• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İzmir 15 °C

Binali Yıldırım'a Aliağa'da TANSU KAYA Tepkisi

Binali Yıldırım'a Aliağa'da TANSU KAYA Tepkisi
LİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’da seçimin favorisi olarak gösterilen bir önceki Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın AK Parti’den aday gösterilmemesine kızan partililerin tepkisi artarak sürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Aliağa'da esnaf ziyaretlerinde bu

BİNALİ YILDIRIM’A ALİAĞA’DA TANSU KAYA TEPKİSİ

ALİAĞA’DAKİ ADAY TANITIMINDA BİNALİ YILDIRIM’A SOĞUK DUŞ

ALİAĞA’NIN BİR ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANI TANSU KAYA’NIN İLÇEDE AK PARTİ’NİN ADAYI OLARAK GÖSTERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTEREN KALABALIK PARTİLİ GRUP, ADAY OLARAK İBRAHİM ETEM YORULMAZ’IN İSMİNİ ZİKREDİNCE BİNALİ YILDIRIM’IN KONUŞMASI SÜRERKEN “TANSU BAŞKAN” SLOGANLARI EŞLİĞİNDE ALANDAN AYRILDI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’da seçimin favorisi olarak gösterilen bir önceki Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın AK Parti’den aday gösterilmemesine kızan partililerin tepkisi artarak sürüyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Aliağa'da esnaf ziyaretlerinde bulunan ve AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı binası önünde vatandaşlara hitap eden AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kalabalık bir partili grubun tepkisiyle karşılaştı. Aliağa’nın bir önceki Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın ilçede aday olarak gösterilmemesine kızan partili grup, aday olarak İbrahim Etem Yorulmaz’ın ismini zikredince Binali Yıldırım’ı konuşması sürdüğü sırada protesto ederek “Tansu Başkan” sloganları eşliğinde alandan ayrıldı.


Aliağa'da Binali Yıldırım'a Tansu Kaya Tepkisi paylaşan: egeplay

AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı binası önünde dün akşam saatlerinde yapılan Açıkhava toplantısı sakin başladı. Alanı dolduran kalabalık bir partili grup, Binali Yıldırım’ın ilçeye gelişini büyük bir olgunluk içinde bekledi.  Yanına aday gösterilmeyen eski Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya’yı da alan Binali Yıldırım Aliağa’da esnaf ziyaretlerinin ardından konuşması için hazırlanan ilçe başkanlığı binasının önündeki alana geldi.  Bu sırada konuşmaların yapılacağı platformun hemen arkasındaki binanın balkonuna “Bu yürekler seninle Tansu Başkan” pankartı asıldı.


Aliağalılar Tansu Kaya İçin Sokaklara Döküldü paylaşan: egeplay

Aliağa’da AK Parti’nin aday olarak gösterdiği İbrahim Etem Yorulmaz da konuşmasını sesini bastıran yoğun şekildeki “Tansu Başkan” tezahüratları altında yaptı. Sloganların kesilmemesi üzerine Yorulmaz konuşmasını kısa tuttu. Kalabalığın artan tepkisi üzerine Yıldırım sözü aday olarak gösterilmeyen Tansu Kaya’ya verdi. Kaya yaptığı konuşmada, partinin kurulduğu günden beri iyi, kötü, tatlı günler geçirdiklerini, bugüne kadar hep birlikte zorlukları aştıklarını, bundan sonra da birlikte aşacaklarını dile getirdi. Kaya, “Biz bu partinin insanıyız. Başka gidecek yerimiz yok. Bölen, parçalayan olmayız. Eğer bir yanlışlık var ise bir yanlışlık görüyorsa vatandaş haklı tepkisini dile getirmiştir. Biz, partimizin emrindeyiz. Bundan sonra bize verilecek görevlerde sonuna kadar partimizin arkasında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen ve tepkilerin sona erdirilmesini isteyen Binali Yıldırım’ın,  Aliağa’daki adaylarının İbrahim Etem Yorulmaz olduğunu söylemesi üzerine ilçe binası önündeki kalabalığın büyük bölümü “Tansu başkan” sloganları atarak alandan ayrıldı.  

Bütün bu olup bitenler yaşanırken, aday belirleme sürecinde etkin olduğu öne sürülen AK Parti’nin Aliağa’daki eski ilçe başkanı ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Uğur Türkan’ın kendisine gösterilmesi muhtemel tepkileri dikkate alarak ilçe binasında hiç dışarı çıkmaması dikkati çekti.

Binali Yıldırım’ın AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı binasının hemen yanındaki konuk olduğu bir evde de Tansu Kaya’nın Aliağa’nın belediye başkan adayı olarak gösterilmemesine tepki gösterildiği öğrenildi. Yıldırım’ın binadan çıktığı sırada da bazı partililer, AK Parti’nin Aliağa’daki Başkan adayının tekrar gözden geçirilerek Tansu Kaya olarak düzeltilmesini istediği görüldü.

Yıldırım’ın yaşananlar karşısında moralinin bozulduğu ve oldukça üzgün olduğu gözlendi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894