• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İzmir 22 °C

Dikili Çandarlıgücü şampiyonluğunu büyük coşkuyla kutladı

Dikili Çandarlıgücü şampiyonluğunu büyük coşkuyla kutladı
DİKİLİ ÇANDARLIGÜCÜ ŞAMPİYONLUĞUNU BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI

Dikili Çandarlıgücü, İzmir Süper Amatör Lig Play-Off mücadelesinin dördüncü maçında İzmir'in köklü kulüplerinden İzmirspor'u 2-1 yenerek, 4'te 4 yaptı ve Bölgesel Amatör Lig’e çıkmayı garantiledi. 

İzmir Süper Amatör Lig Play-Off Organizasyonu’nun 4. haftasında İzmirspor'u 2-1 yenen Dikili Çandarlıgücü, müsabakalarının bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek taraftarını sokağa döktü. Maçın oynandığı Atatürk Stadı Spor Kompleksi’nde başlayan şampiyonluk coşkusu, futbol takımın konvoy eşliğinde kente ulaşmasıyla doruğa çıktı.

DİKİLİ ASİLERDEN CENTİLMENLİK DERSİ

İzmir Süper Amatör Lig Play-Off Organizasyonu’nda Atatürk Stadı 1 Nolu Yan Saha tribünlerini tıklım tıklım dolduran taraftarlarının önünde 4.  maçına çıkan Dikili Çandarlıgücü, güçlü rakibi İzmirspor karşısında 1-0 yenik durumuna düşmesine rağmen maçı 2-1 galip tamamlayarak, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.  Elde ettiği bu başarı ile Bölgesel Amatör Lig’e yükselen Dikili ekibinin taraftar grubu Dikili Asiler de turnuvaya damgasını vurarak renkli şovları, tezahüratları ve centilmenliği ile örnek olmaya devam etti.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Ege Bölgesi futbol camiasının gözlerini çevirdiği karşılama öncesi Polis Haftası münasebetiyle her iki takım sahaya İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nca hazırlanan şehit polisler Fethi Sekin ve Cemil Koç adına açılan pankartlarla çıktı. 1 dakikalık saygı duruşunun yapıldığı karşılaşma öncesinde tüm taraftarlar dakikalarca “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” tezahüratı yaptı. Orta hakem Erdal Temel’in ilk düdüğü ile başlayan karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım karşılıklı ataklar geliştirse de gol sesi çıkmadı.

ŞAMPİYONLUK GOLÜ 90'DA GELDİ

Hızlı başlayan maçın ikinci yarısında 55. dakikada Muhammet Alagaş'ın serbest vuruştan attığı golle İzmirspor 1-0 öne geçti. Yediği golden sonra oyundan kopmayan ve ataklarını sıklaştıran Dikili Çandarlıgücü, 58. dakikada Burak Beyit'in attığı şık golle beraberliği yakaladı. Beraberlik golünün ardından maçı İzmirspor yarı sahasına yıkan Dikili ekibi, 90. dakikada gerçekleşen kontratakta Miraç Can Kızılateş’ın attığı beceri dolu golle hem galibiyete hem de şampiyonluğa uzandı. Maç sonunda Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kulüp yöneticileri, futbolcular ve taraftarlar Bölgesel Amatör Lig’e çıkmanın mutluluğunu doyasıya yaşadılar. Sahanın ortasında ve soyunma odasında sevinç halkası oluşturan Dikilililer, gerçekleştirilen konvoyla Çandarlı üzerinden Dikili'ye hareket etti. Çandarlı'da Belediye Ek Hizmet Binası önünde, Dikili'de de Atatürk Meydanı'nda kutlamalar gerçekleştiren taraftarın coşkusu tüm kenti inletti.

“ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİK…”

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Dikili Çandarlıgücüspor Teknik Sorumlusu Serkan Uzun, “Bugün oynadığımız İzmrspor maçı gibi,  Play-Off maçlarının tümünde çok güçlü rakiplerle karşılaştık. Amacımız her maçta olduğu gibi bu maçta da iyi futbol ve galibiyetti. Futbolcu kardeşlerim de inançlı ve azimli bir şekilde oynayarak bu hedeflerimize ulaşmamızı sağladı. Elde ettiğimiz İzmirspor galibiyetinin ayrı bir önemi Bölgesel Amatör Lig’e yükselmemizi sağlamasıydı. Maçın analizine girmeyeceğim. Çünkü tüm futbolcularım pozitif mücadele ve kazanmayı isteyen oyun anlayışları ile tebriki ve alkışı fazlasıyla hak etti.  Elde ettiğimiz şampiyonluğu Dikili halkına armağan ediyoruz. Bilinsin ki bu başarı tesadüf değildir. Bize desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen başta Dikili Belediye Başkanımız Mustafa Tosun ve Kulüp Başkanımız Murat Durak olmak üzere her zaman her yerde yanımızda olan kulüp yöneticilerine, taraftarlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Yükseldiğimiz BAL’da da kentimize yakışır bir şekilde mücadele vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Maç Detayları

Hakemler:  Erdem Temel, Tansu Doğan Yılmaz, Güner Mumcu Taştan

Dikili Çandarlıgücü: Engin Güntekin, Gökhan Güneş, Miraç Can Kızılateş, Sedat Bolyurt, Barış Geldiler, Alphan Çetinkaya, Ayhan Işık, Muammer Güreşci (Coşkun Güney Dk.46), Burak Beyit (Metin Deniz Olpak Dk.86), Anıl Şimşek, Kaan Tahir Çakar (Esat Karadeniz Dk. 66)

İzmirspor: Serhat Çağlar, Muhammet Alagaş, Çağrı Gürbüz, İrfan Bural, İbrahim Tokay, Umut Altınışık (Erhan Eren Dk.68), Metin Salih Aktürk, Durmuş Erol Selahattin Baru İnal Dk. 72), Jorge Luiz, Muhammet Ali Aydın, Gökhan Baziyar 

Sarı Kartlar: Dk. 35 Muhammet Alagaş (İzmirspor),Dk. 54 Miraç Can Kızılataeş (Dikili Çandarlıgücü), Dk. 55 Barış Geldiler (Dikili Çandarlıgücü), Dk. 88 İbrahim Tokay (İzmirspor), Dk. 90+ 3 Sedat Bolyurt (Dikili Çandarlıgücü)

Goller: Dk. 55 Muhammet Alagaş (İzmirspor), Dk. 58 Burak Beyit (Dikili Çandarlıgücü), Dk. 90 Miraç Can Kızılateş (Dikili Çandarlıgücü) 

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Helvacı’nın Bileği Bükülmüyor11 Aralık 2023 Pazartesi 13:37
  • Aliağalı Sporcular Madalyaya Doymuyor28 Kasım 2023 Salı 16:16
  • Aliağaspor FK 2 – 0 Mardin 1969 Spor20 Kasım 2023 Pazartesi 11:10
  • Tepecikspor: 1- Bornova 1877: 023 Ekim 2023 Pazartesi 10:18
  • Bergama Belediyesi Badminton Takımı Başarıdan Başarıya Koşuyor16 Ekim 2023 Pazartesi 15:59
  • Aliağa Petkimspor Ege Cup 2023 için gün sayıyor14 Eylül 2023 Perşembe 11:21
  • Aliağa Belediyesi Kış Spor Okulları Başlıyor14 Eylül 2023 Perşembe 11:13
  • Helvacı’da Hedef Üst Lig09 Eylül 2023 Cumartesi 13:50
  • Spor Kenti Bergama07 Ağustos 2023 Pazartesi 10:44
  • Aliağa’da Muhteşem Yelken Turnuvası14 Haziran 2023 Çarşamba 14:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894