• BIST 9679.8
  • Altın 2485.362
  • Dolar 32.4206
  • Euro 34.4279
  • İzmir 18 °C

Birgüvi Ak parti ve Mhp'yi Eleştirdi

Birgüvi Ak parti ve Mhp'yi Eleştirdi
HASAN ESER /DEMOKRAT FOÇA GAZETESİ/ Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, "Bölücü terör örgütü PKK, AK Parti iktidarı ile eğleniyor" iddiasında bulundu. AK Parti hükümetinin milli iradeyi koruyamaz hale geldiğini savunan Birgüvi, h
 
  DP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİRGÜVİ, AK PARTİ VE MHP'Yİ ELEŞTİRDİ
 
  HASAN ESER  /DEMOKRAT FOÇA GAZETESİ/
 
 Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, "Bölücü terör örgütü PKK, AK Parti iktidarı ile eğleniyor" iddiasında bulundu. AK Parti hükümetinin milli iradeyi koruyamaz hale geldiğini savunan Birgüvi, hükümeti istifaya davet etti. Birgüvi, MHP'yi de AK Parti'nin değirmenine su taşımakla suçladı.
  "Bir milletvekilinin terör örgütü tarafından  rahatça kaçırılması ve bu konuda şov yapılması yüce Türk Devletinin gücü ve sabrı ile alay etmektir" diyen Birgüvi, hükümetin teröre yenildiğini söyledi ve hükümeti istifaya çağırdı. 
  Birgüvi, AK Parti iktidarının bölücü açılımlar ürettiğini ve böylelikle terör örgütünü cesaretlendirdiğini kaydederek şöyle konuştu: "AKP'nin olağanüstü meclis toplantısına gelmemesinin tek nedeni, terör karşısındaki başarısızlığını millete karşı artık savunamaz hale gelmesidir. Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi'de tarihi bir hata yapmıştır." 
  MHP'nin devlet otoritesi söylemine destek vererek TBMM'ye gitmesini  eleştiren Birgüvi, yazılı açıklamasında düşüncelerini şöyle aktardı: "Bölücü terör örgütü milletin iradesinin vekili olan, milletvekilini çok rahat bir şekilde kaçırmış ve o bölgede sözde devletini ve hâkimiyetini kurduğu yönünde şov yapmıştır. Bu rezaletin ve ihanetin tek sorumlusu, iş başındaki hükümet ve ürettiği bölücü açılımlardır." 
  Terör örgütünün, devletin her kurumunda görevli insanları kaçırdığını anlatan Birgüvi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletvekilini çok rahat kaçırıp serbest bırakarak, hükümetin kendi güçleri karşısında aciz kaldıkları mesajını vermiştir. Açık söylemek gerekirse, bölücü terör örgütü PKK, AKP hükümeti ile resmen eğleniyor. AKP, Meclis'in olağanüstü toplantısına nasıl gelebilsin? Meclis'e gelip, terör örgütünün milli iradeyi çok rahatça kaçırdığını ve her gün şehitler verilmesini nasıl açıklasın? İmralı'daki bölücü başı ile, Oslo'da terör örgütü mensupları ile müzakere yapan hükümet nedense birdenbire devlet otoritesini düşünür oldu. Üzüntümüz odur ki, hem terörden hem de terör karşısında başarısız kaldığını söylediği iktidardan sürekli şikayetçi olan MHP, bu kez AKP’nin, ‘devlet otoritesi’ edebiyatlarına kanıp, destek çıkmıştır. MHP, meclisin olağanüstü toplanmasına gelmeyerek, bölücü açılımlar üreten ve terör karşısında ‘yenilgiye’ düşen AKP’nin değirmenine su taşımıştır. Konu terördü. Daha önceleri Meclis bu gerekçe ile defalarca olağanüstü toplandı. O zamanlar AKP'de, MHP'de bu toplantılara katılmışlardı. Şimdi ne oldu? Değişen ne?"
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894