• BIST 9079.97
  • Altın 2318.654
  • Dolar 32.35
  • Euro 34.9565
  • İzmir 19 °C

Deprem Sonrası Aliağa’da En Büyük Tehlike Rafineri

Deprem Sonrası Aliağa’da En Büyük Tehlike Rafineri
İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Aliağa Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği’nin

İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Aliağa Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği’nin (ALKUD) beşinci yıl bilgilendirme ve bilinçlendirme semineri gerçekleştirildi. Seminerde sunum yapan Doğal Afet ve Arama Kurtarma Uzmanı Ömer Karaca, sanayi bölgesi olmasından dolayı Aliağa’nın deprem sonrasında ikincil ve üçüncül tehlikelerle karşı karşıya kalabileceğini söyledi. 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, ALKUD Başkanı İlker Aşkaroğulları ve yönetimi, Doğal Afet ve Arama Kurtarma Uzmanı Ömer Karaca, İzmir Afet Derneği Başkanı Cihan Emre, Kuzey Ege Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ajlan Alpay ile Aliağa’da bulunan STK temsilcileri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan seminer programının açılış konuşmasını ALKUD Başkanı İlker Aşkaroğulları yaptı. 2014 yılında kurulan bir dernek olduklarını belirten Aşkaroğulları, arama ve kurtarma konusunda bilinçli bir toplum yetiştirmek istediklerini söyledi. Özellikle gençlerin ve ev hanımlarının donanımlarını arttırmak istediklerini ifade eden Aşkaroğulları, “Edindiğimiz bilgileri toplumun tüm kesimlerine yaymak istiyoruz” dedi.

DOĞAL AFET VE ARAMA KURTARMA UZMANI ÖMER KARACA: “RAFİNERİYİ 7 GÜN BOYUNCA SÖNDÜREMEDİK”

Aşkaroğulları ’nın konuşmasının ardından Doğal Afet ve Arama Kurtarma Uzmanı Ömer Karaca sunumunu gerçekleştirdi. Ege Bölgesi’nin deprem tarihçesi hakkında bilgiler veren Karaca, deprem eğitiminin ve bu konuda faaliyet gösteren derneklerin öneminden bahsetti. Karaca, “Aliağa sanayi kuruluşlarının fazlaca olduğu bir bölge. İkincil ve üçüncül ardıl tehlikeler var. Deprem sonrası rafineri ikincil tehlikeleri doğuracak. Marmara depreminde Gölcük’teki rafineriyi 7 gün boyunca söndüremedik” dedi.

“HER ANTİK KENTTE DEPREMİN İZLERİ GÖRÜLMÜŞTÜR”

Ege Bölgesi’nde Aliağa’da dahil olmak üzere tüm antik kentlerin defalarca depremler ile yerle bir olduğunu da sözlerine ekleyen Karaca, “Tarih kitapları antik kentlerin savaşlar ya da hastalıklar nedeniyle terk edildiğini yazar. Ancak her antik kentte depremin izleri görülmüştür. Ayrıca nerede denize dökülen bir nehir varsa, bunlardan en önemlisi Gediz nehridir, orada nehire paralel olarak fay hattı vardır” dedi.

Sunum esnasında Aliağa Belediyesi Sanatevi tiyatrocularının canlandırdığı deprem sahnesi de seminere renk kattı.

/EGE BASIN GRUBU

aliaga-alkud-seminer-(4).jpgaliaga-alkud-seminer-(3).jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-7_edited-009.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894