• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İzmir 15 °C

Bu Koleksiyon Başka...

Bu Koleksiyon Başka...
İnsanlar, yıllardır alışılagelmiş olan para, posta pulu, klasik araba, deniz kabuğu, kartpostal ve kibrit kutusu gibi ilgisini cezbeden objelerin koleksiyonlarını yapar.

BU KOLEKSİYON BAŞKA

İnsanlar, yıllardır alışılagelmiş olan para, posta pulu, klasik araba, deniz kabuğu, kartpostal ve kibrit kutusu gibi ilgisini cezbeden objelerin koleksiyonlarını yapar. Özel meraklarını gidermek ve kişisel hazineleri olarak saydıkları koleksiyonlarını geliştirerek büyütmek isteyen koleksiyoncular, şehirleri hatta ülkeleri gezerek yeni parçaları ararlar.

Öyle ki İzmir’in Foça ilçesinde yaşayan Merve Eser’in ise sıra dışı bir merakı var. Eser, gittiği restoran, kafe ve lokantalar ile seyahat ettiği şehirlerde keşfettiği mekanlardan aldığı ıslak mendillerin koleksiyonunu yapıyor.

ANILARIMI TAZE TUTUYOR

bu-koleksiyon-baska-(2).jpgYaklaşık 4 yıl önce ıslak mendil toplamaya başladığını ifade eden Merve Eser, gittiği mekanlarda çektirdiği fotoğrafların zaman içinde yer algısının kaybolduğunu belirterek, “Üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra çekilen fotoğraflara baktığımda, zaman-mekan algısının kaybolduğunu gördüm. Hepimiz zaman zaman çektirdiğimiz fotoğrafın nerede çekildiğini hatırlamakta zorlanırız. Ama ıslak mendiller hem gittiğiniz mekanı unutmamanızı sağlar hem de o an ki anılarınızı tazelemek için size ip uçları verir. Bunun için ben de uğradığım ve güzel vakit geçirdiğim mekanların ıslak mendillerini alarak anılarımı taze tutuyorum” diyerek ıslak mendil toplamaya nasıl başladığını anlattı.

Koleksiyonunda şu anda değişik şehir ve mekanlardan yaklaşık bin parça ıslak mendil bulunduğunu ifade eden Eser, koleksiyonunu geliştirmek için yeni arayış içinde olduğunu da sözlerine ekledi.  /Ege Basın Grubu

bu-koleksiyon-baska-001.jpgbu-koleksiyon-baska-(4).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894