• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İzmir 21 °C

Danışmana Para var İşçiye YOK

Danışmana Para var İşçiye YOK
Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından suskunluğunu bozdu. CHP’li Aliağa Belediyesi’nin halkı “borç batağındayız” yalanı ile uyutmaya çalıştığını söyleyen Kaya,

 

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKAN YARDIMCISI TANSU KAYA, “ÇAĞDAŞ BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRDIĞIMIZ ALİAĞA MAALESEF Kİ CHP ZİHNİYETİNİN ELİNDE ERİMEYE BAŞLADI.

KAYA, “DANIŞMANLARINA PARA YETİŞTİREN CHP"Lİ ALİAĞA BELEDİYESİ"NİN ALİAĞA İÇİN HARCAYACAĞI PARA YOK”

KAYA, “CHP"Lİ BAŞKANIN KENDİ İMZASI İLE AÇIKLANAN BELEDİYE BORCU, BORÇLU BELEDİYE YALANI UYDURAN CHP"Lİ BAŞKAN VE EKİBİNİN İFTİRASINI ORTAYA ÇIKARDI”

Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından suskunluğunu bozdu. CHP"li Aliağa Belediyesi"nin halkı “borç batağındayız” yalanı ile uyutmaya çalıştığını söyleyen Kaya, CHP"li başkan Turgut Oğuz"u resmi evraklarla aynı paralellikte konuşmaya davet etti.  Aliağa eski Belediye Başkanı ve Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya"nın ilk muhalif çıkışı oldukça sert oldu. 

“GERÇEKLERİ KONUŞUN”

Kaya, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP"ye geçen Aliağa Belediyesi"nin kendi dönemlerinde yapılan ihaleleri iptal ettiği gibi işçilerin maaşlarını da ödeyemediğine dikkat çekerek, iş bilmez CHP"li Belediye yönetiminin borç batağı yalanının arkasına sığındığını söyledi. Kaya şöyle konuştu: “CHP"li Başkan Oğuz ve ekibinin kamuoyunda 40 milyon TL"lerden başlayıp, 20 milyon TL"ye kadar indirdiği sözde belediye borcunun gerçek miktarı Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin yazılı soru önergesi ile ortaya çıktı. Belediye"den yapılan resmi açıklama CHP"li Başkan Oğuz ve ekibinin gerçekleri konuşmadığının kanıtıdır. Belediye muhasebe verilerine dayanılarak verilen Ömer Turgut Oğuz imzalı resmi yazıda belediyenin devralınan borcunun 11.318.676 TL olduğu açıkça görülüyor. Devir teslim töreninde dediğimiz gibi bu borca mukabil, belediyemizin yaptığı kapalı pazaryerinden 1 milyon 11 TL, TOKİ Konutları satışından 6 milyon TL gelir kalemi bıraktık.  Bunlarda hesaplandığında bırakılan borç miktarı 5 milyon TL"yi bile bulmamaktadır.”

“ALİAĞA İÇİN ÇALIŞTIK”

