• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İzmir 17 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi
Ambargo Uygulanan HİSAR A+ Hava Savunma Füzemizi Yerli ve Milli Ürünlerle Seri Üretime Hazır Hale Getirdik.

Ambargo Uygulanan HİSAR A+ Hava Savunma Füzemizi Yerli ve Milli Ürünlerle Seri Üretime Hazır Hale Getirdik.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Aselsan ve Roketsan tarafından geliştirilen, Türkiye’nin ilk milli ve yerli hava savunma füze sistemi olan HİSAR A+ Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi’nin kabul atışında yüksek hızlı hedef uçağın, uzak menzilde başarıyla imha edildiğini açıkladı. Erdoğan, “Bu son test, normal şartlarda yurtdışından tedarik edilen bir parçaya ambargo uygulandığı için birkaç ay gecikti. Yerli parçayı kısa sürede geliştirdik ve füzemize entegre ettik. Bu zamana kadar gizli yaptırımlarla, dolaylı müdahalelerle engellemeye çalıştıkları bu işi yerli ve milli ürünlerle envantere almaya hazır hale getirdik. HİSAR A+ füzemizin seri üretimi hayırlı olsun” dedi.

Niğde-Ankara Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni’ne video konferansla katılan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin hava ve füze savunmasında önemli görevler üstlenen HİSAR A+ Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Projesi’nin kabul atışı testlerinin başarıyla tamamlandığını duyurdu. 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcilerinin katılımıyla Aksaray Atış Alanı’nda Aselsan ve Roketsan tarafından 11 Aralık’ta icra edilen testin görüntülerini de kamuoyuyla paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma sanayimizden yeni müjdeler alıyoruz” diyerek, şunları söyledi:“Aselsan ve Roketsan tarafından geliştirilen ilk yerli ve milli hava savunma füze sistemimiz HİSAR A+ Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi’nin envantere giriş öncesi son kabul testi yapıldı. TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen harp başlığı kullanılarak, 11 Aralık’ta yapılan atışta yüksek hızlı hedef uçak, uzak menzilde başarıyla vuruldu. Aslında bu son test birkaç ay gecikti. Sebebi neydi biliyor musunuz? Normal şartlarda yurtdışından tedarik edilen bir parçaya ambargo uygulandı. Sonra ne oldu? Yerli parçayı kısa sürede geliştirdik, füzemize entegre ettik ve işte kısa bir gecikmeyle neticeye ulaştık. Bu zamana kadar gizli yaptırımlarla, dolaylı müdahalelerle engellemeye çalıştıkları bu işi yerli ve milli ürünlerle envantere almaya hazır hale getirdik. HİSAR A+ füzemizin seri üretimi hayırlı olsun. Bu güzel hizmetten dolayı Savunma Sanayii Başkanlığımızı, Aselsan’ı, Roketsan’ı, TÜBİTAK SAGE’yi ve projede emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.”

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu HİSAR A+ Füze Fırlatma Sistemi ve Ateş İdare Cihazı ile Entegre Sistem Seviyesi Kabul Atışı Testi’nde, sistemin maksimum menzil ve irtifada etkinliği yüksek hızlı hedef uçağın başarılı bir şekilde imhasıyla gösterildi. Atışlı test kapsamında, hedefin radar ile tespit ve takibi gerçekleştirildi, komuta kontrol sisteminden angajman başlatılarak, atış kontrol sistemiyle en uygun zamanda füze otomatik olarak ateşlendi. Yer sistemleri tarafından sağlanan verilerle hedefe yönlenen HİSAR A+ füzesi, terminal safhada hedefe en uygun son manevrayla yaklaşarak hedefi bir kez daha başarı ile imha etti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894