• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

ÇTSO Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

ÇTSO Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yapıldı.

ÇTSO AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; 
Sizleri şahsım ve Meclis Başkanlık Divanı adına saygıyla selamlıyorum. Dün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladık. Zafer Bayramı, ülkemizin maruz kaldığı tehditlere karşı kararlı duruşumuzun simgesidir. Bugün de geçmişte olduğu gibi çok çeşitli emelleri olan terör örgütlerinin saldırısıyla karşı karşıyayız. 
15 Temmuz akşamı bunu gördük. Van’da, Elazığ’da, Gaziantep’te bunu yaşadık. Cerablus’ta, Menbiç’te olan biten budur. Bu ülkenin terörle korkutulamayacağını bütün dünyanın artık anlaması lazım.

“BU MİLLET 15 TEMMUZ GECESİ ÜLKESİNİN VARLIĞINA HÜCUM EDENLERE KARŞI GÖVDESİNİ SİPER ETMİŞTİR. BU GÜÇLÜ İRADENİN BİR TECELLİSİ OLARAK, ÜLKEMİZİ TEHDİT EDEN TERÖR BELASINI İMHA ETMEK ÜZERE ORDULARIMIZ GEÇEN HAFTA FIRAT KALKANI HAREKATINI BAŞLATTILAR. ALLAH YARDIMCILARI OLSUN.”
Bu vesileyle, teröre şehit verdiğimiz güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza, Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ve aziz milletimize bir kez daha sabır diliyoruz.

Dün bizim Oda binamıza da talihsiz bir mermi isabet etti. Failinin en kısa sürede yakalanıp adaletin önüne çıkartılacağına eminim.

Bu karanlık günlerde bize düşen, ordularımızın meydanlarda kazandığı zaferleri; daha donanımlı, daha üretken, daha çağdaş bir ülke olma yolunda canla başla çalışarak taçlandırmaktır.
Aydınlık bir geleceği ancak erkeğiyle kadınıyla, genciyle yaşlısıyla bu ülkenin 79 milyon ferdinin, bir çarkın dişlileri gibi ahenk içinde çalışmasıyla yakalayabiliriz.

Bugün aramızda, bu yolda hizmet etmeyi amaç edinmiş misafirlerimiz var. Ülkemizdeki nitelikli kadın girişimci sayısını artırmayı amaçlayan, "Fikrim Geleceğim" projesine emek veren Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin Direktörü, değerli dostum Tamer Atabarut burada.

Projenin paydaşları olan KOSGEB ve Kapsayıcı Büyüme Derneği ile TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu’nun değerli yöneticileri de aramızda. Kendilerine de hosgeldiniz diyoruz. Ve elbette, bu değerli eğitime katılıp, sertifika almaya hak kazanan girişimci adaylarımız burada. Sizler de meclisimize hoş geldiniz.

Birazdan sertifikaları dağıtırken bu projenin detaylarını öğrenme şansımız olacak.
Katkı veren herkese peşinen teşekkür ediyorum.

Kıymetli hazirun,
Bizim, ülkemizin geleceğine olan inancımız tam. Yaşadıklarımız hakkında dünya kamuoyunda ne yazık ki çok yanlış değerlendirmeler yapılıyor. Ciddi bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Bütün bu olup bitenler, Türkiye’nin 11 Eylül’üdür.

Bu gerçekten hareketle hükümetimizin ve iş dünyasının dünyaya kendimizi doğru anlatma konusunda büyük bir çabası var.

Gerek iş ilişkimiz, gerek sivil toplum ilişkimiz nedeniyle dış dünyayla bağlantılı olan bizler de bu çabaya elimizden geldiğince katkı koymaya gayret ediyoruz.

Geçtiğimiz hafta içinde, bu kapsamda, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci başkanlığında gerçekleştirilen Hollanda ve İtalya seyahatine ben de katıldım.

Her iki ülkede, gerek iş dünyasına, gerekse medyaya, Türkiye'de 15 Temmuz ve sonrasında yaşananlar konusunda gerçekleri anlatabilmek ve maalesef biraz manipüle edildiğini düşündüğümüz bilgi kirliliğini ortadan kaldırabilmek için çaba sarf ettik.

İnşallah bu sis bulutu giderek dağılacak ve dünya; barışın, adaletin, demokrasinin yeryüzüne yayılmasından başka bir amacı ve gayreti olmayan ülkemizi daha iyi anlayacaktır.

Kıymetli üyelerimiz,
Biliyoruz ki bugün dünya küresel bir barış ve istikrara her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyor.
Dünya ekonomisi, bir düşük büyüme kapanına girmiş durumda. Dünya Bankası, 2016 ve 2017 büyüme tahminlerini bir kez daha aşağı yönlü revize etti. Öyle görünüyor ki küresel ekonomik büyüme orta vadede yüzde 3’ün altında kalacak. Amerika’da, Avrupa’da, Japonya’da düşük büyüme sorunu devam ediyor. Avrupa’da Brexit’in olası sonuçları henüz hesaplanabilmiş değil. Brezilya, Rusya ve petrole dayalı diğer ekonomiler resmen resesyon yaşıyor.

