• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • İzmir 20 °C

Bursa Büyükşehir’in sultanları finalde

Bursa Büyükşehir’in sultanları finalde
Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Voleybol Takımı, CEV Challenge Kupası yarı finalde, Alman temsilcisi SSC Palmberg Schwerin’i mağlup ederek finale yükseldi.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Bayan Voleybol Takımı, CEV Challenge Kupası yarı finali ilk maçında deplasmanda 3-1 mağlup ettiği Alman temsilcisi SSC Palmberg Schwerin’i kendi evinde de mağlup ederek finale yükseldi.

Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda binlerce yeşil-beyazlının önünde oynanan karşılaşmaya seyirci baskısıyla art arda sayılar bularak başlayan Büyükşehirli sultanlar, maçı uzun süre önde götürdü. İlk sette rakibin ataklarına hızlı reaksiyon göstermekte geciken sporcular, maçın ilk setinde skor 21-21’e gelse de Joychina ve Dora’nın kenardan hücumları, setin yeniden Büyükşehir lehine dönmesini sağladı ve ilk seti yeşil-beyazlılar 25-23 önde tamamlayarak setlerde 1-0 öne geçti.
Maçın ikinci setinin başlarında oyunun kontrolünü rakip Schwerin’e kaptıran ve 2-7 geriye düşen Bursa Büyükşehir Belediyespor, taraftarının yoğun baskısıyla geriden gelerek ilk teknik molaya 8-7 önde girmeyi başardı. Yeşil-beyazlılar farkı iyice açıp seti 25-17 önde tamamlayarak skoru 2-0’a getirdi ve finale adını yazdırmayı garantiledi. 2-0’dan sonra hem skorun hem de finale yükselmenin rahatlığıyla genç oyuncularla sahaya dizilen yeşil-beyazlılar, üçüncü sette rakibine 18-25, dördüncü sette 16-25 ve tie-break setinde ise rakibine 14-16 ile 2-3 boyun eğse de puan avantajıyla finale adını yazdırdı. Maçın ardından büyük sevinç yaşayan yeşil-beyazlılarda tecrübeli antrenör Jan de Brandt, ilk iki seti kazanmak için odaklandıklarını ve bunu başardıktan sonra genç oyuncularla maçı tamamladıklarını belirtti. Brandt, sakatlığından dolayı forma giyemeyen Fatma Yıldırım’ın yerine oynayan genç smaçör Yaren Hatipoğlu’na gösterdiği performanstan dolayı tebrik etti.

Final 15 Nisan’da
Aldığı galibiyetin ardından finalde Yunanistan’ın Olimpiakos takımı ile eşleşen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, ilk maçını 12 Nisan’da Yunanistan’da rövanş maçını ise 15 Nisan’da Bursa’da Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynayacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894