• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İzmir 20 °C

CHP Edremit İlçe Örgütü Terörü Lanetledi

CHP Edremit İlçe Örgütü Terörü Lanetledi
CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını kınadı

CHP EDREMİT İLÇE ÖRGÜTÜ TERÖRÜ LANETLEDİ

CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını kınadı. CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da sorumluları istifa davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında konuşan CHP İlçe Başkanı Sel, şöyle dedi; 20 Temmuz 2015 Suruç, 10 Ekim 2015 Ankara, 12 Ocak 2016 İstanbul Sultanahmet, 17 Şubat 2016 Ankara, 19 Mart 2016 İstanbul Taksim, 27 Nisan 2016 Bursa, 1 Mayıs 2016 Gaziantep, 7 Haziran 2016 İstanbul Vezneciler, 28 Haziran 2016 İstanbul Atatürk Havalimanı.

Terörle mücadele sırasında şehit düşen askerimizin, güvenlik güçlerinin dışında bu sıraladığım tarihler ülkemizin bir yıl içinde kitlesel kıyımlara uğradığı olaylardır. Dün de haince bir saldırı sonucunda, son verilen bilgilere göre, en büyük ve en işlek havalimanımız olan Atatürk Havalimanı’ nda 36 insanımız yaşamını yitirdi 147 de yaralımız var.

Terör nerden gelirse gelsin ayrımsız olarak bir insanlık suçudur ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak nefretle, şiddetle kınıyoruz.

Terör olaylarının nedenlerini anlayabilmek için biraz zihnimizi yoklayıp gerilere doğru gitmemiz gerekecektir.

Bizce bu olaylar Birinci Irak savaşı ile Ortadoğu’daki dinamiklerin ve dengenin bozulması ile başlamıştır. Özal o dönemde 1 koyup 5 alma politikası izlemiş ancak bu yayılmacı politika tutmamış ve ülkeye önemli ekonomik zararlar vermiştir. Daha sonra Ecevit hükümetlerinde Ortadoğu kargaşasından uzak durulmaya çalışılmış ancak rahmetli Ecevit bu politikaları yüzünden itibarsızlaştırılmak istenmiştir.  Ecevit hükümetinin neden bozulduğu hala cevaplanmış bir soru değildir. Böylece AKP iktidarlarına zemin hazırlanmıştır.

AKP 2002 yılında uluslararası sermayenin ve dünya enerji tekellerinin Ortadoğu politikalarına teslim olmuş Erdoğan kendisinin BOP eşbaşkanı olduğunu ilan etmiştir. Bu arada IRAK’ ın parçalanma süreci tamamlanmış sıra Suriye’ ye gelmiştir.

Bir dönem kardeşim Esat olan Suriye Devlet Başkanı daha sonra düşmanım Esed olmuş kendisine kısa bir ömür biçilmiştir. Ne var ki Esat Suriye’deki konumunu giderek güçlendirmiş Şam’ da namaz kılma hayallerini boşa çıkarmış bize ise IŞİD terörü musallat olmuştur. Ayrıca Suriye’ den göç eden 3 milyona yakın sığınmacı evimizde konuk olmuşlardır.

Bu süreçte Rusya, Mısır, İran gibi bölgede söz sahibi olan ülkelerle aramız açılmıştır. Şimdilerde bu yanlıştan dönülmeye çalışılmaktadır ama bu arada yüzlerce insanımızın hayatları sönmüştür.

Akılcılıktan uzak, maceracı, sonucu öngörülemeyen bu yanlış politikalar ülkeyi yaşanmaz hale getirmektedir. Bunun sonuçları kısa zamanda görülmüştür. Turizm sezonunu boş otellerle karşıladık. Dış satımımız geriledi. Ekonomi dalgalanmakta. İflaslar beklenmekte.

Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu yüce insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün büyük bir öngörüyle saptadığı “ yurtta sulh cihanda sulh “ ilkesinden sapmaların bizi getirdiği nokta budur. Dış politikayı kendi fantazilerini tatmin etmek ve uluslararası tekellerin işbirliğine soyunarak düzenlemek isteyenler bu sonuçtan sorumludurlar. Ortadoğu bataklığından bir an önce çıkmak, komşularla yeniden iyi ilişkiler kurmak ve ülke insanının can güvenliğini sağlamak mevcut iktidarın en önde gelen görevi olmaktadır. Ne yazık ki iktidar hala içinde bulunduğu aymazlıktan kurtulamamış, bunun sonucu olarak da ülke yönetilemez hale gelmiştir.

Biz teröre, faşizme, çarpık kimlik siyasetine, uluslararası sermayeye ve tekellere karşı birlik çağırımızı bir kez daha yineliyoruz. Kaybettiğimiz insanlar için duyduğumuz acıyı haykırıyoruz. Onların bu topraklara düşen son şehitler olsun diyor yakınlarına halkımıza baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da “Öncelikle hain terör saldırısını lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizde yaşadığımız bu olaylar ülkeyi yönetenlerin görevini yapamadığını göstermektedir. Açık bir şekilde güvenlik ve emniyet zafiyeti vardır. Başbakan,  İçişleri Bakanı ve sorumlular derhal görevinden istifa etmeli ve yerine görevini layığı ile yapabilecek olanlar gelmeledir” dedi.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894