Dünya ekonomisinin yükünü omuzlayan Çin ve Hindistan’ın performansı giderek düşüyor.
Finansman ihtiyacı yüksek olan gelişmekte olan ülkelerin yakından takip ettiği FED’in faiz kararı, küresel güvensizliği artıran bir tehdit olarak varlığını sürdürüyor.

Bilinmelidir ki, dünya çapında yüzde 3’ün altında kalan ve kapsayıcı olmayan bir büyüme, dünyanın hiçbir temel sorununu ortadan kaldırmaya yetmeyecektir.

Değerli dostlar,
Bütün bu olağanüstü iç ve dış şartlar altında bile Türkiye ekonomisi, istikrarlı duruşunu ve güçlü performansını devam ettirebilme becerisini gösterebiliyor.
Bundan hepimizin gurur duyması lazım. İşsizlikten enflasyona, faizlerden sanayi üretimine kadar kritik pek çok veride bir bozulma yaşamadık.

“TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN TÜRKİYE BU SENE AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELERİNİN TAMAMINDAN VE DÜNYANIN BİRÇOK GELİŞMİŞ ÜLKESİNDEN DAHA YÜKSEK BİR BÜYÜME ORANI YAKALAYACAK. YAŞANAN GÜVEN KAYBININ DA KISA SÜREDE TELAFİ EDİLECEĞİNE İNANCIMIZ TAM.”
Ülkenin bu zor dönemlerinde elini taşın altına koyanlar, yatırım ve üretime hız kesmeden devam edenler, yarınların kazananları olacaktır.

Çünkü Türkiye yerinde durmuyor. Geçen bayramda Osmangazi Köprüsü hizmete girmişti.
Geçen hafta da İstanbul üçüncü köprüsüne, Yavuz Sultan Selim’e kavuştu. Ankara’nın gündemindeki önemli projelerden biri Çanakkale Köprüsü.

İnşallah bu yatırım gerçekleştiğinde kentimiz, İstanbul-İzmir aksındaki bütün refah unsurlarından en yüksek oranda yararlanma şansına sahip olacak. 

“EZCÜMLE ŞUNU SÖYLEMEK İSTERİM: YAŞADIKLARIMIZIN VAHAMETİNE BAKIP, UMUTSUZLUĞA KAPILMAK OLMAZ. TÜRKİYE BUGÜN DETOKS YAPIYOR; TABİRİ CAİZ İSE BAĞIRSAKLARINI TEMİZLİYOR. YARINLARIMIZ İNŞALLAH ÇOK DAHA SAĞLIKLI VE GÜVENLİ OLACAK. ”
Bu nedenle umudunuzu eksiltmeden işlerinize odaklanmanızda, ekmeğimizi nasıl büyütürüz hesabında olmanızda yarar var.

İnşallah Kurban Bayramı, hepimize nefes alma fırsatı yaratacak bir vesile olacak, şimdiden bayramınızı tebrik ediyor, bayramın ülkemize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

Yönetim Kurulu adına ÇTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Kansu:
Sayın Meclis Başkanım, Değerli Meclis Üyeleri,  Çalışma arkadaşlarım,  Değerli girişimciler,
Ülke olarak olağanüstü zor günlerden geçiyor, büyük sınav veriyoruz. 15 Temmuz üzerinden  1,5 ay geçti, FETÖ terör örgütünün her yere uzanmış kirli isimlerinin temizliği halen devam ediyor. 
Van, Hakkari, Elazığ, Bitlis, Gaziantep’de meydana gelen terör olayları, diğer taraftan Mehmetçiğin Cerablus’a girmesi. İş dünyasındaki soruşturmalar. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar ve yapılan hesaplar, toplumsal birlikteliğe, uzlaşmaya her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. 
Bu yüzden 07 Ağustos tarihindeki Yenikapı mitingini çok önemsiyoruz. 15 Temmuz sonrası sağlanan bu birlikteliği koruyarak ancak teröre karşı durabiliriz, demokrasimizi bu şekilde geliştirebiliriz. 

“EKONOMİMİZİN DE YAŞANAN BU OLAYLARDAN EN AZ ZARARLA ÇIKMASI GEREKMEKTEDİR. HÜKÜMETİMİZİN BU KONUDA ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR.”

Yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair Kanun  ile vergi ve harçlarda istisnalar, Ar-Ge ve yatırım teşvikleri, karşılıksız çek verenlere yeni yaptırımlar, iflas ertelemede yeni düzenlemeler getiriliyor. Oda aidat borçlarını da kapsayan yapılandırma ile borçların ödenmesine kolaylık getiriliyor.  

İhracatçılarımıza yeşil pasaport verilecek. Böylelikle ihracatçılarımızın yeni pazarlara kolayca giriş yapması mümkün olabilecek, ihracatçılarımız vize almak için uğraşmak zorunda kalmayacaklar. Bankaların da işadamlarına desteklerinin yapıcı olmasını bekliyoruz. 

