• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 26 °C

Bu Kitap Yok Satıyor!

Bu Kitap Yok Satıyor!
Yeni Vizyon Gazetesi’nin duayen köşe yazarı Erol Maraşlı’nın Türkiye genelinde geçen yıl yayınlanan ‘Türkiye’de Askeri Darbe Teşebbüsleri’ adlı kitabı, 15 Temmuz darbe girişimiyle farklı bir anlam kazanarak, yeniden gündeme geldi

BU KİTAP YOK SATIYOR!
 
Yeni Vizyon Gazetesi’nin duayen köşe yazarı Erol Maraşlı’nın Türkiye genelinde geçen yıl yayınlanan  ‘Türkiye’de Askeri Darbe Teşebbüsleri’ adlı kitabı,  15 Temmuz darbe girişimiyle farklı bir anlam kazanarak, yeniden gündeme geldi.
 
EN ÇOK ARANAN KİTAPLAR ARASINA GİRDİ.

‘Balans Ayarları’ ,  ‘Cumhuriyet Döneminde Askeri Muhtıralar’, ‘Darbe İçinde Darbe’  ve  ’13 Kasım 14’ler Olayı’  adlı eserlerin yazarı olan Erol Maraşlı’nın kaleme aldığı  ‘Türkiye’de Askeri Darbe Teşebbüsleri’ isimli eseri, bir anda en çok aranan kitaplar arasına girdi.
 
ESKİ TEŞEBBÜSLER YENİDEN GÜNDEMDE

Bir ihanet şebekesi tarafından milli iradeye ve demokrasiye yönelik gerçekleştirilen darbe girişimi, halk tarafından bastırıldı. Demokrasiye sahip çıkan halk sayesinde başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi,  ülke tarihinde yaşanan darbe teşebbüslerini de akıllara getirdi.Geçmişte yaşanan darbe teşebbüsleri ile 15 Temmuz’da vuku bulan hain girişim arasındaki bazı benzerlikler çeşitli platformlarda mukayese edilmeye başlandı. Buna göre tarihte gerçekleşen acı tecrübeleri akıllara getiren 15 Temmuz darbe girişimiyle; merak uyandıran eski teşebbüsler, yeniden kamuoyunun gündemine oturdu.
 
ASKERİ DARBE KİTAPLARIYLA TANINAN YAZAR

Gelişmeler bu yönde seyredince kimi vatandaşlar, geçmiş teşebbüsleri internet üzerinden araştırarak hafızalarını tazelerken, kimileri de güvenilir kaynaklara el atmaya başladı. Öyle ki başvurulan kaynaklar arasında en çok aranan; Türkiye’de yaşanan askeri darbeleri ve  teşebbüsleri konu alan kitaplarıyla tanınan Erol Maraşlı’nın eserleri oldu. Usta kalemin  ‘Bilgeoğuz Yayınları’ tarafından  geçen yıl yayınlanan son kitabı ‘Türkiye’de Askeri Darbe Teşebbüsleri’ ise bugünlerde raflarda en çok aranan kitap konumunda.
 
TARİHE IŞIK TUTUYOR

Türkiye’de yaşanan askeri darbeleri ve darbe teşebbüslerini engin tecrübesi, kapsamlı araştırmaları ve belgeleriyle okurlarına gazeteci gözüyle aktaran usta kalem Erol Maraşlı, neden sonuç ilişkisi ile Türkiye’nin darbe girişimleri tarihine adeta ışık tutuyor.  Darbe geleneğinin Osmanlı’dan günümüze ulaştığını savunan Maraşlı'nın  satır aralarında ibretlik mesajlar verdiği kitabında merak edilen tüm sorularda yanıt buluyor.
 
YENİ NESLİN ÖRĞENMESİ KAZANÇTIR

Usta kalem Erol Maraşlı, bu son eserinde; Türkiye'de yaşanan ama çoğu bilinmeyen askeri darbe teşebbüslerini, hazırlanışını, hazırlayanların serüvenlerini genç nesil’in öğrenmesinin bir kazanç olacağını belirterek, Osmanlı'daki Kazan Kaldırmadan, Cumhuriyet dönemindeki Post Modern darbe teşebbüsüne kadar uzanan zaman diliminde hangi acıların yaşatıldığını ve yaşandığını son derece akıcı üslubuyla irdeliyor.
 
Maraşlı’nın D&R mağazalarında satışı sunulan Türkiye’de Askeri Darbe Teşebbüsleri kitabı 18,25 TL’ye satın alınabilir.  
 
EROL MARAŞLI KİMDİR

Erol Maraşlı, 1944 yılında Malatya’da doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Malatya'da, Liseyi Manisa'da bitirdi. İşletme Fakültesi’ni 4’ncü sınıfta; 12 Eylül 1980 darbesinde tutuklanması sonucu bıraktı.

Bir dönem devlet memurluğu yaptıktan sonra gazeteciliğe başladı. Bazı gazetelerde ve dergilerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü, genel yayın müdürlüğünün yanı sıra televizyon programları yaptı.

Uzun yıllar siyasetin içinde; her kademede görev aldı.

Gazetecilik ve basının çeşitli dallarında ödüller aldı. 1984 yılında "yılın gazetecisi" seçildi, 1992 yılında İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Hasan Tahsin armağanı" verildi.

Şikeftan adında bir şiir kitabı, Baba Dağın Başında Bir Top Akbulut adlı romanı, Milliyetçi Kooperatif Sistemi, Balans Ayarları / Cumhuriyet Döneminde Askeri Muhtıralar ve Darbe İçinde Darbe / 13 Kasım Ondörtler Olayı, Türkiye’de Askeri Darbe Teşebbüsleri adlı kitapları vardır.

Yayına hazırladığı, yaşanmış garip ama gerçek olayları kara mizah tarzında anlattığı "Bir Garip Ülke" adlı eserinin yanı sıra Tarihimizdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerim anlatan Çankaya Sancılan, Ergenekon ve Balyoz darbe teşebbüsleri ile ilgili iki kitap ile 27 Mayıs ihtilalini anlatan “Çatık kaşlı tanrılar” ve 12 Eylül Döneminde yaşananları anlatan “Yol ayrımı” adlı romanlar üzerinde çalışmaktadır.

Evli iki çocuk babasıdır./Ege Basın Grubu

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894