ortak olan Tuana Kılıçlı, daha  bir gazetede reklam müdürü olarak görev aldı.

Belli bir süre çalıştıktan sonra kendini tamamen yazılarına vermek için işi bıraktı. İlk kitabının ardından yeni romanı üzerinde çalışıyor. 

Türkiye’de hemen hemen gidip görmediği yer kalmayan yazar yazdıklarının toplumun bilmesi gereken temel şeyler olduğunu, gezdikçe, insanlarla konuştukça, onları tanıdıkça kendini ne kadar az tanıdığını keşfettiğini ve bu sebeple kitabının mutlaka okunması gerektiğini ifade ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894