• BIST 9541.41
  • Altın 2475.175
  • Dolar 32.4807
  • Euro 34.5348
  • İzmir 23 °C

CFO’lara Yeni Görev: Hızlı Değişim Ortamında Güveni Korumak

CFO’lara Yeni Görev: Hızlı Değişim Ortamında Güveni Korumak
CFO’LARIN YENİ GÖREVİ: HIZLI DEĞİŞİM ORTAMINDA GÜVENİ KORUMAK

Yeniliğin şampiyonu ve değişim liderleri CFO’ların yönetim anlayışları mercek altında. Değişimleri yaparken çalışanlarının zihninde güven kazanmakla da yükümlüler. Üstelik çalışanlara güven aşılayabilmek için, işlevlerinin vizyonu hakkında şeffaf olmalılar.

PageGroup çatısı altında yer alan üst düzey işe alım ve danışmanlık şirketi Page Executive Danışmanları dijital dönüşüm çağında CFO’ların iş yaşamını mercek altına aldı. Elde edilen sonuçlar sadece mali krizlerde değil, değişim zamanında da CFO’lara yani finansal direktörlere önemli görevler düştüğünü gösteriyor. Gelecek yıllarda etkisinin katlanarak artması beklenen dijital dönüşüm geleneksel çalışma yöntemlerini yeniden biçimlendiriyor. Bu rüzgâra kapılan finans sektörü de teknolojiyle köklü bir değişime ayak uyduruyor. 

PageGroup’un geçtiğimiz dönemlerde hazırladığı CFO & Finansal Liderlik Barometresi, CFO’ların değişimin liderleri olduğunu zaten gösteriyordu. Artık üstlerinde dâhili ve harici güven seviyesini korumak ve geliştirmek baskısı da var. Üstelik bu süreç, bilgi teknolojilerinin yasal riskler açısından daha büyük etkileri olduğu bir zamanda yaşanıyor. 

PageGroup Türkiye Ülke Müdürü Hugo Campo “CFO’lar mali direktörlüğün yanı 
sıra, yeni sistemlerin entegrasyonu ile şirketi daha ileriye taşıyorlar. Bu hızlı değişim ortamında güveni koruyabilmek liderlere düşüyor. Güven inşa edemeyen şirketler, personel ilişkilerinin yanı sıra, yeni yetenekleri bünyelerine kazandırma konusunda da sorun yaşayabiliyorlar. Dijitalleşme yoluyla elde edilen analitik veriler şirketlere daha fazla görünürlük, performans ve dolayısıyla güven kazandırmaya yardımcı oluyor.” diyor.

Sektörlere güven konusunda, Edelman tarafından 33.000 den fazla kişiyle gerçekleştirilen Güven Barometresi, teknoloji sektörünün, otomotiv ve telekomünikasyondan bile daha güvenilir sektör olduğunu işaret ediyor. 

İNOVASYON GELİŞİNCE İŞ GÜCÜ İHTİYACI AZALMIYOR 
Teknolojiyle köklü bir değişim geçiren finans sektöründe, otomasyonun yaygınlaşmasıyla, iç denetimler, arşivleme gibi  zaman alıcı manuel süreçler de kısalıyor. Hugo Campo “ İnovasyonlar işin insan gücü tarafını etkiliyor. Otomasyon tarafından getirilen değişikliklerin ortasında, İnsan Kaynakları yöneticilerinin, CFO güveni sağlamak ve korumak için birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Teknoloji makinalarla ilgili gibi görünse de işin özünde yine insan faktörü var. Bu yüzden finans sektörü, yüksek seviyelerde otomasyona ayak uyduracak ve efektif kontrol sağlayacak, kalifiye elemanlardan oluşan bir ekosisteme ihtiyacı duyuyor. “ diyor.

Değişimin kaçınılmaz olduğu gerçeği karşısında, CFO ların bu sürece hazır olmaları gerekiyor. CFO ların gerçek liderlik örneği sergileyerek, takımlarında güven oluşturmaları ve daha geniş bir iş gücüne vizyonu açıkça anlatmaları bekleniyor. Mevcut durum hakkında dürüstlük ve vizyon üzerinde netlik gibi meziyetler değişim sürecine yardımcı oluyor. Çalışanları bu sürece dâhil etmek, onları gelişmelerden haberdar ederek, başarıları kutlamak güven kazanmanın yanı sıra onları geleceğe hazırlıyor. Bu tutum çalışanların kuruma daha sıkı bağlanmalarına yol açıyor. 


TEKNOLOJİ BİR KOLAYLAŞTIRICI, ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIN TEKNOLOJİYLE NE YAPTIĞI 
CFO’ların insan faktörünü göz önünde bulundurarak, teknolojinin gereklerini yerine getirmesi bekleniyor. Çünkü, yüksek teknoloji beraberinde, üst seviyelerde insan etkileşimini de getiriyor. Otomasyon, süre alan bazı işlerin sona ermesi anlamına gelmekle birlikte, teknoloji alanında yeni yeteneklerin de ortaya çıkmasına neden oluyor. İnsanların bu yeni otomasyon süreçlerini benimsemesi ve adapte olması gerekiyor. Güven seviyelerini koruyabilmek için CFO’ların iş gücünde iyileşmeye özen göstererek, çalışanların yetenek gelişimlerini desteklemeleri de bekleniyor.

PAGEGROUP ???
İşe yerleştirme alanında profesyonel hizmette 40 yılı aşkın deneyimi ile Page Group, dünyada en iyi bilinen ve en saygın danışmanlık şirketlerinden biridir. Şirket yerel piyasa bilgisini global uzmanlığı ile birleştirerek hem işverenlere hem de adaylara özel hizmet sunmaktadır. 154 ofisi ile dünya çapında 35 ülkede yayılmış olan Page Group 5.500’den fazla kişi istihdam etmiştir. KOBİ’lerden global (blue-chip) kurumlara kadar çok çeşitli bir müşteri tabanına sahiptir. PageGroup Türkiye faaliyetlerine 2008 yılında İstanbul Ofisi ile başlamıştır ve Page Executive, Michael Page ve Page Personnel markaları ile hizmet vermektedir. www.page.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894