• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” kitabı çıktı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” kitabı çıktı
ONUR ERİM: “DOĞRU KARARI VERMEK İSTEYENLERE YOL GÖSTERECEK”

Siyaset Bilimci R. Onur Erim’in “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi: Demokratik Yönetim Biçimlerine Türkiye Katkısı" adlı kitabı, İşaret Yayınları’ndan çıktı. Referandumun, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra milletin vereceği en önemli karar olduğunu söyleyen Erim, kitabın referandumda doğru kararı vermek isteyenlere yol göstereceğini belirtti.

Yeni sistemle ilgili teklif sunulmadan önce kitabı hazırladığını belirten Erim, kitabın 2016 Ağustos ayında yayımlanmasının planlandığını ancak 15 Temmuz’un ardından sürenin uzadığını ifade etti. Kitap için önerilen cumhurbaşkanlığı sistemi ile tüm diğer başkanlık sistemlerini incelediğini aktaran Erim, yasa teklifi sunulduktan sonra sistemi inceleyerek yorumlarını kitaba eklediğini söyledi.

Onur Erim kimdir?
Siyasi seçim danışmanlığı üzerine uzmanlaşan Onur Erim, bu kitabı yazana kadar birçok başarıya imza attı. Sayın Erim, Seton Hall Üniversitesi İktisat Mühendisliği ve Siyasal Bilimlerinde Lisans, Washington D.C.’de School of Political Campaign Managament bölümünde Siyasi Seçim Kampanyaları ve Çin Pekin Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret bölümlerinde lisansüstü eğitimini tamamladı.
Kariyerine 1992 yılında Beyaz Saray’da Başkanlık Sarayı Stajyeri olarak başlayan Erim, 1996 yılında Clinton-Gore Başkanlık Seçim Kampanyası Etnik Seçmenler Masası’nda koordinatörlük, Moneywell Bank (ABD) Ticari Krediler Genel Müdürlüğü ve Global Capital Finance Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
ABD’de birçok Türk cemiyetinde aktif görev alan Erim, bu dönem zarfında ABD’de yaşayan Türklerle ilgili yerel ve ülke düzeyinde pek çok lobicilik faaliyetinde bulundu. Sözde Ermeni Meselesi ve Kıbrıs Sorunu başta olmak üzere Amerikalı siyasetçilerle Türk toplumunu yakınlaştıracak sayısız faaliyette aktif görevler aldı. Erim ayrıca, T.C. Başbakanlık Yurtdışı Vatandaşlar Kurulunun kuruluş yılında seçilen en genç üye unvanına da sahip.

Aliağa / ALİAĞA HABER / Yeni Vizyon Gazetesi 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894