• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İzmir 25 °C

Dijital Dönüşüm Şirketlerin Geleceğini İnşa Ediyor

Dijital Dönüşüm Şirketlerin Geleceğini İnşa Ediyor
Son zamanların en önemli trendlerin başında Dijitalleşme ve buna paralel olarak şirketlerin Dijital Dönüşümü

Son zamanların en önemli trendlerin başında Dijitalleşme ve buna paralel olarak şirketlerin Dijital Dönüşümü gelmekte. Bu bilinçle hareket eden EGİAD, üye firmalarının dönüşümü için harekete geçti. İş dünyasının dijital dünyaya uyumunda öncülük yapan iş örgütü,  HP Türkiye eski Genel Müdürü, Melek Yatırımcı ve Mentor Serdar Urçar’ın konuk konuşmacı olarak katıldığı “Dijital Dönüşüm” başlıklı bir seminer düzenledi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, Türkiye’nin, dünyadaki rekabetçiliğinin arttırılabilmesi için farklı alanlarda aksiyon alınması gerektiği hususuna vurgu yaptı. Müşterilerin beklentilerini karşılayacak şekilde iş süreçlerinin değiştirilmesi ve teknolojiden yararlanmak sureti ile müşteri odağının arttırılması gerektiğini belirten İlter, geleneksel iş yapış modellerinin terk edilerek, firmalara yenilikçi iş kültürünün yerleştirilmesi ve dijital dönüşüme uygun bütçelerin ayrılmasına yönelik görüşlerini paylaştı. EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, dijital dönüşümün tüm şirketler için hayati önem taşıdığını vurgulayarak “Dijital dönüşüm günümüzde her şirketin gündemine girmeyi başardı. Çünkü şirketlerde yenidünya düzeninde geleceğe yönelik ciddi endişeler var, iş yapış şekilleri değişti. Artık geleneksel iş yapış şekilleri ile gelecekte var olunamayacağı açıkça ortada. Bu da doğal olarak dijital dönüşümü tetikliyor” dedi. Dijital dönüşüme başlamış şirketlerin başarı nedenlerine de değinen İlter, “Doğru strateji belirlemiş olmaları, kurum içi yenilikçi bir kültür yaratmaları ve dijital dönüşüme yeterli bütçe ayırmaları göze çarpıyor. Özellikle geleneksel endüstrilerde belli bir ölçek ve yaştaki şirketlerin ayakta kalabilmesi için dijital dönüşüm çok kritik. Bunun için öncelikle çok net bir liderlik iradesine ihtiyaç duyulduğunu söyleyebiliriz. Kısaca bu dönüşümde insan ve strateji aslında dijital araç ve gereçler kadar büyük önem arzetmekte” dedi.

HP Türkiye eski Genel Müdürü, Melek Yatırımcı ve Mentor Serdar Urçar ise, son zamanların en önemli trendlerinin başında Dijitalleşme ve buna paralel olarak şirketlerin Dijital Dönüşümü geldiğini vurgulayarak, kendi deneyim ve gözlemlerinden yola çıkarak başarılı dijitalleşmenin kritik noktadaki başarı faktörlerini paylaştı. Urçar, “Bu işi ciddi yapmak isteyen her kurumda küçük de olsa bir dijital birimin kurulması ve iş ile teknoloji yönetimi arasında bir köprü vazifesi görerek, uygulamayı hızlandırması, proje yönetimi ve koordinasyonu yapması gerekiyor. Böyle bir organizasyonda en kilit fonksiyon, Chief Digital Officer (Dijital Dönüşüm Lideri) adlı yeni rolden oluşuyor. Bu iş tanımı hem işten, hem de teknolojiden anlayan birisinin teknoloji kullanımını destek veren düzeyden, rekabetçilik silahı düzeyine çıkarmasını içeriyor. Bu rolü tam zamanlı olarak istihdam etmeyi pahalı bulan kurumlar için dönemsel yönetim çözümleri de bir alternatif olarak öne çıkıyor. Yine böyle bir birimde proje yöneticilerine ve yeni teknoloji uzmanlarına gereksinim oluyor. Her değişim programı gibi dijital dönüşümün de tepeden başlaması ve aşağıya doğru inmesi kritik öneme sahip” diye konuştu.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894