• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

Büyükşehir’den Nostalji Sineması

Büyükşehir’den Nostalji Sineması
BÜYÜKŞEHİR’DEN NOSTALJİ SİNEMASIİzmir Büyükşehir Belediyesi, açık havada sinema nostaljisini ilçelere götürüyor. Sinemanın yüz aklarından olan ‘İftarlık Gazoz’ adlı film Torbalı, Ödemiş, Foça, Bayındır ve Selçuk’ta izleyiciyle buluşacak.

BÜYÜKŞEHİR’DEN NOSTALJİ SİNEMASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, açık havada sinema nostaljisini ilçelere götürüyor. Sinemanın yüz aklarından olan ‘İftarlık Gazoz’ adlı film Torbalı, Ödemiş, Foça, Bayındır ve Selçuk’ta izleyiciyle buluşacak.

Sinema tutkunlarının kalplerini yıl boyunca gerçekleştirdiği ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleriyle fetheden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayında ise ‘Açık Hava Yaz Sinemaları’ ile yazın son günlerinde nostalji rüzgarı estirecek. Büyükşehir Belediyesi, vizyona girdiği tarihte sinemaseverlerden büyük ilgi gören ‘İftarlık Gazoz’ adlı filmi Torbalı, Ödemiş, Foça, Bayındır ve Selçuk ilçelerinde izleyiciyle buluşturacak. Yönetmenliğini ve senaristliğini Yüksel Aksu'nun yaptığı, başrollerde Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar’ın yanısıra Macit Koper, Ümmü Putgül ve Okan Avcı ile Yılmaz Bayraktar’ın rol aldığı 2016 yapımı komedi türündeki film, açık havada ücretsiz olarak sinema keyfi yaşamak isteyenleri  kahkahaya boğacak.

İftarlık Gazoz, 20 Eylül 2016 Salı günü Torbalı Yerel Hizmet Binası bahçesinde, 22 Eylül 2016 Perşembe günü Ödemiş Yerel Hizmet Binası bahçesinde, 23 Eylül Cuma günü Foça Yeni Park Alanı itfaiye karşısında, 24 Eylül 2016 Cumartesi günü Bayındır Kani Bey Parkı, 28 Eylül Çarşamba günü ise Selçuk İstasyon Meydanı’nda gösterilecek. Tüm gösterimlerin başlama saati 20.30.

BOL KAHKAHALI

Filmin konusu şöyle: 70'li yılların başında bir Ege kasabasında ailesi ile beraber yaşayan Adem adlı bir çocuğun yaz tatilini değerlendirmek için Gazozcu Cibar Kemal Usta’nın yanında çırak olarak çalışmaya başlar. Adem, Ramazan ayının başında camide imamın oruç ile anlattıklarını üzerine alınır, üstelik Berna da oruç tutacaktır. Küçük olduğu için oruç tutmasına izin vermeyen ailesinden gizli niyet eder. Fakat Ege’nin yaz sıcağında, bir yandan da gazoz satarken oruç tutmak hiç de kolay değildir. Susuzluk ve açlık nedeniyle çok yorulan ve seraplar görmeye başlayan Adem’in yaşadığı bu zorluklar, onu bir maceranın içine sürükler. /Ege Basın Grubu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894