• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İzmir 19 °C

Darbeye Direndi, Hayata Yenildi

Darbeye Direndi, Hayata Yenildi
Her darbede mutlaka bir doğum hikayesi vardır. Bu seferki darbe girişimi ise tüp bebek yöntemiyle hamile kalması planlanan bir annenin mücadelesine sahne oldu.

DARBEYE DİRENDİ, HAYATA YENİLDİ

Her darbede mutlaka bir doğum hikayesi vardır. Bu seferki darbe girişimi ise tüp bebek yöntemiyle hamile kalması planlanan bir annenin mücadelesine sahne oldu. O gecenin ve ertesinde yaşananları Medical Park Göztepe Hastanesi Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen anlattı:

“Yaz boyunca nadir rastlanan boğuculukta sıcak bir temmuz gecesiydi. Tüp bebek tedavisinin en önemli ve son aşamasına gelinmişti. Ertesi gün embriyo transferi vardı.

Acaba çocuk sahibi olabilecekler miydi? Günlerdir süren tedavinin kaderinin belirleneceği gün gelmişti. Hem sıcak, hem stres hepsi bir arada olunca eşiyle birlikte deniz havası almak için sahile indiler. Bir süre sonra tanklar, uçaklar derken bir gürültü patırtı koptu. Eve dönmek üzere harekete geçtiler ama darbe girişimi ve darbeye karşı direniş nedeniyle  yollar kapalıydı.

Herkesin aklına binlerce farklı soru gelirken onun aklındaki tek şey ertesi günkü embriyo transferiydi.

Acaba aksilik olur mu? Yollar açılır mı?

Saatler süren eziyet ve uğraş sonunda sabaha karşı evlerine ulaştılar. Endişe ve yaşadığı gerginlik uyku bırakmamıştı.

DARBE OLSAYDI TRANSFER YAPILAMAYACAKTI

Sabahleyin çalan telefonla irkildi. Hastaneden arıyorlardı. Telefonun ucundaki ses  olağandışı durum nedeniyle doktorların gelemediğini ve randevusunun iptal edildiğini söylüyordu. O birkaç saniye içinde aklından yüzlerce düşünce geçti. Ama yapacak bir şey yoktu maalesef.

Biraz sonra tüp bebek ünitesinden gelen telefonla adeta yeniden doğdu. Transfer işlemi olacaktı. Ancak endişeli bekleyiş son ana kadar sürdü. Çünkü her an her şey olabilir endişesi ve doktorunun karşıdan gelecek olması  stres düzeyini tavan yaptırmıştı.

DARBEYE RAĞMEN HAMİLE KALDI

Sokaklarda darbeye karşı direniş sürerken saat 12.00 gibi transfer yapıldı ve stresli bir bekleyiş başladı. Bu arada vücudunda da yer yer kaşıntılı kabarıklar oluşmaya başladı. Stres dışında hiçbir sebebi yoktu bu lezyonların. Ve bu gergin bekleyiş mutlu sona erdi. Gebelik testi pozitifti. Darbe stresine, endişesine rağmen hamile kalabilmişti. Çünkü tüp bebekte gebeliğin en büyük düşmanı stresti.

2 gün sonra yapılan test tekrarı da değerin gayet iyi arttığını gösterdi. Artık heyecanlı bekleyiş bebeğin ultrasonda görüleceği büyük gün içindi.

EMBRİYO DARBEYE DİRENDİ AMA...

O gün geldi çattı ama yüzler gülmedi. Çünkü gebelik kesesi olması gereken boyutta değildi. Birkaç gün sonra  tekrar bakılacaktı.

Yıl kadar süren o birkaç günün sonunda ise alınan haber hiç de içaçıcı olmadı. Gebelik oluşmuş, rahme tutunmuştu ama anormal gelişim gözüküyordu. Kürtaja karar verildi... Hüzünlü çiftin çocuk umuda başka bahara kaldı. İsimsiz bebek, darbeye direnmiş rahime tutunmuştu ama hayata tutunamadı...”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894