2004 yılında 12 milyon TL"lik bütçe ile devraldıkları Aliağa Belediyesi"nde 5216 sayılı yasa ile İzmir Büyükşehir Belediyesi"ne bağlanarak önemli gelir kalemlerini yitirdiklerini hatırlatan Kaya, buna rağmen bütçeyi büyüterek 2009 senesi itibariyle 43 milyon TL"lik bütçe hazırlayan bir belediye durumuna geldiklerini kaydetti. Kaya, “Belediye"yi devraldığımızda 12 milyon TL olan bütçemizde 8 milyon TL iller bankasına borç vardı. Biz hiçbir zaman enkaz edebiyatı, borç edebiyatı yapmadık. 2009 itibari ile 43 milyon TL"ye çıkardığımız bütçemizde geçmişin 30 yılına eşit gelen 40 milyon TL"yi aşkın yatırım yaptık. Bu birikimleri öz kaynaklarımızla hep Aliağalı hemşerilerimizin daha iyi şartlarda yaşaması için harcadık. Yapılan işler herkesin takdirinde ve ortadadır. Hal böyle iken, işlerinin tamamını İzmir Büyükşehir Belediyesine yaptıran CHP"li Aliağa Belediyesi"nin para harcayacağı bir yer olmamasına rağmen çalışanlarına ve esnafına karşı sürekli borçtan bahsetmesi çok anlaşılır bir tutum değildir.  Kaldı ki resmi yazıda da görüldüğü üzere bahsi geçen 10 milyon 596 bin 276 TL"lik borç iller bankasına 5 yıl içinde ödenecek olan vadeli bir borçtur. İller Bankası da kendi alacağını belediyelerden nakit olarak talep etmeyip, belediyeye aylık olarak gönderdiği paydan kesinti şeklinde almaktadır” şeklinde konuştu.  Verilen cevap yazısında dikkat edilmesi gereken bir noktanın da Vakıf Bank"tan alınan kredi borcunun Mart 2009"a kadar ödenmesine karşılık bu tarihten sonra ödenemediğinin belirtilmesi olduğunu kaydeden Kaya, “Kredi borcunun Mart 2009"dan sonra ödenemediği kendi beyanlarıdır. Madem bu borç belediyenin belini büken bir borç idiyse bizdeki keramet neydi de borçlarımızı ne bankaya, ne işçiye, ne de esnafa bir gün olsun sektirmedik” dedi. Borç hesaplaması yaparken belediyelerin yaptığı işlerin ve büyüklüklerinin de göz önüne alınmasını isteyen Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Kaya, “Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin verdiği yazılı soru önergesinde Helvacı Belediyesi"nden devralınan borç miktarının da 2,842.393,66 TL olarak muhasebe kayıtlarına alındığı görülüyor” dedi. Kaya, Yeni Şakran Belediyesi"nin de 2,5 milyon TL"lik bütçesine karşılık 8 milyon TL borçla devralındığına dikkat çekerek, “Bütçesinin üç katından fazla borç var. Ancak bütün bu şartlara rağmen daha önceden üç ay para alamayan işçinin maaşı, esnafın alacakları ödeniyor ve yatırımlar başlıyor. Sayın CHP"li Başkan ve ekibine ne oluyor da iki de bir borç iftirasının arkasına sığınıyorlar. Resmi rakamlar ile tablo ortada vatandaşları kandırmaktan vazgeçin” diye konuştu.

 

DANIŞMANA VAR İŞÇİYE, ESNAFA YOK MU?

Kaya, “Para yokluğundan bahseden CHP"li belediye Başkanı sayıları 10 ile 20 arasında telaffuz edilen ve netliğini henüz başkanın kendisinden başka kimsenin bilmediği danışman ordusuna nasıl maş yetiştirmektedir. Acaba başkan ve danışmanları da çalışan işçiler gibi, eşitlik ve adalet ilkesi gereği maaşlarını 3 ayda bir mi almaktadır? Bunlar da merak edilen hususlarken, iş bilmezliğin kılıfını kalan borçla örtmeye çalışmaları çok anlamsızdır. Seçim öncesi Aliağa"ya hiçbir şey yapmayacaklarını zaten söylemişken, başka bir kılıf aramaya gerek olmaması gerekir.  Ama seçimden önceki iftira kültürü alışkanlık yaptı ise ona söylenecek söz yok” dedi.  Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Kaya, Yapmaya borcu bahane eden CHP"li Aliağa Belediyesi"nin yapılanı bozmaya para bulduğunu belirterek, “Aliağa"da dönemimizde yapılan işler hunharca yok ediliyor. Yakında döktüğümüz asfaltlar kazınıp, pazaryerleri de dozerlerle yıkılırsa kimse şaşırmasın. Çağdaş bir görünüm kazandırdığımız Aliağa maalesef ki CHP zihniyetinin elinde erimeye başladı. Seyyar satıcılardan sokaklarda yürünemez oldu. Bir tezgah kapan her köşe başında satış yapıyor. İzmir"den danışman, Ankara"dan mühendis getirilip belediyede iş başı yaptırılıyor. İşten çıkarılanların yerine alınan elemanlarla Kadrolaşılırken Aliağalılar hiçe sayılıyor” diye konuştu.   

  • Yorumlar 19
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894