• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İzmir 19 °C

CHP Aliağa Yönetimi Birbirine Girdi

CHP Aliağa Yönetimi Birbirine Girdi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ www.bakircay.com/ ...Hakkında ki iddialara sesini daha da yükselterek küfürlü sözlerle karşılık veren F.T. “DSP ye oy verenlerin de, verdi diyenlerinde, CHP’ye ihanet edip başka partiye gidenlerinde, Allah

CHP ALİAĞA BİRBİRİNE GİRDİ

ALİAĞA CHP İLÇE YÖNETİM KURULUNDA KARŞILIKLI İHANET SUÇLAMALARI

ALİAĞA CHP’DE KAVGA ÇIKTI KÜFÜRLER HAVADA UÇUŞTU

ALİAĞA CHP’DE DELEGE SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ www.bakircay.com/ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından Aliağa CHP ilçe Örgütü’nün 1 Kasım sonrasına ertelenen delege seçimi tarihinin belirlenmesi ve 15 Kasım tarihine kadar delege seçimlerinin nihayetlendirilmesi istendi.

ALİAĞA CHP’DE SERT TARTIŞMALAR

Bu talep üzerine 3 Kasım 2015 Salı günü CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve halefi Uğur Kaçar başkanlığında toplanan CHP Aliağa ilçe yönetim kurulu toplantısında sert tartışmaların yaşandığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre;  Polis çağırma noktasına gelen sert tartışma şöyle başladı: Aliağa ilçe Başkanı Özcan Durmaz,  CHP İzmir İl’in talebini yönetim kurulu üyeleri ile paylaştıktan sonra delege seçimlerinin 8 Kasım Pazar günü yapılması konusunda sağ kolu ve kadim dostu Uğur Kaçar ile birlikte aldıkları kararı açıkladı.  

YÖNETİM KURULU BASKIN DELEGE SEÇİMİNE KARŞI ÇIKTI

Yeni bir seçimden çıktıklarını hatırlatan yönetim kurulu üyeleri de, aceleye getirilecek bir baskın delege seçiminin kamuoyunda yanlış anlaşılabileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi demokrasiye olan hassasiyeti vurgulayan yönetim kurulu üyeleri;  kongre takviminin tüm aday adaylarının rahat çalışabileceği bir ortamda ve adil bir şekilde işletilmesi gerektiğini savundu.

Yönetim kurulu üyeleri, delege seçimlerinin 14-15 Kasım tarihleri arasında yapılmasının daha uygun alacağı konusunda düşüncelerini dile getirdi.

Ancak bu öneriler Yönetim Kurulu’nda fikir ayrılığına neden oldu. Başkan Özcan Durmaz’a yakınlığı ile bilinen Yönetim Kurulu üyesi F.T. delege seçimlerinin daha ileri bir tarihte yapılmasının anlamsız olduğunu belirterek, diğer yönetim kurulu üyelerine karşı çıktı.

TARTIŞMA FARKLI BOYUTA TAŞINDI

Delege seçimlerinin hemen yapılması konusunda ısrarını sürdüren F.T. “Sizin köylere gidecek yüzünüz mü var ki çalışma yapacaksınız?” diyerek, tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.

Toplantıda hızını alamayan F.T.  yönetim kurulu üyelerinden Y.L. ye  dönerek, 3-4 aydır yönetim kurulu toplantılarına bile mazeret belirtmeksizin  katılmadığını ve  her iki genel seçimlerde de ortalıkta görünmediğini söyledi.

F.T.’nin bu iddiası üzerine; tartışmaya bir diğer yönetim kurulu üyesi  E.Y.’de müdahil oldu.  

E.Y. duruma tepki göstererek,   F.T.’ye “Siz derken kimleri kastediyorsun?” diye sordu. Bu soru üzerine  F.T. “Evet sizleri kast ediyorum” diye yanıt verince de ortalık karıştı.  

YÖNETİM KURULUNDA KARŞILIKLI İHANET SUÇLAMALARI

Aliağa ilçe başkanı Özcan Durmaz ve sağ kolu Uğur Kaçar’ın yönetim kurulu üyelerini sükûnete davet edememesi ve kontrolü sağlayamamasının ardından yüksek sesli tartışmalar Aliağa ilçe örgütünün içinde bulunan herkes tarafından duyuldu.

