• BIST 9749.06
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Binali Yıldırım'ı Foça'da 150 Kişi Karşıladı

Binali Yıldırım'ı Foça'da 150 Kişi Karşıladı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına İzmir'in Foça ilçesinde devam etti. Foça’da az sayıda vatandaş tarafından karşılanması Soğuk duş etkisi yarattı. Gazetecilerin karşılamada yaklaş

BİNALİ YILDIRIMI FOÇA’DA YAKLAŞIK 150 KİŞİ KARŞILADI

FOÇA'YA "YILDIRIM" DÜŞTÜ 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına İzmir'in Foça ilçesinde devam etti.  Foça’da az sayıda vatandaş tarafından karşılanması Soğuk duş etkisi yarattı. Gazetecilerin karşılamada yaklaşık 150 kişi olmasının sebebini sordukları AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin ise “cep telefonu ile bütün üyelerimiz bakanımızın ziyaretini duyurduk” demekle yetindi.


Foça'ya Yıldırım Düştü paylaşan: egeplay

  AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Foça’da esnaf, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelip projelerini anlattı, seçmenle görüş alışverişinde bulundu.

  Binali Yıldırım, Foça ziyareti öncesinde Foça'ya bağlı Yeni Foça beldesinde partililer tarafından karşılandı. Sevgi Caddesi’nde Foçalılar tarafından coşkuyla karşılanan Yıldırım, esnafı selamlayarak vatandaşlarla sohbet etti. Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Foça'nın başta olmak üzere alt yapı, kanalizasyon gibi önemli sorunlarını biliyoruz. Buranın en önemli problemlerinden bir tanesi de sit. Hiçbir yere elini atamıyorsun. Sit demek İngilizce otur demek. Bunlar burada sit’i otur diye anlamışlar. Sit de olacak iş de olacak. Bunların ikisi bir arada olması mümkün. Ama önce sizin dertlerinizle ilgilenecek insan lazım. Size bir Emrullah Salih Keleş lazım" dedi.

  “ÖNEMLİ OLAN SÖZÜNDE DURMAKTIR"

  Vatandaşlardan partisinin Foça Belediye Başkan Adayı Emrullah Keleş'e destek istedi. Yıldırım, şöyle konuştu:   "Foça adayımız Foça Devlet Hastanesi'nin önceki başhekimi Salih Emrullah Keleş'tir. Sizin evladınız. Foça’nın evladı önümüzdeki seçimlerde bayrağı devralacaktır. Foça’ya AK Parti belediyeciliğini beraber getireceğiz. Biz Büyükşehirde 30 ilçemizde birbirinden değerli adaylarımızla birlikte bu yolculuğa çıktık. Size güveniyoruz. İzmirli hemşerilerimize güveniyoruz. Foça’ya güveniyoruz. Biz sadece hizmet diyoruz. Mazeret yok hizmet var. Bunun için yola çıktık. Yeni Foça’da hemşerilerimiz yolumuzu çevirdi; Kanalizasyon yok, belki de burada da yok. Nerede yaşıyoruz arkadaşlar? Hangi devirde yaşıyoruz? Taş devri mi? Ortaçağ mı? Türkiye’nin en önemli sayfiye şehrinde, kanalizasyon yok, foseptik çukurlarına atacaksın, güneş çıkacak yaz gelecek birde mışgıl mışgıl kokacak. Birde her seferinde 20-30 lira para vereceksin. Arkadaşlar bunları hiç kimse hak etmiyor. Siz hiç hak etmiyorsunuz. Size buradan söz veriyorum; 11 yıl Türkiye’nin her köşesinde dağ gibi sorunları, eserlere dönüştüren Binali olarak söz veriyorum. Foça belediyesini aldığımız gün, başkanınızın ilk işi kanalizasyon olacak. Şimdi vaat etmek, söz vermek kolaydır. Önemli olan sözünde durmaktır."

  "Biz 11 yıldır verdiğimiz sözleri yaparak bugünlere geldik" diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

  "Türkiye’de bölünmüş yolları doğudan-batıya, kuzeyden-güneye yurdu dört baştan donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. 6 bin kilometre bölünmüş yol üzerine tam 17 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettik. 6 vilayetimiz bölünmüş yolla bağlanırken, 74 vilayetimiz artık 2 gidiş, 2 geliş yolla bağlanır hale geldi. Uzağa gitmeğe gerek yok. İzmir-Manisa bölünmüş yolu yoktu.  İzmir’in Aliağa’ya, Menemen’e, Çanakkale’ye bölünmüş yolu yoktu. İzmir’in Uşak’a Ankara’ya bölünmüş yolu yoktu.  İzmir’in çevre yolu yoktu. İzmir körfezin içinde sıkışmış kalmıştı. Ama, şimdi İzmir’in 55 kilometre çevre yolu var. Şimdi Çiğli’den şehre uğramadan Narlıdere’ye, havaalanına, 20 dakika gidiyorsunuz. İzmir’in İZBAN’ı da biz yaptık. Bugün 600 bin hemşerimize kuzeyden güneye hizmet veriyor."

