• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 20 °C

Çoğulcu Demokrasi Özlemi

Çoğulcu Demokrasi Özlemi
ALİAĞA HABER ALFA TİVİ / YENİVİZYON GAZETESİ / Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada;

 CHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN; “21. YÜZYIL TÜRKİYE’SİNE ‘ÇOĞUNLUKÇU’ DEMOKRASİ ANLAYIŞI YAKIŞMIYOR”

ALİAĞA HABER ALFA TİVİ / YENİVİZYON GAZETESİ /  Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada;  “1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edilmesinin hemen ardından, ülkemizde de onaylanarak kabul eden ilk ülkelerden biri olmamıza karşın, halen insan hak ve özgürlükleri konusunda uluslararası standartları yakalamaktan çok uzaktayız.” dedi. Günümüzdeki demokrasi anlayışının da ‘çoğulcu’ demokrasi anlayışı olması gerektiğini belirten Oğuzhan; “Çoğunlukçu demokrasi geçmiş yüzyılın anlayışı olmasına rağmen siyasal iktidar ısrarla çoğunlukçu demokrasi modelinde ısrar etmektedir. Oysa günümüz Türkiye’sinde yakışan model çoğulcu demokrasi anlayışıdır.” dedi.

“İnsan hakları, özgürlükler ve demokrasi konusunda geriliyoruz”   

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde tüm insanların;  ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da benzeri bir nedenle ayrıma tabi tutulamayacağını herkesin tüm hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde yararlanmasının değişmez bir ilke olduğunu belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ; ‘İnsan haklarının bir kişinin veya bir kurumun bir kişiye bahşettiği ayrıcalık değil, insan olan herkesin anne karnından mezara kadar en tabii, en doğal hakkıdır. Gelişmekte olduğunu düşündüğümüz ya da en azından öyle olmasını istediğimiz insan hakları, özgürlükler ve demokrasi konusunda ülke olarak sicilimizin son derece kötü olduğunu üzülerek görüyoruz. Bu anlamda ilerleme bir yana gerileme olduğunu görüyoruz. Evrensel bildirgeyle güvence altına alınan; çocuk hakları, kadın hakları, hasta hakları, çevre hakkı, yaşam hakkı gibi insana dair pek çok unsurun güvence altına alınması gerekirken tam tersi uygulamalara şahit oluyoruz.”dedi.

“CHP hak ve özgürlükleri kısıtlanan her yurttaşın sesi oluyor”

Partilerinin, mağdur edilen, haksızlığa uğrayan hak ve özgürlükleri kısıtlanan her yurttaşın yanında olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Oğuzhan; “ Partimiz; dayak yiyen, taciz ve tecavüze uğrayan Türk kadınının, kaçak çalıştırılan çocuk işçilerinin, çocuk yaşta evlendirilen kızların, parasız eğitim istedikleri için coplanan ve aylarca hapiste tutulan öğrencilerin, terörist muamelesine maruz kalan eylemci genlerin, saçlarını kestikleri için cezaevine konan öğrencilerin, yaşanılabilir bir dünya için mücadele eden çevrecilerin, yazar oldukları hapiste çürütülen insanların, hapsolan milli iradenin, sesi kısılan basının,  dürüst olduğu için kaçak elektriğin kendisine fuara edilen vatandaşın sesi, gözü-kulağı olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir.”dedi. 

Oğuzhan; “Türkiye çoğulcu demokrasiyi hak ediyor”

Aynı şekilde insan hak ve özgürlükleri gibi ülkede demokrasi anlayışında da ciddi sorunlar olduğunu belirten Özlem Şan Oğuzhan; “Türkiye’de bugün uygulanan demokrasinin adı sandık demokrasisidir. Ülkemizde bugün maalesef ‘çoğunlukçu’ demokrasisi anlayışı vardır.  Oysa çoğunlukçu demokrasi modeli geçtiğimiz yüzyılın anlayışıdır. Demokrasimizin, gerçek demokrasi olabilmesi için artık ‘çoğulcu’ demokrasi anlayışına geçilmelidir. Yani çoğunluğun azınlığa dikte ettiği, hükmettiği, ‘ben çoğunluğun ne istersem yaparım’ dediği değil, azınlığın fikirlerine değer veren, haklarını koruyan bir demokrasi anlayışına ihtiyacımız var olduğu bir gerçektir. Günümüz Türkiye’sine yakışan model çoğulcu demokrasi anlayışıdır.” dedi. Oğuzhan; “Hem insan hak ve özgürlüklerinin hem de demokrasinin gelişmesi anlamında partimiz daha yaşanılabilir, daha güzel bir Türkiye için; bilimden, aydınlıktan, hakikatten, vicdandan, özgürlükten, eşitlikten ve gerçek demokrasiden yana taraf olmaya devam edecektir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bunun için vardır.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894