• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

Bursa Kent Konseyi Oltululara Konuk Oldu

Bursa Kent Konseyi Oltululara Konuk Oldu
Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dernekleri Çalışma Grubu’nun düzenlediği ‘Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci’ programına bu ay Bursa Erzurum Oltulular Derneği ev sahipliği yaptı.

Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dernekleri Çalışma Grubu’nun düzenlediği ‘Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci’ programına bu ay Bursa Erzurum Oltulular Derneği ev sahipliği yaptı.

Programa, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa Erzurum Oltululat Derneği Başkanı Hızır Abdullah Akay, Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Bursa Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, kendilerini ağırlayan dernek yönetimine teşekkür etti. Bursa Kent Konseyi’nin çalışmaları arasında kentlilik bilincine ve şehre aidiyete ayrıca önem verdiklerini belirten Hasan Çepni, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek için bir dizi çalışmalara başladıklarını ifade etti. Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu temsilcisi ve Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı’nın bu projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Çepni, bu kapsamda Gaziantepliler ve Rizeliler derneklerinin ardından Erzurum Oltulular Derneği’ni ziyaret ettiklerini ifade etti. Bu tür buluşmalara ülkemizin ihtiyacı olduğunu dile getiren Çepni, “Dadaşlar bu ülkenin yiğit insanlarıdır. Bu ülke ve bayrak için canlarını esirgemeyen evlatlarımızın şehridir. Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü de kutluyoruz. O günler zordu. Çok şükür tüm düşmanları o dönemde Anadolu’dan temizledik. 1071’de Anadolu’ya girdiğimizden beri sıkıntılar yakamızı bırakmadı. Bizler zor bir coğrafyadayız. Bunun altında da aynı ruha sahip olarak kalkabiliriz. Bunun yolu da birlik ve beraberlikten geçiyor. Birliğimizi bozanlara, teröre, onlara yardım ve yataklık yapanlara karşıyız. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ama Anadolu insanı her zaman her zorluğun üstesinden geliyor. Önümüzdeki günler hepimiz için aydınlık olacaktır. Biz yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım” dedi.

Bursa’nın asırlık bir çınar gibi olduğunu söyleyen Çepni, farklı coğrafyalardan gelinmesine rağmen Bursa’nın herkesin şehri olduğunu belirtti. Bağrından nice değerli insanlar çıkarmış, 600 senelik devlete beşiklik yapmış şehirde bulunmanın ve hizmet etmenin önemine değinen Çepni, “Bursa Kent Konseyi de çalışmalarını gönüllülük esasıyla yapıyor. Bu yüzden tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Güzel Bursamız için faydalı işlere imza atmaya çalışıyoruz. Bursa Kent Konseyi’nin çalışmalarında Oltuluların katkısını görmek bizleri mutlu ediyor. Bundan sonra da işbirliği halinde faydalı işlere imza atacağız” diye konuştu.

Bursa Erzurum Oltululara Derneği Başkanı Abdullah Akay ise Bursa Kent Konseyi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti diye getirerek her zaman bir arada olmayı, programlara katkı sunmayı arzu ettiklerini kaydetti.

Aynı zamanda Bursa Erzurum Oltulular Derneği Başkanvekili olan Lütfi Taşcı, Bursa Kent Konseyi’nin ziyaretiyle şerefyab olduklarını dile getirdi. 25 Mart’ın Oltu’nun kurtuluş günü olduğunu, 99. yıldönümünü kutladıklarını söyleyen Taşcı, o dönem hakkında bilgiler paylaştı. // EGE BASIN GRUBU aliağa haber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894