Değerli arkadaşlar, Ezine Gıda İhtisas OSB’de imara esas jeolojik etüt çalışmalarımız ve 1/1000’lik haritalarımız tamamlandı. ÇED süreci başlayacak. Bu çalışmaların tamamlanması ile yer seçiminin kesinleşmesini müteakip müteşebbis heyet kurulacak. 

Sınırlı Sorumlu Çanakkale Ticaret Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile ilgili olarak da; biliyorsunuz arazi mera vasfında. Biz girişimlerimizi yaparken yerin birden bire talipleri arttı. Dileğimiz öncelikle yerin ekonomiye kazandırılmasıdır. Hali hazırda mera olarak kullanılmayan yerin Hazineye tescili ve sonrasında Milli Emlak tarafından ihaleye çıkarılması ile bedeli her ne ise satın alacağımızı, diğer yükümlülükleri de yerine getireceğimizi Valilik makamına yazılı olarak sunduk. 

Meslek gruplarımız ile her hafta toplanıyoruz. En son 10 ve 11 no’lu meslek grubu üyelerimiz ile toplandık. Bize iletilen konuları birlikte değerlendiriyor ve ilgili kurumlara yazıyoruz. 

Portekiz ve İspanya iş gezilerimiz tamamlandı. Sayın Eyüp Akpınar birazdan sizlere İspanya ziyareti hakkında bilgi verecek. 02-05 Ekim 2016 tarihleri arasında da ağırlıklı olarak inşaat sektörüne yönelik Finlandiya İş gezisi gerçekleştirileceğiz. 20 üyemizin başvurduğunu öğrendim. 

Sayın Meclis Üyeleri, 

Çanakkale’miz için daha yapacak çok işimiz, gelecek kuşaklara çok borcumuz var. Biz bunun bilincindeyiz. Her projemiz Çanakkale’ye kazandırmak içindir. Aksini söyleyenlerin sözleri niyetlerini yansıtmaktadır ki, o sözlerini kendilerine iade ediyoruz. Bizim iftiralara harcanacak kadar değersiz zamanımız yoktur. 

“ÇANAKKALE’DE YAPILMASI BEKLENEN ONCA HİZMET VARKEN, ÇÖZÜLMESİ GEREKEN ONCA SORUN VARKEN HER KİŞİ YA DA KURUM MESAİSİNİ ASLİ İŞİNE HARCAMALIDIR. HER NEFESİMİZ VE İMKANIMIZ ÇANAKKALE’NİN VE ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN TÜKETİLMELİDİR.” 

Sayın Meclis Üyeleri, 
Tarih herkesi layık olduğu yere yazacak. Nasıl ki dün idrak ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramını bize kazandıranlarını gurur ile anıyor isek, Ülkemize bu zor günleri yaşatanlar da layık oldukları şekilde utanç ile anılacaklar. Güçlü ve Büyük Türkiye’nin yüce adaleti ile Devletimizin bekası, Milletimizin huzuru için gerekenlerin yapıldığına inancımız tamdır. 

Sözlerime son verirken tüm camiamızın Mübarek Kurban Bayramını kutluyor, hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde, Çanakkale KOSGEB, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Kapsayıcı Büyüme Derneği ve ÇTSO Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle düzenlenen, “Fikrim Geleceğim Çanakkale Girişimcilik Eğitimi” kapsamında girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kadın girişimcilere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. Türkiye genelinde kadın girişimciler yetiştirmek üzere yola çıkan “Fikrim Geleceğim” projesi kapsamında Çanakkaleli 30 kadın girişimci adayı, 85 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. 
Sertifika töreninde girişimci kadınlar sertifikalarını; Meclis Başkanı Osman Okyay, Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale KOSGEB Müdürü Yusuf Harbi, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin Direktörü Dr. Tamer Atabarut ve Kapsayıcı Büyüme Derneği Başkanı Kadir Kılıçparlar’ın elinden aldı. 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 25-29 Temmuz 2016 tarihlerinde düzenlenen “İspanya İş Gezisi” ile ilgili sunum yapan Eyüp Akpınar, konuşmasında “İspanya’nın iklim koşulları Çanakkale ile birebir aynı. Aradaki en büyük fark zeytin ağaçları baktığınızda ip gibi dizilmiş. Tarım arazilerinin parselleri bizimkine oranla çok daha büyük. İspanya Süt üretiminde ihracatı düşünmüyor. Kendine yetecek kadar üretecek sistem kurulmuş. Süt kalitesi bizden çok daha önde çünkü hayvanların beslenmesi sıkı bir denetim altında.” ifadelerine yer vererek gerçekleştirilen ziyaretle ilgili Meclis üyelerine detaylı bilgi verdi.

Ağustos ayı Meclis toplantısında, Hesap inceleme Komisyonunun 2016 yılı Temmuz ayına ait raporları okundu ve onaylandı. Üyelerden gelen Azami Fiyat Tarifelerinin Meclis tarafından onaylanmasının ardından gündeme gelebilecek diğer konular görüşülerek Meclis oturumu sona erdi.  /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894