• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İzmir 20 °C

CHP Aliağa'yı Geri Almanın Yollarını Arıyor

CHP Aliağa'yı Geri Almanın Yollarını Arıyor
CHP İzmir İl Örgütü, 2014 yerel seçimlerinde kaybedilen 8 ilçe için yeni bir çalışma başlatıyor.

CHP İzmir İl Örgütü, yerel seçimlerde kaybedilen 8 ilçe için yeni bir çalışma başlatıyor. Parti, kaybedilen her ilçe için o ilçeye özgü bir örgütlenme modeli belirleyecek.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, kent ve Türkiye siyaseti hakkında açıklamada bulundu. İl örgütü olarak kaybedilen 8 ilçe için yeni bir model uygulayacaklarını kaydeden Güven, "Kaybettiğimiz 8 ilçenin yönetim kurullarında ayrı görevlendirmeler yaptık. Onları daha yakın izleyebilmek, orada yapılacakları, yapılması gerekenleri, oradaki siyasi sorumluları daha aktif hale getirebilmek için, o bölgelerde başarılı olabilmek için şimdiden her ilçeye yönelik örgütlenme modeli oluşturduk. Yönetim kurulumuzdan arkadaşları görevlendirdik. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinden arkadaşları görevlendiriyoruz. Komşu ilçelerden destek şeklinde bir takım çalışmalarımız var. Oradaki eksikliklerimizi, hatalarımızı ve neler yapmamız gerektiği konusunda çalışmalarımız var. Bizzat o ilçelere gidiyoruz. Bu ilçelere ağırlık veriyoruz. Özellikle gidip çalışıyoruz. Onlar çalışma yapacak, biz de ona yönelik bir çalışma yapacağız. Asıl olan önce onların tespit yapması. Onlar bir rapor hazırlayacak. Çünkü her ilçenin kendine özgü pozisyonu var. CHP'nin çok güçlü olup da seçim kaybettiği yerler var. Genel seçimlerde çok büyük farklarla oy almışız ama seçim kaybetmişiz. Bunlar yöresel özellikleri olan ilçeler. Onların özelliklerine göre planlamalar yapacağız. İlçeye göre özgün modeller belirlenecek" dedi.

Örgütlenme yapısı iki bölgeye ayrıldı

Güven, olası erken seçimle ilgili de iddialı konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimlere her zaman hazır olduklarını vurgulayan Güven, şunları söyledi: "İzmir örgütü olarak hangi tarihte seçim olursa olsun ister yerel, ister genel seçimlere hazırız. Çalışmaların önemli bir alt yapısını aylar öncesinden başlayarak iyi bir noktaya getirdik. Yıl sonuna kadar da sandık sorumlularıyla ilgili atamalarımızın yüzde 90'ını gerçekleştirdik. Arkadaşlarımızın eğitim programlarını da planladık. Yıl sonuna kadar her şey bitmiş olacak. İlçelerimize daha sıcak ve yakın olabilmek için halkla daha yakın ilişkiler kurabilmek, daha dinamik bir örgütlenme yapısı oluşturabilmek için örgütlenme yapımızı iki bölge olarak planladık. Bu bölgelere daha yakın olmamızı sağlıyor. Daha iyi iletişim kurmamızı sağlayacak. Bu daha dinamik bir örgütlenme modeli olacak."

"Türkiye'nin İzmir gibi olmasını istiyoruz"

CHP İzmir İl Örgütü olarak İzmir ve Türkiye siyasetinde örnek olma sorumlulukları olduğunu ifade eden Güven, "İnanıyorum ki; Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü Türkiye'de her zaman öndedir. Türkiye siyasetinin önder ili İzmir'dir aslında. Her parti için bu geçerlidir. Biz de üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getiriyor ve diğer illere örnek olmaya çalışıyoruz. Biz sadece İzmir değil, Türkiye'ye örnek olmasından sorumluyuz. Türkiye'nin İzmir gibi olmasını istiyoruz. Bunu başarmamız gerekiyor. İzmir güzel bir kent. Yaşam tarzı çok çağdaş bir kent. Bütün yaşayanlar, birbirleriyle kucaklaşabiliyor, dost olabiliyor. Yerine göre siyaset olsa bile, parti ayrılıkları olsa bile ortak noktada buluşabilen bir kent. Örnek bir kent. Burada demokrasisi, özgürlükleri, yaşam şekli örnek alınacak bir kent. Burası cumhuriyet değerlerine bağlı, laikliği yaşatan bir kent. Böyle bir kentin Türkiye'ye örnek olması gerekiyor. Biz de o misyona layık olmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Ciddi mağdur kitlesi oluştu"

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ciddi bir mağdur kitlesi oluştuğunu savunan Güven, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'in duruşu, siyasi tavrı genel olarak her zaman farklılık arz ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çok ciddi mağdurlar kitlesi oluştu. Kurunun yanında yanan çok sayıda yaş var. FETÖ, devlet yapısı içerisinde at oynatmışlar. Kendilerine göre bir sistem kurmuşlar. Türkiye'de darbe yapma noktasına gelmişler. Tabii bu darbe teşebbüsünün, dış bağlantısı da var. Devlette liyakat önemlidir. Devlet personelinde liyakat aranmalıdır. Laik cumhuriyetin temel kurallarına bağlı olunması gerekiyor. Buna bağlı kalınırsa Türkiye'de bir daha ne darbe olur, ne demokrasi zafiyete uğrar, ne de devlet bu derece tahribata uğrar. Bunu engellemenin tek yolu cumhuriyet ilkelerine bağlı kalmak, laik bir ülke olmak ve devlet bürokrasisinde liyakatı aramaktır. Valilik nezdinde görüşmeler yapıyoruz. Muhatap olarak valilik ile temasa geçiyoruz. Yöresel mağdurları için İzmir Valiliğine başvuruyoruz. Genel Merkezimizde mağdurlarla ilgili komisyonumuz da var. Mesele Ankara boyutundaysa oraya gönderiyoruz. Onlar bakanlıklar nezdinde bu işleri takip ediyorlar. Bize her kesimde mağdur insanlar geliyor. Trajedi yaşayan çok insan var."

Danışma kurulu 5 Kasım'da

Öte yandan, CHP İzmir İl Örgütü, 5 Kasım'da il danışma kurulu yapacak. Güven, konuyla ilgili, "Tüzüğümüz gereği danışma kurullarımız var. İlçelerimizin danışma kurulları yapılıyor, 10 gün içerisinde bitecek. 5 Kasım'da da CHP İzmir İl Örgütü olarak İnönü Kültür Merkezi'nde il danışma kurulumuzu yaparak güncel olayları, partimizin durumu hep birlikte konuşacağız, tartışacağız ve yol haritası belirlenecek" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894