• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İzmir 17 °C

Beykoz Üniversitesi’nde Akademisyenler Eşliğinde Doğru Tercih Yapın

Beykoz Üniversitesi’nde Akademisyenler Eşliğinde Doğru Tercih Yapın
Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası adayların öğrenim görecekleri üniversitelerin seçiminde deneyime, iş dünyasıyla ilişkilere, istihdama, uluslararası alanda sunulan olanaklara, staj ve dil öğretimi gibi unsurlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. 1-14 Ağustos tarihleri arasında Beykoz Üniversitesi Kavacık Yerleşkesi'nde tercih danışmanları eşliğinde ‘Tercih Günleri’nin gerçekleştirileceğini belirten Durman, "Tüm aday öğrencilerimizi ve ailelerini, akademisyenlerimizle birlikte doğru tercih yapmak üzere üniversitemize bekliyoruz" dedi

Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tüm oturumları tamamlandı. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi’ne (YDT) katılan toplam 2 milyondan fazla adayın alacağı puanların açıklanmasıyla tercih telaşı başlayacak.  

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, adayların yapacakları tercihlerle yalnızca üniversite seçmeyeceğini, yaşamlarına da yeni bir yön vereceklerini söyledi. Bu nedenle çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Durman, Beykoz Üniversitesi Kavacık Yerleşkesi’nde 1-14 Ağustos günleri arasında aday öğrenciler ve aileleri için ‘Tercih Günleri’nin gerçekleştirileceğinin bilgisini paylaştı. Böylece adaylar üniversite tercihleri, bölümler ve üniversitenin sunduğu olanaklar hakkında akademik eğitim gören tercih danışmanlarından en doğru ve güncel bilgileri öğrenebilecek.

ÜNİVERSİTELERİ ZİYARET EDİN

Durman, adayların öğrenim görecekleri üniversitelerin seçiminde; deneyime, iş dünyasıyla ilişkilere, istihdama, uluslararası alanda sunulan olanaklara, staj, dil öğretimi gibi unsurlara dikkat etmelerinin yanı sıra onları, gelecekte mutlu olacakları ve ömürlerini geçirecekleri doğru mesleklere hazırlayabilecek nitelikte bir kurum olmasını da önemsemeleri gerektiğini vurguladı. Adayların olanakları ölçüsünde üniversitelere giderek ziyarette bulunmalarının önemine değinen Durman, “Akademisyenler, yöneticiler ve öğrencilerle tanışılması, onlara detaylı fikirler verecektir. Sonuçların açıklanmasından sonra tercih yapacak adayların hem kişisel özelliklerini hem de sahip oldukları yetkinlikleri geliştirebilecek iyi bir üniversite seçmesi geleceklerine çok olumlu yansıyacaktır” diye konuştu.

BİLGİ ÇAĞINI YAKALAMAK MÜMKÜN

Durman, bölüm seçimi yapacak adaylara birilerinin istediği veya önerdiği değil, mezuniyet sonrası çalışırken mutlu olacakları alanları tercih etmelerinin tavsiyesinde bulundu. Bu sebepten dolayı yetkinliklerin çok önemli bir unsur olduğunu dile getiren Durman, şöyle devam etti: “Beykoz Üniversitesi’nde belirlediğimiz 12 yetkinlik bulunuyor. Öğrencilerimizin bu yetkinliklerini 1'inci sınıfta ölçüyoruz. İyileştirilmesi gereken alanlarda destekliyoruz. Mezun olduklarında ise ‘Yetkinlik Sertifikası’ veriyoruz. Mezunlarımız sertifikalarıyla içinde yaşadığımız bilgi çağının yetkinlikleri olarak ifade edilen yaşamboyu öğrenme, küresel bakış açısı geliştirme, toplumsal sorunlara duyarlılık, liderlik, yaratıcılık, girişimcilik, yenilikçilik, yazılı ve sözlü iletişim, sosyal sorumluluk bilinci gibi yaşamın her alanında ihtiyaç duyulan gereksinimlerine de sahip olarak, hayatın içinde yer alacaklar.” /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894