• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İzmir 14 °C

Borusan Otomotiv Hırvatistan’dan Birincilikle Döndü

Borusan Otomotiv Hırvatistan’dan Birincilikle Döndü
3H Endurance Champions Cup Hırvatistan Rijeka yarışında Grubunda 1. genel klasmanda ise 2. olan Borusan Otomotiv Motorsport,

BORUSAN OTOMOTİV HIRVATİSTAN’DAN BİRİNCİLİKLE DÖNDÜ

3H Endurance Champions Cup Hırvatistan Rijeka yarışında Grubunda 1. genel klasmanda ise 2. olan Borusan Otomotiv Motorsport, İlk kez yarıştığı Hırvatistan’dan önemli bir başarı ile ülkesine dönmüş oldu.

Hırvatistan’da ilk kez yarışan Borusan Otomotiv Motorsport yarıştığı ülke sayısını 18’e çıkartırken kazandığı grup birinciliği ile 2 yarış kala 3H Endurance Champions Cup ta grup liderliğine yükselmiş oldu.

Borusan Otomotiv tarafından, Türkiye’de motor sporlarının gelişimine ve Türkiye’nin yurtdışında tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2008 yılında kurulan Borusan Otomotiv Motorsport, bugüne kadar ara vermeden, Türkiye dışında; Brezilya, Meksika, İspanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, İngiltere, Almanya, İtalya, Japonya, Macau, Avusturya, Yunanistan, Slovakya, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Belçika olmak üzere 3 kıtada, 17 farklı ülkede ve 29 farklı pistte 180’den fazla yarışta yarışmıştı.

11-12 Haziran tarihinde Hırvatistan Rijeka pistinde gerçekleşen sezonun 3. yarışı, tüm hafta sonu yağan şiddetli yağmur nedeni ile takımlar ve sporcular için yarışın oldukça zorlu geçmesine neden oldu. Bu yarışta Milli sporcuları İbrahim Okyay, Aytaç Biter ve Kaan Gürgenç ile start alan BOM, sıralama turlarında genel klasmanda 4. zamanı grubunda ise 1. zamanı yaparak 2. cepten start almaya hak kazandı. 3 saat boyunca pilotların 1’er saatlik süreler ile kullandıkları BMW Z4 GT3 ile BOM pilotları yarış sonunda finişe genel klasmanda 2. ve grupta ise 1. gelerek kupa için önemli puanlar toplamış oldular.

Yarış sonrasında takım sorumlusu İbrahim Okyay; “bir sonraki yarışımızı 26 Haziran’da Körfez yarış pistinde yapacağız. Bu sezon oldukça yoğun bir yarış programımız var ve yeni otomobilimiz BMW Z4 GT3 ile tüm pilotlar iyi bir uyum yakaladığımıza inanıyorum” dedi. “Borusan Otomotiv Motorsport olarak, Shell’in en iyi performans yakıtı olan Shell V-Power Nitro+’ı  ve Pureplus Teknolojisi ile geliştirilen Shell Helix Ultra motor yağlarını tercih ediyoruz. Shell V-Power Nitro+  motor parçalarındaki sürtünmeyi azaltarak tekerleklere daha fazla güç iletebiliyor. Doğalgazdan üretilen ilk motoryağı olan Shell Helix motor yağı, araçların motorlarını temiz tutuyor, motor ömrünü uzatıyor ve motor performansını arttırarak yarış pistindeki başarımıza katkı sağlıyor” diye ilave etti.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takımın diğer sponsorları Shell, Borusan Lojistik ve Glasurit’tir.  

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894