• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

CHP Aliağa'dan Mitinge çağrı

CHP Aliağa'dan Mitinge çağrı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan 1000 gündür tutuklu bulunan bölge milletvekilleri Mustafa Balbay’ın aralarına dönmelerini dört gözle beklediklerini belirterek;

 -CHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN’DAN MİTİNGE ÇAĞRI; DUYARLI TÜM YURTTAŞLARIMIZI ADALETE, DEMOKRASİYE, ÖZGÜRLÜĞE VE BALBAY’A DESTEK OLMAYA, SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM.

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan 1000 gündür tutuklu bulunan bölge milletvekilleri Mustafa Balbay’ın aralarına dönmelerini dört gözle beklediklerini belirterek; “Toplumun vicdanını yaralayan ve her geçen gün yaranın biraz daha derinleşmesine ayrıca hukuk sistemimize olan güveninin sarsılmasına neden olan İzmir vekilimiz Mustafa Balbay’ın tutukluluğunun biran önce sona ermesini ve aramıza dönmesini bekliyoruz.” dedi. Balbay’ın tutukluluğunun ne mantıksal ne de hukuksal bir izahı bulunmadığını belirten Oğuzhan Cumhuriyet, adalet, demokrasi özgürlük  ve Balbay’a destek için tüm yurttaşları 4 Aralık Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki “Adalet, Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük Mitingi"ne davet etti.

“Uygulama insan hakları ihlali”

276 gündür tek kişilik hücrede olmak üzere toplam 1000 gündür tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay'ın suçunun ne olduğunu bilmeden tutuklu bulunmasının insan hakları ihlali olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Oğuzhan; “Vekilimiz Balbay tam 1000 gündür ailesinden sevdiklerinden, okurlarından ve bizlerden ayrı. 276 gündür de tek kişilik hücrede. Hücreye konulacak ne yaptı. Suçu nedir belli değil. Neyle suçlandığı dahi bilmiyor. Devletin en tepesindeki isim Cumhurbaşkanı’ndan sokaktaki en sade vatandaşa kadar herkes bu tutukluluk halinin vicdanları yaraladığını ve adalete olan inancı sarstığını belirtiyor. Mecliste partilerin imzalı ortak mutabakat metni var, ama hala değişen bir şey yok. Değişmeyen tek şey Balbay’ın tutukluluk hali.  Bu insan hakları ihlali değil de nedir?” dedi.

Deniz Feneri’ne var, Balbay’a yok

Deniz Feneri sanıklarının 100 gün içinde tutuklulukları cezaya dönüştü gerekçesiyle tahliye edilirken Balbay’ın 1000 gündür tahliye edilememesinin hiçbir mantıklı ve hukuksal açıklaması olamayacağını belirten Oğuzhan; “  Bir davada 100 günlük tutukluluk süresi ‘uzun tutukluluk süresi’ gerekçe gösterilerek serbest kalıp Balbay’ın 1000 günlük tutukluluk süresi uzun görülmüyorsa bunun adı çifte standarttır. Hukukta çifte standart olması Türk adaletine olan güveni her geçen gün biraz daha aşağıya çekiyor ve kamu vicdanını derinden yaralıyor. Hukuk devleti olan ülkemizde çifte standart olması tüm yurttaşlarımızı ayrıca kaygılandırmakla birlikte üzerinde uzun uzun durulması gereken önemli bir başka konudur.” dedi

Adalet, Cumhuriyet ve Demokrasi için 4 Aralık Pazar günü Gündoğdu Meydanı'ndayız

Balbay için adalet ve özgürlük isteklerini her zaman her platformda seslendireceklerini, haykıracaklarını belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan; “4 Aralık Pazar günü saat 13.00’te İzmir'de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı Alsancak Gündoğdu Meydanı'ndaki “Adalet, Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük Mitingi" ile bir kez daha Balbay’a özgürlük için haykıracağız. Duyarlı tüm yurttaşlarımızı bir kez daha adalete, demokrasiye, özgürlüğe ve Balbay’a destek olmaya sahip çıkmaya çağırıyoruz." dedi. Oğuzhan Aliağa’dan miting için otobüslerin aynı gün saat 10.30’da belediye önünden hareket edeceğini sözlerine ekledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894