  “FOÇA’YA BU SENE 200 YAT KAPASİTELİ BİR LİMAN DAHA YAPIYORUZ”

  Foça'ya ilk defa geldiğinde minibüsçülerin sorunlarını dinlediğini hatırlatan Yıldırım, "Minibüsçüler bana sorunlarını taşımayla ve belediye ile ilgili sorunlarından bahsettiler. Belediye başkanını aradım bana: 'ilgileneceğim, çözeceğim' dedi. Bilmiyorum çözüldü mü? Söz verip yapmamak yok. Ya söz vermeyeceksiniz ya da verdiğiniz sözü yerine getireceksiniz. Bugün Foça’da verilen sözlerin hesabının sorulma günüdür. Buraya geldim; 'balıkçılar bizim barınak ihtiyacımız var' dedi. Sonra burayı yapalım dedik. Sonra önümüze bir sürü engeller çıkardılar. Sitlerden, tarihi kurullardan, belediyelerden ama yılmadık balıkçı barınağını bir yat limanı standardında yaptık. Şimdi Yeni Foça’ya bu sene 200 yat kapasiteli bir liman daha yapıyoruz. Bununda kararı alındı bu sene Ulaştırma Bakanlığı ihalesini yapacak. Hayırlı uğurlu olsun. Aliağa fabrikalar bölgesinden, Yeni Foça’ya gelen yol. Onun da ihalesi yapıldı. 5 kilometresinin alt yapısı bitti. Bu sene o yolda bitecek. Buradan da Meneme’e giden bölünmüş yolun proje çalışmaları başladı. Önce Foça’yı erişilir ulaşılır hale getireceksiniz, kanalizasyonu, alt yapısını yapacaksınız. Ondan sonra ekonomisini canlandıracaksınız. İnsanlar paraşütle mi gelecek?" dedi.

  Foça'nın İyon medeniyetinden Osmanlıya ve Türkiye Cumhuriyetine bir çok özelliklerini bağrında barındıran Foça'nın  iklimiyle, yeşiliyle, deniziyle, denizciliyle, balıkçılıyla, tarımıyla İzmir’in ülkemizin en güzel cennet  köşelerinden bir tanesi olduğunu belirten Yıldırım, "Gelirken sordum arkadaşlara geçen seçimlerde Foça’da ne sözler verilmiş diye. Belediye ne sözler vermiş, ne yapılmış bir çıkarın dedim. 89 proje içinde 5 senede 22 tane proje yapıldı gözüküyor. Biz söylenene itimat ediyoruz. Demek ki yüzde 20 başarı var. Karne kırık değil mi? O zaman Mart’ın 30’unda karneyi yenileceğiz. Foça sınıfta kalmayı hak etti mi? Burada turizmi 12 aya yayarak ekonomiyi canlandırmamız lazım. Sadece yazın gelen nüfuz buranın yükünü de arttırıyor. Bu hareketlik daha uzun devam etmesi lazım. 2-3 ayla değil en az bunu 8 aya çıkarmamız lazım. O zaman ne olacak buradaki esnafta payını alacak. Bunları yapmak için en öncelikli işleri bitirmek gerekiyor. Şimdi hep beraber çalışacağız, projelerimizi hemşerilerimize anlatacağız. Sonra Emrullah Salih Keleş’i iş başına getireceğiz. Ondan sonrası kolay. Biz işimizi biliriz. Çünkü biz devlet yücelsin diyen bir anlayıştan geliyoruz. Talepleri anlayan, ortaya eserler koyan idareciler olması lazım. Hastane de kim var? Doktor var, işte doktor karşınızda. Nasıl ki binlerce hemşerimizi iyileştiren doktor, bundan sonra Foça’nın imarı için gelişmesi için çalışacak. O Bizimle beraber. Aynı ekibin, aynı hizmet anlayışının bir mensubu olarak hizmetinde sizlere kulak tıkamadan hizmetlerini yapacak. Takibini de ben yapacağım" diye konuştu

  "SÖZ VERİYORUZ FOÇA AK PARTİ'Lİ OLACAK"

  Daha sonra AK Parti Foça İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi binasına gelen ve burada partililerle sohbet eden Yıldırım,  partililerin yerel seçimler hakkında önerilerini dinledi. AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, Binali Yıldırım'a  teşkilatın yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakan Yıldırım'a, "Foça AK Parti'li olacak" diyen Özgirgin, belediyeyi alarak seçimlerde Foça 'da birinci parti olma sözünü verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894