• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

Demirdöküm, İhracatta Yüzde 37 Büyüdü

Demirdöküm, İhracatta Yüzde 37 Büyüdü
DemirDöküm CEO'su Dr. Axel Busch ve DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, DemirDöküm’ün son 3 yılda geçirdiği dönüşümü, 2015 yılı sonuçlarını ve 2016 yılı hedeflerini açıkladı.

DEMİRDÖKÜM, İHRACATTA YÜZDE 37 BÜYÜDÜ

DemirDöküm CEO'su Dr. Axel Busch ve DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, DemirDöküm’ün son 3 yılda geçirdiği dönüşümü, 2015 yılı sonuçlarını ve 2016 yılı hedeflerini açıkladı. DemirDöküm CEO’su Busch, 47 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, 2015 yılında ihracatta yüzde 37 büyüme sağladıklarını kaydetti

Türkiye’nin 140’ıncı Ar-Ge Merkezi’ne sahip DemirDöküm, 2015 yılında ürettiği ürünleri 47 ülkeye satarak, ihracatta yüzde 37 büyüme gerçekleştirdi. DemirDöküm’ün 2015 yılı sonuçlarını ve 2016 yılı hedeflerini DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna ile birlikte açıklayan DemirDöküm CEO'su Dr. Axel Busch, DemirDöküm’ün ihracatının önemli bir kısmını AB pazarlarına yönelik olduğunu, son 3 yılda en büyük büyümeyi Çin, Gürcistan ve İngiltere’de gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçen yıl en fazla ihracat gerçekleştirilen ülkeleri ise İtalya, Çin, Rusya ve Ukrayna olarak sıralayan Dr. Axel Busch, DemirDöküm’ün geçen yıl 170 milyon TL’lik ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.

ÇİN’DE İLK ÜÇ MARKA ARASINDAYIZ

DemirDöküm’ün Bozüyük fabrikasının Vaillant Group’un dünyadaki ikinci büyük üretim merkezi ve ayrıca en çok ürün üretilen fabrikası olduğunu vurgulayan Dr. Axel Busch, “DemirDöküm olarak, her yıl ortalama 7 milyon TL üzerinde marka yatırımı yapıyoruz. Son 5 yılda Ar-Ge merkezine toplam 55 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. 2016’yı ise 10 milyon TL ilave Ar-Ge yatırımıyla kapatmayı planlıyoruz” dedi.

DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna ise DemirDöküm’ün panel radyatörde Şili’de pazar lideri, Yunanistan’da pazar ikincisi, Çin’de ise ilk üç arasında yer aldığını ve DemirDöküm’ün diğer markalarıyla birlikte Güney ve Doğu Avrupa’da da ilk üç içinde olduğunu söyledi.

YOĞUŞMALI CİHAZLARA GEÇİŞ SÜRECİ ÖNCELİĞİMİZ

Türkiye’de şu anda sektörün en önemli önceliğinin yoğuşmalı cihazlara geçiş süreci olduğunu belirten Ertuna, “Bu konuda yatırımları ve çalışmaları devam eden DemirDöküm’ün yıllık kombi satışının yüzde 35’i yoğuşmalı kategoride gerçekleşiyor. DemirDöküm, bu değişim sürecinden güçlü ve lider olarak çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

DemirDöküm’ün 2016 yılı Nisan ayı itibariyle, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 büyüme yakaladığını belirten Erdem Ertuna, şu bilgileri verdi: “2015 yılında toplam 170 milyon TL’ye yakın ihracat gerçekleştirdik. 2016 yılının ilk 4 ayında ise 52 milyon TL’ye yakın ihracata imza attık. 2015 yılını 671 milyon TL ciroyla kapattık, 2016 yılının ilk 4 ayında ise 208 milyon TL ciro gerçekleştirdik. 2016’yı bir önceki yıla göre yüzde 15 büyümeyle kapatmayı öngörüyoruz.”

YÜKSEK TEKNOLOJİYE SAHİP YENİ ÜRÜNLER

2015 yılı değerlendirmesinin yanı sıra DemirDöküm’ün ısıtma, soğutma ve yenilenebilir enerji alanında sektöre sunduğu ürünler hakkında da bilgi verdi. Geleceğe ışık tutan DemirDöküm'ün yüksek teknoloji ile geliştirdiği yeni ürünü çıkardığı Migo ile kombilerin artık istenilen yerde kontrol edilebileceğine dikkat çekti. Dr. Busch, yeni ürüne ilişkin şu bilgileri verdi:

“DemirDöküm’ün yeni akıllı oda termostatımız Migo, kullanıcının isteği doğrultusunda Apple ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla uzaktan erişim imkânı sağlıyor. Birden fazla cihazın kontrolünü gerçekleştirebilen uygulama sayesinde kullanıcılar ister oda sıcaklığına, ister su sıcaklığına anlık olarak müdahale edebiliyor. Zamanlayıcı programları ve tüketim izleme gibi kullanıcıya özel deneyimler de sağlayan Migo, evin ısı davranışını belirlemek amacıyla internetten aldığı hava tahmin bilgilerinin yanı sıra daha önce kaydedilen tüm verileri de kullanabiliyor. Ürün, çalıştırıldıktan iki hafta sonra e-bus iletişimi sayesinde doğru zamanda doğru ayara ulaşmak için kombinin ne zaman ve hangi sıcaklıkta çalıştırılacağını belirleyebiliyor.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894