Yönetim kurulu üyelerine anlamsız tepkiler vererek,  toplantının disiplinini bozan F.T.’nin  sözlerine daha da iddialı sözlerle yanıt veren E.Y.  F.T.’nin 2014  yerel seçimlerinde Haydar Aliyev Lisesin de kurulan sandıklarda görev yaptığını hatırlatarak, F.T’nin bu görevi  sırasında oy kullanmaya gelen CHP’lilere DSP’ye oy vermeleri için telkinde bulunduğu yönünde  iddialarının olduğunu dile getirdi.  

E.Y.’nin F.T. hakkında ki bu iddiaları toplantı gündemine getirmesi bardağı taşıran son damla oldu.

KAVGA ÇIKTI KÜFÜRLER HAVADA UÇUŞTU

Hakkında ki  iddialara sesini daha da yükselterek küfürlü sözlerle karşılık veren F.T. “DSP ye oy verenlerin de, verdi diyenlerinde, CHP’ye ihanet edip başka partiye gidenlerinde, Allah belasını versin” dedi.  

F.T.’nin  ağır sövgülü hakaretler etmesi  Yönetim kurulu üyeleri arasında bulunan bayan üyelerin de tepkisine neden oldu. 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN “POLİS ÇAĞIRIN” BAĞRIŞMALARI

2014 yerel seçimlerinde DSP’ye çalışan, ancak seçim sonrasında  Özcan Durmaz ile birlikte hareket eden, CHP için canla başla çalışan   O.Ö. ve G.A.’ nın da aralarında bulunduğu  partililerin  sözlü  tepkilerine tahammül edemeyen F.T. daha da hiddetlendi.

Bir anda kendini kaybeden F.T. Mutfağa yöneldi ve eline geçirdiği kesici bir alet ile yeniden yönetim kurulu odasına geri döndü.

F.T.’nin bu davranışı bazı yönetim kurulu üyelerinin “polis çağırın” tepkilerine neden oldu.

F.T  TOPLANTIDAN UZAKLAŞTIRILDI

Talihsiz tartışmalara sahne olan yönetim kurulunda yaşanan kavga,  yönetim kurulu üyesi Y.L. ve Özcan Durmaz’ın halefi, sağ kolu yetkisiz yetkili Uğur Kaçar’ın fiili müdahalesi ile sonlandı.

Sözlü tepkilerin fiiliyata dönüşmesi üzerine  Başkan Özcan Durmaz,  toplantının selameti açısından Yönetim kurulu üyesi F.T.’yi parti binasından uzaklaştırdı.

ÖZCAN DURMAZ” OLUR BÖYLE ŞEYLER”

Yönetim kurulunda yaşanan tartışmalar parti binasını terk edenler tarafından sokağa taşındı. Duyumlar üzerine İlçe örgütü önünde güvenlik nöbeti tutan polisler ikinci katta bulunan ilçe binasına çıktı. İlçe başkanı Özcan Durmaz,  gelen polislere önemli bir olayın olmadığını,  hafif şiddette bir tartışma olduğunu ve  demokratik kitle örgütlerinde böylesi şeylerin yaşanmasının doğal olduğunu belirterek, adli bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

ÖZCAN DURMAZ PARTİDE KONTROLÜ KAYBETTİ İDDİASI

Delege seçimleri tarihinin belirlenmesi gibi basit bir konuda yönetim kurulunda kavga çıkması, Aliağa’da ilçenin birinci gündemi oldu. Yaşanan tatsız olayı Öğrenen bazı CHP’liler Özcan Durmaz’ın parti içinde kontrolü kaybettiğini iddia ederek, tekrar aday olmamasının yerinde bir karar olacağını iddia ettiler.

ALİAĞA CHP’DE DELEGE SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU

Öte yandan toplantıda 14 Kasım Cumartesi günü 7 merkez mahallenin  delege seçimleri Aliağa sevgi yolunda ki  seçim ofisinde, 15 Kasım  Pazar günü ise Şakran, Helvacı ve dış mahallerinin delege seçimlerinin yapılmasının  karara bağlandığı öğrenildi.

Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894