• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İzmir 22 °C

Binali Yıldırım ALOSBİ’de

Binali Yıldırım ALOSBİ’de
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), AK Parti Milletvekili Adayı, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım'ı ağırladı. Yıldırım'ı, ALOSBİ

Binali Yıldırım"dan ALOSBİ"ye Ziyaret
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), AK Parti Milletvekili Adayı, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım'ı ağırladı.

 Yıldırım'ı, ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, ALOSBİ Müteşebbis Heyeti Üyeleri ve Bölge sanayicileri karşıladı.
ALOSBİ"nin kuruluş aşamasında pek çok kişinin hayal olarak nitelendirdiği projeleri vizyonları olarak kabul ettiklerini belirten ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, dünya ekonomisinde söz sahibi, sanayi devi kuruluşları bünyesinde barındırarak; oluşturulacak istihdam, dış ticaret ve üretim kapasitesi ile ülke ekonomisinde büyük pay sahibi olan bir üretim merkezi oluşturmayı hedeflediklerini, üretim merkezi ifadesi ile; sanayi üretimi yanında, tüm yönleri ile gelişimi hedefleyen, yeni teknolojilerin üretimi, bilgi üretimi, nitelikli işgücünün üretimi, kaliteli hizmet üretimi, kaliteli ürün üretimi kavramlarını içerecek şekilde anlam bulan bir merkezin oluşturulması için çalıştıklarını ifade etti.
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan"ı Adnan Saka, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım"a, Aliağa Ticaret Odası Meclis üyelerinin görüşleri alınarak oluşturulan, Aliağa"nın sorun ve taleplerinin yazılı olduğu bir dosya verdi.
Dosyada, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi"nin (ALOSBİ) mevcut teşvik uygulamasından kaynaklı haksız rekabete maruz kaldığı, İlçe"de Eğitim ve Sağlık kurumlarının yetersiz olduğu belirtilmektedir.
Ayrıca dosyada, doğal lojistik bir üs olan Aliağa"nın ekonomik dinamiklerinin yanısıra, limanları, demiryolu, karayolu ve denizyolu bağlantılarının da çok modlu taşımaya uygun olması nedeniyle planlı bir lojistik merkeze dönüştürülmesi ve Marina, gemi/tekne inşa bölgesinin oluşturulması talebi bulunmaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894