• BIST 9524.59
  • Altın 2490.141
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7434
  • İzmir 23 °C

Dikili Turizmde Rekora Koşuyor

Dikili Turizmde Rekora Koşuyor
CHP’li Mustafa Tosun’un belediye başkanlık koltuğuna oturmasının ardından gerçekleştirdiği yatırım ve tanıtım atağıyla Dikili ilçesini yerli

DİKİLİ TURİZMDE REKORA KOŞUYOR

İLÇE NÜFUSU 500 BİNİ AŞTI

CHP’li Mustafa Tosun’un belediye başkanlık koltuğuna oturmasının ardından gerçekleştirdiği yatırım ve tanıtım atağıyla Dikili ilçesini yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi haline getiren Dikili Belediyesi, kötü günler geçiren Türk turizmine can suyu olmaya devam ediyor.

Güneşi, kumsalları, masmavi denizi ve eşsiz güzellikteki doğal, kültürel mekânları, sörf ve deniz sporları etkinlikleri ile Ege'nin incisi olan Dikili, son iki yılda olduğu gibi bu yılda tüm tabuları yıkarak Türk turizmin en gözde tatil merkezlerinden biri oldu. Plajların tıklım tıklım olduğu ilçenin nüfusu Temmuz ayının ilk haftası itibari ile yerli ve yabancı turistlerle birlikte 500 bin bandını aştı.  

BELEDİYENİN KARARLI ÇALIŞMALARI BAŞARIYI GETİRDİ

Kentin doğal ve kültürel turizm potansiyelini geliştirmek için gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini birer birer toplayarak ilçenin gelişimine büyük değer katan Dikili Belediyesi bir yandan da, kötü günler geçiren Türk turizmine can suyu olmaya devam ediyor.  Yaz sezonu öncesi hummalı bir çalışma yürüterek kentin doğal dokusunu bozmadan alt-üst yapı yatırımlarını önemli ölçüde tamamlayan Dikili Belediyesi, bir yandan da bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini öne çıkaran etkin tanıtım atağı sergileyerek, birde ilçeye windsurf ve su altı dalış sporu etkinliklerinin yapılacağı alanları kazandırmıştı.  Doluluk oranı en üst seviyede olan plajlardaki bakım ile temizliği de elden bırakmayan belediye yetkililerinin her plaj için özel çalışma ekipleri oluşturması da ilçeye konuk gelen misafirler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.

İLÇE ESNAFININ YÜZÜ GÜLÜYOR

Güneş-deniz-kum üçlüsünün yanı sıra Çandarlı Kalesi, Kalem Adası, Deliktaş, Nebiler Şelalesi, Bademli Bölgesi, Karagöl Krater Gölü ve dünyanın en küçük ada kilisesi Aya Nikola Kilisesi başta olmak üzere çok özel bölgelere sahip olan Dikili ilçesi Temmuz ayının ilk haftası itibari ile 500 bini aşan bir nüfusa ulaştı. Sınırlarında birbirinden güzel çok sayıda özel noktayı barındıran ve tüm güzelliklerini yılın 12 ayında misafirlerine farklı renklerde sunan Sevginin Kenti Dikili’de son iki yılda olduğu gibi bu yılda turizm piyasasının canlı olması konaklama sektöründe faaliyet gösteren esnafından en küçük market esnafına kadar tüm esnafların yüzünü güldürdü. Kente konuk olan yerli ve yabancı turistler özellikle Kalem Adası, Çandarlı, Denizköy, Bademli, Nebiler ve Karagöl bölgelerinde temiz havayı ve doğayla bütünleşen güzellikleri huzurla kokluyor. Bademli, Denizköy ile Çandarlı bölgesinin balık ağırlıklı mutfak kültürünün lezzetine ulaşmak ve yöreye özgü meşhur Koruk Suyunu tatmak için bölgeye akın eden konukların sayısı da oldukça fazla. 47 km'lik kesintisiz deniz kıyısıyla sakin, huzurlu ve kafa dinlemek için harika bir seçenek olan Dikili'de mavi ve yeşilin buluştuğu eşsiz güzellikteki koylara gerçekleştirilen tekne turları ve güneşin batışının çıplak gözle izlenmesi bu yılda tatilcilerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

“KARARLIYIZ, KENTİMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Son iki yılda gerçekleştirdikleri belediye hizmetleri ile Dikili ilçesinin turizm potansiyelini en üst seviyelere çıkartmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Göreve geldiğimiz ilk gün itibariyle başlattığımız hizmet seferberliğiyle yeni bağlanan mahallelerimizi, kırsal alanlarımızı ve sahil bandımızı kent merkezimizle aynı oranda kalkındırmayı hedefledik. Bunda da büyük başarı elde ettik. Gelinen sürece dönüp baktığımızda özverili çalışarak kentimizin genelinde doğal dokuyu bozmadan, sosyal ve kültürel hayatı canlandıracak çok önemli işler yaptığımızı görüyoruz. Özellikle yaz sezonunda büyük bir özveri ortaya koyarak 41 bin civarında bir nüfusa hizmet üretmeye yeterli araç ve personel kapasitemizle, 500 bin civarında olan nüfusa hizmet edip, örnek çalışma kararlığı ortaya koyduk. Alt ve üst yapıda olduğu gibi diğer alanlarda da tüm birimlerimizin koordineli çalışması ile geçmiş dönemlerde ilçemizin birçok noktasında hakim olan geri kalmışlığı ve unutulmuşluk ruhunu ortadan kaldırarak, kalkınma hamlesine dönüştürdük. Gelinen süreçte ilçemiz hemşerilerimiz huzurla yaşadığı bir kent olduğu gibi hem ulusal, hem de uluslararası turizm alanında cazibe merkezi haline gelmiştir. İlçemizin turizmde söz sahibi olmasından, esnafımızın yüzünün gülmesinden dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz.  İlçemizin ülke tarihine not düşen bir konuma gelmesinde emeği geçen başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere herkese gönülden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894