• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İzmir 14 °C

Deniz Öyküleri Ödülü İçin Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor

Deniz Öyküleri Ödülü İçin Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor
Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Ödülü’ne son katılım tarihi, 10 Ekim 2016, Pazartesi…

DENİZ ÖYKÜLERİ ÖDÜLÜ İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ YAKLAŞIYOR

‘Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü’ne katılımlar için çok az bir zaman kaldı. Yarışmaya katılacak eserlerin, en geç 10 Ekim 2016, Pazartesi günü akşamına kadar elden, posta veya kargo ile Foça Belediyesi’ne ulaştırılması gerekiyor.

2016 yılında beşinci kez verilmesi kararlaştırılan Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Ödülü, son yıllarının önemli bölümünü Foça’da geçiren, Foça’yı çok seven, 11 Ağustos 2015 tarihinde yitirdiğimiz değerli yazarımız Tarık Dursun K.  adına özgülenmişti.

Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü’ne başvuru koşulları şöyle:

1. Yarışma herkese açıktır. Deniz konusuyla bağlantılı, kitap halinde yayımlanmamış ya da kitaplarda yer almamış bir öyküyle başvurulabilir. Öykünün dergilerde yayımlanmış olması katılıma engel değildir.2. Öyküler, bilgisayarda Times New Roman karakteriyle, 1,5 aralıklı,  12 punto ile yazılarak,  A 4 kâğıdına basılı olarak, 7 örnek halinde gönderilmelidir. Öykülerin uzunluğu bu nitelikteki 10 (on) sayfayı aşmamalıdır. Ayrıca öykülerin kayıtlı olduğu bir cd de gönderide yer almalıdır.

3. Yarışmaya açık adla katılmak zorunludur. Öykünün yanı sıra gönderilmesi gereken “başvuru yazısı”nda yazarın adı soyadı, adresi, telefonu, varsa e-posta bilgileri belirtilmelidir. Yaşamöyküsü de bu yazıya eklenmelidir. Adaylar başvurularını açık ad ve adresleriyle yapmak zorundadırlar. Edebiyat alanında nüfus kaydındaki adından farklı bir adla yayın yapan ve bu adla tanınanlar, eserlerini bu adla sunabilirler; ancak resmi işlemler ve ödülün kendilerine teslim edilebilmesi için gerçek adlarını verecekleri bilgiler içinde mutlaka belirtmek zorundadırlar.  

4. Öyküler 10 Ekim 2016, Pazartesi günü akşamına kadar elden, posta veya kargo ile “Deniz Öyküleri Ödülü, Foça Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi, Foça-İzmir” adresine ulaştırılmış olmalıdır.

5. Seçici Kurul, Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Ahmet Önel, Gönül Çatalcalı ve Vecdi Çıracıoğlu’ndan oluşmaktadır.

6. Deniz Öyküleri Ödülü’nde, birinciye: 3.500 TL., ikinciye: 2.500 TL ., üçüncüye 1.500 TL parasal armağan ile ödül plaketi verilecektir.

7. Foça Belediyesi, derece alan ve seçici kurulca yayımlanmaya değer görülen öyküleri kitap halinde yayımlayabilecektir. Bunun için yazarlara ayrıca telif hakkı ödenmeyecek,  25’er adet kitap verilecektir.  

8. Yarışmaya katılan öyküler geri verilmez.

9. Koşullara uymayan öyküler seçici kurula sunulmadan elenir.

10. Ödüle katılan yazarlar bu koşulları kabul etmiş sayılırlar.

11. Seçici Kurul, 28 Kasım 2016, Pazartesi gününe kadar kararını Belediye Başkanlığı’na bildirecek; ödül töreni,  10 Aralık 2016, Cumartesi günü,  Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir./Ege Basın Grubu

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894