• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İzmir 23 °C

Bursa'da Rumeli Günleri

Bursa'da Rumeli Günleri
BURSA’DA RUMELİ GÜNLERİ

Bursa’da Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELİFED) tarafından organize edilen ‘Rumeli Kültür ve Tanıtım Günleri’nin açılışı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katıldığı törenle yapıldı.

RUMELİFED Genel Başkanı Reşat Çimsöken’in ev sahipliğinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) fuaye alanında gerçekleştirilen açılışa; Bakan Müezzinoğlu ile Başkan Altepe’nin yanı sıra Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer, Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve davetliler de katıldı.

Bakan Müezzinoğlu ve Başkan Altepe, salona girişte Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın çaldığı parçalar eşliğinde girdi. Yöresel giysili çocuklar protokol üyelerine çiçek takdim etti. Yapılan konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ile Başkan Altepe, kurulan stantları ziyaret etti. Stant yetkilileri yöresel ürünleri protokol üyelerine ikram etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye ile Rumeli’nin kültür bütünlüğüne dikkat çekti. Bugün Türkiye’de Anadolu’nun herhangi bir köşesiyle Rumeli’nin herhangi bir köyünde sosyo-kültürel farklılığın bulunmadığını vurgulayan Başkan Altepe, bugün bu benzerliğin daha net anlaşıldığını kaydetti. Türkiye ile Balkan coğrafyası arasında on yıllar süren bir kopukluğun yaşandığını, son 13 yıldır var olan kopukluğun ortadan kaldırıldığını belirten Başkan Altepe, “Bugün Rumeli’deki kültür Türkiye’dekinden daha bozulmamış vaziyette. Desenlere kadar birebir benzerlikler taşıyan kültürümüz orada daha baskın şekilde yaşanmakta. Biz aynı kültürün bütünleriyiz. Aynı ecdadın devamıyız. Dolayısıyla hiçbir güç bizi birbirimizden ayıramaz. Aramızdaki kültür bütünlüğünü daha da güçlendirecek Bursa Rumeli Günleri’nin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise konuşmasında, Türkiye ve Rumeli açısından Bursa’nın önemine değindi. Bursa’nın buluşma merkezi olmasının yanında aynı zamanda dağılım odağı da olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, ister Türkiye’de Artvin olsun, ister Erzurum olsun, isterse Rumeli’de İskeçe olsun, bu bölgelerin Bursa’yla mutlaka bir bağlarının bulunduğunu kaydetti. Türkiye ile Balkan coğrafyasındaki Müslümanların aynı hayal ile aynı rüyayı gördüğünü, bunun farklılık göstermesinin zor olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin gücünün Bosna’nın, Makedonya’nın, Kosova’nın, Arnavutluk’un, Bulgaristan’ın, Batı Trakya’nın gücü olduğunu savundu.

Ev sahibi RUMELİFED Genel Başkanı Reşat Çimsöken de konuşmasında, bugüne kadar Rumeli camiasının hiçbir talebini geriye çevirmeyen, maddi ve manevi desteklerini Rumeliler için seferber eden Başkan Altepe’ye teşekkür etti. 7-12 Mart tarihleri arasında organize edilen Bursa Rumeli Günleri’ne 17 derneği katıldığını ifade eden Çimsöken, 13’ü Bursa’da 4’ü de yurt dışında olan derneklere kayıtlı 7 bin üyenin bulunduğunu vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894