• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

Beyaz Eşya Kullanım Tasarrufun Sırları

Beyaz Eşya Kullanım Tasarrufun Sırları
A, A+ ve üstü enerji sınıfı ürünleri ile enerji ve sudan tasarruf ettiren ve doğal kaynakların korunmasında önemli bir rol üstlenen

BEYAZ EŞYA KULLANIM TASARRUFUN SIRLARI

A, A+ ve üstü enerji sınıfı ürünleri ile enerji ve sudan tasarruf ettiren ve doğal kaynakların korunmasında önemli bir rol üstlenen Profilo Dayanıklı Ev Aletleri; Enerji Tasarrufu Haftası’nda kullanıcılara evlerinde uygulayabilecekleri pratik tasarruf önerileri sunuyor.

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin TNS Araştırma Şirketi’ne yaptırdığı ve 18 ili kapsayan “Ev aletlerinin kullanımı ve Türkiye’deki kadınların temizlik alışkanlıkları” konulu araştırmaya göre;

Her 100 evden 90’ında çamaşır makinesi, buzdolabı ve elektrikli süpürge, 61’inde ise bulaşık makinesi bulunuyor. Ve her 100 kadından 32’si her gün bulaşık makinesi, 50’si ise çamaşır makinesini çalıştırıyor. 100 kadından 35’i de iki günde bir elektrik süpürgesini kullanıyor…

Tüm bu aletlerin kullanımı sırasında doğru bilinen yanlışları düzelterek hem enerji tasarrufu sağlayabilir hem de doğal kaynakların korunmasında önemli bir rol üstlenebiliriz. İşte bir evin vazgeçilmez üç beyaz eşyası ve tasarruf önerileri;

BUZDOLABI

7 Gün 24 saat çalışan buzdolapları evde en fazla enerji tüketen beyaz eşyadır. Buzdolabını kullanırken doğru bilinen yanlışlardan kaçınmak enerji tasarrufuna büyük ölçüde katkı sağlayacaktır.

•    Yemek kaplarını buzdolabına sıcak olarak koymayın. Sıcak kaplar buzdolabının daha fazla enerji harcamasına neden olur.
•    Buzdolabının üzerine veya raflarına örtü sermeyin. Rahat temizlenir gibi görünen bu örtüler hem çok fazla bakteri oluşmasına hem de dolap içerisindeki hava kanallarını engelleyerek daha fazla elektrik harcanmasına neden olur.
•    Buzdolabının iç sıcaklık değeri -18, derin dondurucunun +4 derecedir. Daha düşük ya da yüksek sıcaklıklar gereğinden fazla elektrik tüketimine ve gıdaların bozulmasına sebep olur.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Evlerimizde en sık kullandığımız bir diğer beyaz eşya da çamaşır makinesidir. Çamaşır makineleri özellikle su ısıtma işlemi sırasında elektrik harcamaktadır.

•    Çamaşır makineleri tükettikleri enerjinin yüzde 90’ını suyu ısıtmak için kullanır. Çamaşırları çok yüksek ısıda yıkamak çamaşırların daha iyi temizlenmesini sağlamaz. Aksine makine, suyu ısıtmak için daha çok çalışacağından daha fazla enerji harcanmasına sebep olur.
•    Çamaşır makinenizi çok fazla ya da az doldurmayın. Gruplama yaparak çamaşırları yıkamak makinenizi ihtiyacınız kadar çalıştırmanızı sağlar.
•    Makinenize gereğinden fazla deterjan koymayın. Bu çamaşırların daha temiz olmasını sağlamaz. Aksine makine köpükleri durulamak için çok daha fazla su harcayacaktır.
•    Makinenizde değişik çamaşır türleri için bulunan programları seçerek enerji tasarrufu miktarını da artırabilirsiniz.

BULAŞIK MAKİNESİ

Günümüzde neredeyse her evde bulaşık makinesi bulunmasına rağmen birçok evde halen
bulaşıklar elde yıkanmaktadır. Oysa bulaşık makinesi her yıkamada ortalama 12 litre su kullanırken aynı sayıda bulaşığı elde yıkamak 127 litre su harcanmasına neden olacaktır.

•    Bulaşıkları bulaşık makinesinin program özelliklerine uygun şekilde türlerine göre yıkayın. Doğru programda ve yıkanması gereken doğru ısıda yıkanan bulaşıklar sayesinde enerji tasarrufu sağlarsınız.
•    Kirli bulaşıkları sudan geçirmek yerine kağıt peçete ile sıyırarak makineye yerleştirmekte yine sudan tasarruf sağlayacaktır. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894