• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İzmir 23 °C

Büyükşehir'den Doğal Müze Atağı

Büyükşehir'den Doğal Müze Atağı
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle Tekelioğlu Mahallesi doğal bir cazibe alanına dönüşüyor. Geliştirilen proje ile Tekelioğlu Mahallesi 3 bin 500 metreye uzanan yürüyüş yoluna,

BÜYÜKŞEHİR'DEN DOĞAL MÜZE ATAĞI

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle Tekelioğlu Mahallesi doğal bir cazibe alanına dönüşüyor. Geliştirilen proje ile Tekelioğlu Mahallesi 3 bin 500 metreye uzanan yürüyüş yoluna, doğal bir müzeye, kafeterya ve parklara kavuşacak.  Bunun yanı sıra eskimeye yüz tutmuş ve yıkılma noktasına gelen Tekelioğlu Balık Hali, Düğün Salonu, Muhtarlık Binası da restore edilecek. Atatürk Gençlik Parkı ve mahalle çeşmesinin etrafına yeni bir görüntü kazandırmak için peyzaj çalışmaları uygulanırken, Marmara Gölü’nün ihtişamıyla Tekelioğlu Mahallesi, Salihli’nin yeni cazibe merkezi olacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi, Marmara Gölü’nün kıyısında uzanan Tekelioğlu Mahallesi’ni turizme kazandırmak için ortak bir proje geliştirdi. Proje kapsamında Tekelioğlu Mahallesi’nin girişinden başlayarak, 3 bin 500 metrelik yürüyüş yolu, doğal müzesi, parkları ve kafeteryası, oturma alanları olacak. Bunun yanı sıra eskimeye yüz tutmuş ve yıkılma noktasına gelen Tekelioğlu Balık Hali, Düğün Salonu, Muhtarlık Binası restore edilirken, Atatürk Gençlik Parkı ve mahalle çeşmesinin etrafına yeni bir görüntü kazandırmak için peyzaj çalışmaları yapılacak. Bu kapsamda Tekelioğlu Mahallesi’ni adeta hayat verecek projenin yol haritasını belirlemek için inceleme gezisi düzenlendi. Geziye Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, Büyükşehir Belediyesi Salihli Koordinasyon İşleri Şube Müdürü Ali Rıza Ünveren ve şube müdürleri katıldı.

Tekelioğlu, turizme kazandırılacak

Proje yapılacak alanda gerçekleştirilen ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, kırsal alanda kalkınmayı gerçekleştirmek ve kırsala yönelik turizm hamlesi gerçekleştirebilmek adına Tekelioğlu Mahallesi’nde incelemelerde bulunduklarını belirtti. Tekelioğlu Mahallesi boyunca uzanan Marmara Gölü’nün ihtişamıyla alana doğal bir açık hava müzesi etkisi kattığının altını çizen Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Burası Marmara Gölü’nün çevresi ve çevre mahallelerine hitap ediyor. Gölün etrafının doğallığı bozulmamış. Vatandaşlarımızı kendisine hayran bırakan, doğal bir güzelliğe sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de turizmi canlandırmak ve kırsal alanı kalkındırmak adına yeni bir proje geliştirdik. Proje kapsamında Manisalı vatandaşlarımızın gün içerisinde veya hafta sonları gelip yürüyüş yapabileceği, dinlenebileceği, oturup bir şeyler içebileceği doğal alanlar oluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Salihli Belediyesi İşbirliğiyle Yapılacak

Salihli Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği içerisinde projeyi yürüteceğinin altını çizen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Oluşturduğumuz bu ortak protokol doğrultusunda Tekelioğlu Mahallesi’nde kafeterya, doğal müze, parklar, yürüyüş yolu olacak. Yürüyüş yolunu düzenleyeceğiz. Oturma düzenleri oluşturacağız. Marmara Gölü çevresindeki bu alanı canlandırarak, burasını turizme kazandırmayı amaçlıyoruz. Proje gerçekleştiğinde çok rağbet göreceğine inanıyorum. Zaten doğal güzelliği, bütün ihtişamıyla karşımızda duruyor. Salihli’mize hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Salihli’miz İçin Önemli Bir Proje

İlçe ve bölge açısından önemli bir proje için adım atıldığını vurgulayan Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya da, “Marmara Gölü, Türkiye için de bölgemiz için de önemli bir nokta. Ünlü tarihi Lidya Krallığı ve kral mezarlığımız burada. Güzel bir balıkhane ve balık turizmi var burada. Eski bir yapı var. İnşallah Büyükşehir Belediyesi ile Salihlimize güzel bir alan kazandıracağız” dedi.

Kırsal Alan, Turizmle Buluşuyor

Projenin kırsal kalkınma açısından da önemine vurgu yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı ise, “Kırsal alanda yaşayan çiftçilerimizin yanı sıra turizmi de kalkındırmak adına bu proje önem taşıyor. İnşallah proje halkımıza hayırlı olur” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894