• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Didim Masterler Foça’nın namağlup ünvanına son verdi.

Didim Masterler Foça’nın namağlup ünvanına son  verdi.
DİDİM MASTERLER - 3 FOÇA MASTERLER - 0

Türkiye Masterler ve Veteranlar Federasyonu Ligi (TMVFL) Ege Grubunun yenilgisiz lideri Foça Masterler Didim Deplasmanında üç puanla birlikte namağlup ünvanını da bıraktı. Maçın önemli bölümünde 10 kişi oynayan Didim haklı bir galibiyete imza atmanın yanı sıra inatçı ve diri futboluyla bundan sonraki maçlar için rakiplerine gözdağı da verdi.

19 Şubat 2017 Pazar günü Saat 13.00’te Didim Şehir Stadı suni çim sahada oynanan müsabakaya Ahmet Terzioğlu, Şencan Bayır, Behman Akpınar ve Deniz Kara gibi dört as oyuncusundan yoksun ve yol yorgunu olarak çıkan Foça  her zamanki futbolundan çok uzak bir görüntü sergiledi. Buna karşın Didim ev sahibi olmanın avantajlarını galibiyete odaklanmayla birleştirerek ilk dakikalardan itibaren sonuca yönelik atak bir oyun oynadı.  Bu ataklardan birinde Foça defansının ceza sahası içinde yaptığı faulü hakem penaltıyla cezalandırdı. Mehmet Özdemir atışı gole çevirerek takımını 1 – 0 öne geçirdi.

Golden sonra gerilen ortam ve sertleşen futbol nedeniyle 22.dakikada hakemler oyunu durdurarak soyunma odasına gitti.  Her iki takım teknik adamları maçın daha sakin bir havada devam etmesi için Didim’den Murat  Coşkunçay ve Foça’dan Nihat Yelmer’i başka oyuncularla değiştirdi.

Tekrar başlayan ve sert giden oyunun 27.dakikasında Didim’den Hasan Karahamza yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızıyla oyundan atılarak takımını 10 kişi bıraktı.

KALECİ ALLISON'UN DEGAJI GOL OLDU

İlk yarı 1-0’la geçildikten sonra Didim eksik olmasına rağmen iyi oyununu ikinci yarıda da sürdürdü. Foça’nın gol arayışlarını durduran ev sahibi, Mehmet Özdemir’in hem takımı hem kendi adına ikinci sayısı olarak ağlara yolladığı  şık kafa golüyle skoru 2 – 0’a taşıdı.
Foça’nın tüm çabaları golü bulmaya yetmezken maçın uzatma dakikalarının son saniyeleri liglerde ender görülen bir golle geçildi.  Didim kalecisi İngiliz asıllı Allison Douglas’ın yaptığı uzun degaj da meşın yuvarlak rüzgarında desteğiyle Foça ceza sahasına düştü. Foça defansının müdahale edemediği top kaleci Mehmet’i de kontrpiyede bıraktı. İkinci sekmeden sonra ağlarla buluşan top Masterler liglerinde kaleden kaleye ve kalecinin attığı ilk gol olarak tarihe geçti.  Hakem santra yapılmasına bile gerek duymadan golün ardından maçın bitiş düdüğünü çaldı.

Didim’ın 3-0’lık galibiyetiyle sona eren maçın ardından maçtaki tartışmaların aksine dostluk ve iki takım oyuncularının birbirini kutladığı sahneler yaşandı.

Didim Masterler Başkanı ve kaptanı Eyüp Çabuk bu yıl lige ilk defa katıldıklarını, bu havayı doyasıya solumak ve başarılı olmak için çok çalıştıklarını söyledi. Eyüp Çabuk; “Belli bir yaşı aşmış arkadaşlar olarak yeniden sahalarda olmaktan, sağlık için spor yapmaktan ve eski lig heyecanlarını tekrar yaşamaktan çok mutluyuz.  Foça bu ligin eski, köklü ve başarılı bir takımı. Biz yeniyiz ama azimliyiz, hırslıyız ve çok çalışıyoruz. Başarılı olacağız” derken arkadaşları arasında Ali olarak çağrılan kaleci Allison Douglas furbolun, ligin ve aynı yaş grubu arkadaşların buluşmasının çok güzel olduğuna dikkat çekti. 7 yıldır Didim’de yaşadığını, çocuğunun burada Türk okulunda eğitim gördüğünü, kendisinin haftanın üç günü oldukça kalabalık gruplara spor yaptırdığını belirten Allison; Foça’nnı da iyi bir takım olduğunu sözlerine ekledi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894