• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Bornova’da Sokak Köpeklerine Serin Yuva

Bornova’da Sokak Köpeklerine Serin Yuva
Yaz sıcakları başlarken Bornova’da sokak köpeklerini sığınabilecekleri serin yuvalara kavuşturmak için anlamlı bir işbirliği yapıldı.

BORNOVA’DA SOKAK KÖPEKLERİNE SERİN YUVA

Yaz sıcakları başlarken Bornova’da sokak köpeklerini sığınabilecekleri serin yuvalara kavuşturmak için anlamlı bir işbirliği yapıldı. Ege Üniversitesi öğrencilerinin Bornova Belediyesi işbirliği ile yaptığı köpek kulübeleri vatandaşların talep ettiği bölgelere yerleştirildi. Köpekler sıcak havalardan etkilenmeyecekleri  kulübelerine kavuştu.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Sokak hayvanları için birşeyler yapmak isteyen 7 öğrenci kendi imkanları, düzenledikleri kermesin gelirleri ve bağışlarla 14 köpek kulübesi yaptı. Öğrenciler yaptıkları kulübeleri, Bornova Belediyesi Fen İşleri Atölyesi çalışanlarıyla birlikte boyadı. Öğrenciler köpekler için yardımseverlerden kuru mama da topladı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşamaları için her türlü işbirliğine açık olduklarını ve yardım gayretlerine ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek, “Bornovalılar zaten sokak hayvanları konusunda çok duyarlı. Üniversite öğrencilerimizi de duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. Sokak hayvanları çoğu zaman biz insanların yardımlarına muhtaç. Bu nedenle herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor” dedi. (Ege Ajans)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894