• BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İzmir 23 °C

‘Deliler Ve Üşengeçler’ Aliağa’da Sahnelendi

‘Deliler Ve Üşengeçler’ Aliağa’da Sahnelendi
Aliağa Belediyesi Sanat Evi’nin (ASEV) kültür sanat faaliyetleri kapsamında düzenlediği yıl sonu etkinlikleri, belediye çocuk tiyatrosunun ‘Deliler ve Üşengeçler’ adlı oyunu ile başladı.

‘DELİLER VE ÜŞENGEÇLER’ ALİAĞA’DA SAHNELENDİ

Aliağa Belediyesi Sanat Evi’nin (ASEV) kültür sanat faaliyetleri kapsamında düzenlediği yıl sonu etkinlikleri, belediye çocuk tiyatrosunun ‘Deliler ve Üşengeçler’ adlı oyunu ile başladı. 

Aliağa Belediyesi Sahil Bandı Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri Sinema Salonu’nda sahnelenen oyuna minik tiyatro severler aileleri ile birlikte katıldı. Yoğun ilgi gören oyun, oyuncu performansları ve kostümleri ile izleyicilerinden tam not aldı. Belediye Çocuk Tiyatrosu tarafından hazırlanan oyunun yönetmenliğini Emel Bala Gürel, reji asistanlığını ise Ege Talay ve Armin Forouzani yaptı. 8-11 yaş grubu 18 oyuncunun yer aldığı tiyatro oyunu Aliağalı tiyatro severler tarafından beğeni ile izlendi. Üşengeçya ve Delipotamya ülkeleri arasındaki bir dizi maceranın anlatıldığı oyunun sonunda minik oyuncular, salonu dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Gösterim hazırlıklarına yaklaşık üç ay önce başladıklarını belirten ‘Deliler ve Üşengeçler’ oyununun yönetmeni Emel Bala Gürel, “Hazırlık aşamasından önce minik oyuncularımıza tiyatro teknikleri, doğaçlama ve benzeri tiyatral gelişme çalışmaları yaptık. Temel eğitimlerin ardından yoğun bir şekilde gösterim hazırlıklarına başladık. Bu oyun, boşanmış bir çiftin iki farklı ülkesini ve bunların tekrardan bir araya gelmesini anlatıyor. Bir ülke üşengeçya üşengeçlerin ülkesi diğeri ise sanatla uğraşan tiyatrocuların ülkesi delipotamya. Ülkelerin kral ve kraliçeleri arasında yaşanan maceralar sahnelendi. Oyunumuza güzel bir katılım oldu. Bu oyunun sahnelenmesine emeği geçen ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Aliağa Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894