• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İzmir 19 °C

Bütçede Bir Cengiz Ergün Klasiği

Bütçede Bir Cengiz Ergün Klasiği
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı son toplantısında görüşülen 2017 yılı bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 102 olduğu açıklandı.

MANİSA Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı son toplantısında Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılı bütçesi görüşüldü. Bütçe yönetiminde tüm istatistiklerde başı çeken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2016 yılı bütçe gerçekleşme oranının yüzde 102 olduğunu söyledi. Başkan Ergün ayrıca Manisa’ya Engelli Köyü ve Huzurevi Projesi yapılacağının da müjdesini verdi.
 
         Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 Performans Programının oylamaya sunulduğu toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Candan, performans programının geçen yıla oranla daha aşağı seviyede kaldığını savundu. Candan, AK Parti Grubu olarak programa çekimser oy kullanacaklarını söyledi. Candan’a cevaben konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sizlere göndermiş olduğum kitapçıkta da gördüğünüz üzere Türkiye'deki 30 büyükşehir belediyesi arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçe performansıyla birinci oldu. Bu çalışmayı yapan arkadaşlar Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde ve AK Parti’li arkadaşlar. Bu bizim için büyük bir gurur verici mesele. Engelliler Köyü ile ilgili Milli Emlak Müdürlüğü'nden alan tahsisi konusunda sona geldik. Taslak projelerimizi tamamlamak üzereyiz. Manisa'ya Engelli Köyü ve Huzurevi kazandıracağız” dedi.

Manisa’da 11 bin Öğrenci Kalıyor
         Candan’ın üniversite öğrencilerinin İzmir’de vakit geçirdiği yönündeki eleştirilerine de yanıt veren Başkan Ergün, “Öğrenciler konusunda söylediklerinize katılmıyorum. Göreve geldiğim ilk yıl Manisa'da kalan öğrenci sayısı 1000'di. 8 sene önceden bahsediyorum. Şimdi sosyal ve kültürel projelerimizle Manisa'da kalan öğrenci sayısı 11 bin rakamına ulaştı. Sayıyı Rektör Bey'den de alabilirsiniz. Tramvay konusu nüfusu itibariyle Manisa'da ilgili bakanlıktan izin alınamıyor. Olabilirliği yok. Onun yerine 2017 yılında elektrikli otobüslerimizi inşallah toplu ulaşıma entegre edeceğiz. Suların analizleri periyodik olarak yapılıyor. Mezarlıklar konusunda önümüzdeki hafta 4 milyon TL bir bedelle 10 bin kilometrenin üzerinde mezarlık çevre duvarları ve ferforje demirleri ihalesi yapıldı. Çalışmalar kısa süre içinde başlayacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi, hem bütçe, hem performans programında çalışmalarının karşılığını rakamlarla alıyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi performans programı, AK Parti grubunun çekimser oyuna karşın, oy çokluğuyla kabul edildi.

Bütçede Gerçekleşme Oranı Yüzde 100’ü Aştı
         Gündemin bir diğer maddesinde de, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bütçeleri görüşüldü. Manisa Büyükşehir Belediyesinin bütçe hedefiyle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “2017 bütçelerini karşılaştırdığımızda ilçe belediyelerinin tamamının toplam bütçesi 827 milyon TL. Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 bütçe hedefi 818 milyon TL. 2016'da bütçemizi yüzde 102 oranında gerçekleştirerek tutturmuş ve hatta 2-3 puan da aşmış oluyoruz. Gelirler noktasında da yüzde 95 seviyelerindeyiz. Önümüzdeki haftalarda bunu 99'lara çıkarırız diye düşünüyorum. Yani rakamlar bizim doğru yolda olduğumuzu kanıtlıyor” dedi. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi 2017 mali yılı bütçesi oybirliğiyle kabul edildi. Oylamanın ardından söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ziya Elmalı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün bütçe başarısının Manisa açısından sevindirici olduğunu vurguladı. 124 maddenin oylanarak karara bağlandığı yılın son meclisi tamamlanırken, yeni yılın ilk meclis toplantısının 10 Ocak Salı günü, saat 18.00'de yapılmasına karar verilerek birleşime son verildi.

Bütçede Bir Cengiz Ergün Klasiği

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894