• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İzmir 7 °C

Ceo’lar Türkiye’nin Endüstri 4.0 Yol Haritasını Konuştu

Ceo’lar Türkiye’nin Endüstri 4.0 Yol Haritasını Konuştu
Türk iş dünyasına yön veren iş insanlarının buluşma noktası olan CEO Club çatısı altında düzenlenen

Türk iş dünyasına yön veren iş insanlarının buluşma noktası olan CEO Club çatısı altında düzenlenen “Endüstri 4.0 Zirvesi”, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda ve SAP Türkiye, Yapı Kredi ve Dell EMC co-sponsorluğunda gerçekleştirildi. Endüstri 4.0 uygulamaları kapsamında yeni iş yapma modellerinin, üretim metotlarının ve işletmelerin dijitalleşmesinin masaya yatırıldığı zirve, Türk iş dünyasından üst düzey yöneticileri bir araya getirdi.
 
Türk özel sektörünün öncü isimlerini bir arayan getiren en önemli etkinlikler arasında yer alan CEO Club’ın “Endüstri 4.0 Zirvesi”, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda ve SAP Türkiye, Yapı Kredi ve Dell EMC co-sponsorluğunda gerçekleştirildi. Sanayinin geleceği ve Endüstri 4.0 kavramı kapsamında yeni iş yapma modelleri ile üretim metotlarının masaya yatırıldığı zirve, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin’in açılış konuşmalarıyla başladı. 

Zirvede, SAP Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Nalbantoğlu’nun SAP ile Endüstri 4.0 başlığıyla yaptığı sunumunun ardından, McKinsey&Company Ortağı Mehmet Başer, CEO Club üyelerinin görüşleriyle gerçekleştirilen ‘Endüstri 4.0’a Hazır mıyız?’ anket sonuçlarından kritik başlıkları paylaştı. Dell EMC  Ülke Müdürü Sinan Dumlu’nun konuşmasının ardından Ekonomist Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu moderatörlüğünde Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen “Bankacılık 4.0 - Yeni Nesil Bankacılık” sunumunu yaptı.  

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin’in moderatörlüğünde, Sabancı Holding Dijital Lideri Burak Aydın ve Koç Holding Dijital Lideri Murad Ardaç’ın katılımlarıyla ‘Holdinglerin Ajandası’ paneli gerçekleştirildi ve holdinglerin dijitalleşme stratejileri konuşuldu. Zirve, Cisco Türkiye CEO’su Cenk Kıvılcım moderatörlüğünde, Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, TAT CEO’su Arzu Aslan Kesimer, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu ve Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer’in Endüstri 4.0 ile ilgili görüşlerini paylaştığı ‘CEO Vizyon 2019’ başlıklı panelle devam etti. 

SANAYİDE TEKNOLOJİNİN LİDERLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Zirve kapsamında ayrıca, Türkiye’de ilk defa CEO Club üyeleriyle gerçekleştirilen anket sonucu belirlenen ‘Sanayide Teknolojinin Liderleri’ açıklandı. Sanayide teknolojiye yatırımları, vizyonları ve şirket stratejileriyle yön veren CEO’ları belirlemeyi amaçlayan ankete, 300’e yakın CEO Club üyesi, CIO ve CTO katıldı. Anket sonucunda, ilk 10’a, son iki sırada 2’şer olmak üzere toplam 12 lider girdi. Zirvenin ardından düzenlenen törende; Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Siemens Türkiye CEO’su Hüseyin Gelis, Havelsan CEO’su Ahmet Hamdi Atalay, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer, Mercedes Benz Türk CEO’su Süer Sülün, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Kordsa CEO’su Ali Çalışkan’a ödülleri takdim edildi. 

MELTEM BAKİLER ŞAHİN: “ENDÜSTRİ 4.0 DEVRİMİ İÇİN GEREKLİ DİJİTAL SIÇRAMAYI GÜÇ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ” 

Başarılı bir Endüstri 4.0 dönüşümünün işletmeleri de, ekonomiyi de büyüteceğini ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi: 

“Dijitalleşme ile ortaya çıkan yeni ürün ve hizmetler, yepyeni iş fikirleri ve yeni üretim metotları, işletmeleri alışageldiğimiz geleneksel iş süreçlerini terk etmeye zorluyor. İleri teknoloji, sanal süreçler ve yüksek optimizasyon sunan Endüstri 4.0; ürünün tasarımından üretimine, pazara çıkışından servisine kadar tüm aşamalarda maksimum verimlilik, üretkenlik ve daha az maliyet potansiyeli taşıyor. Bu potansiyel ‘yeni rekabetçilik’ kavramının ve küresel rekabet gücünün iyileştirilmesinin de merkezinde yer alıyor. Biz de Vodafone olarak tam bu noktada devreye giriyoruz. Türkiye’de faaliyet gösteren tüm işletmelerin ‘dijital iş ortağı’ olarak, A’dan Z’ye tüm dijitalleşme ihtiyaçlarında, uçtan uca çözümlerimizle yanlarındayız. Amacımız Endüstri 4.0 devrimini yapabilmek için ülkemizin ihtiyacı olan dijital sıçramayı güç birliği ile gerçekleştirebilmek. Özellikle Endüstri 4.0’ın temelinde yer alan Nesnelerin İnterneti Teknolojisi (IoT) sayesinde birbirleriyle iletişim kurarak hayatımızı kolaylaştıracak makineler, sistemler, hayatın hemen hemen her alanında kendini göstermeye devam edecek. Biz de 50’yi aşkın ülkede 77 milyondan fazla nesneye hayat vererek dünyanın en büyük IoT hizmet sağlayıcısı konumunda bulunan Vodafone Grubu’ndan aldığımız güçle, ülkemizdeki tüm sektörlerin dijitalleşmesine ortak olma vizyonuyla faaliyet gösteriyoruz. Türkiye'yi dijitalleşmeye götürecek yolda, iş ortaklarımız için tek çatı altında çözümler geliştirmeye ve uygulamaya devam edeceğiz.”

ENDÜSTRİ 4.0 ANKETİ  SONUÇLARI AÇIKLANDI

Toplantıda Mc Kinsey ve Capital Dergisi iş birliği ile yapılan “Türkiye Dijital Sanayi/ Endüstri 4.0 Anketi 2018” sonuçları da açıklandı. Ağustos ayından bu yana farklı boyutlarda ve çeşitli sektörlerden toplam 80 şirketle görüşülerek gerçekleştirilen anketin sonuçları, Türkiye’nin Endüstri 4.0 farkındalığının düşük olmadığı ancak önümüzdeki dönemde, net bir yol haritası çizilmesi ve yetkinliklerin geliştirilmesinin, küresel Endüstri 4.0 dönüşümünde ülkenin daha da ileri gitmesi için önemli faktörler haline geleceğini vurguladı. Ankete göre şirketlerin Endüstri 4.0 ile ilgili farkındalığı şirketlerin yüzde 33’ünde ileri düzeyde çıkarken, Endüstri 4.0 vizyonunun şirket genel stratejisi ile uyumu yüzde 27, net bir yol haritasına sahip olma oranı ise yüzde 25 oldu. Bu arada şirketlerin yaklaşık yüzde 80’i, Endüstri 4.0 çözümlerinin şirket başarısı üzerinde önemli bir etkisi olduğuna da inanıyor. Araştırmaya katılan şirketlerin en yaygın uyguladığı çözümün yüzde 54 ile robotik ve otomasyon olduğu görülürken, Türkiye’de gelecek 3 yıl içinde en yaygın Endüstri 4.0 çözümünün ise yüzde 68 ile ileri analitik uygulamaları olduğu da göze çarpıyor. Ankete göre şirketlerin yüzde 33’ü gelecek 3 yıl içinde Endüstri 4.0 çözümlerine 0-5 milyon TL, yüzde 26’sı ise 5-20 milyon TL bütçe ayırmayı hedefliyor.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894