• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İzmir 22 °C

Dikili’de Eğitime Dev Destek

Dikili’de Eğitime Dev Destek
Dikili Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için gerçekleştirdiği çalışmalarda sonuca gitmeye devam ediyor.

DİKİLİ’DE EĞİTİME DEV DESTEK

Dikili Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için gerçekleştirdiği çalışmalarda sonuca gitmeye devam ediyor.

Dikili Belediyesi, kent genelinde öğrenim gören öğrencilerin eğitim ve öğretim yaşamlarındaki başarıların artmasına katkı sunmak ve daha iyi şartlarda eğitimlerini sürdürmelerine olanak sağlamak için hayata geçirdiği ‘Eğitimde Hizmet Eşitliği Projesi’ kapsamında kentin önemli eğitim yuvalarından Şehit Cengiz Topel İlkokulu ile Ortaokulu tepeden tırnağa yenilendi. Başkan Tosun, “Kentimizin eğitimdeki başarı katsayısının yükselmesi ve çocuklarımızın en üst seviyede fiziki şartlarda eğitim alması için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda sonuca gitmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

DELİKTAŞ'TA İKİ OKUL TEPEDEN TIRNAĞA YENİLENDİ

Dikili Belediyesi, başlattığı ‘Eğitimde Hizmet Eşitliği Projesi’ çerçevesinde ilçe sınırlarında yer alan okul binalarını tepeden tırnağa yenileyerek, okul bahçelerinde çevre düzenlemesi yapmaya devam ediyor. Son olarak Deliktaş Mahallesi’nde yer alan Şehit Cengiz Topel İlkokulu ile Şehit Cengiz Topel Ortaokulu’na çıkarma yapan ekipler fiziki ihtiyaçlara neşter vurarak, her iki okulu da adeta baştan aşağı yeniledi. Hummalı bir şekilde gerçekleştirilen çalışmalarda 6 dersliği bulunan, 126 öğrencinin eğitim gördüğü, 7 öğretmen ve 2 idarecinin görev yaptığı Deliktaş Şehit Cengiz Topel İlkokulu ile 5 dersliği, 1 laboratuvarı bulunan, 72 öğrencinin eğitim gördüğü, 7 öğretmen ve 2 idarecinin görev yaptığı Deliktaş Şehit Cengiz Topel Ortaokulu’nun bahçe düzenlemeleriyle birlikte iç ve dış cephelerinin kapsamlı bakım, onarım, boya işleri gerçekleştirildi.

YENİ TÖREN ALANI

Dikili Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin okul binalarında gerçekleştirdiği fiziki iyileştirmenin ardından, aynı alan içerisinde yer alan ortaokul ile ilkokulun bölümlerinin giriş kapılarını yenilerek, 6.5 metre uzunluğunda 1.5 metre yüksekliğinde güvenliği üst seviyede sürgülü demir kapıların takıldı. Çalışma kapsamında, okul bahçesine yeşil alan düzenlemesi yapılarak, 300 m2’lik alanda kilit parke taşı, 600 m2’lik alanda da karo ve fayans döşenerek bahçe zeminindeki olumsuzlar giderildi. Okul yerleşkesinin çevresine de 450 m2 granit zar taşı döşenerek, okula giriş çıkışlar daha kolay ve güvenli hale getirildi. Tören alanında da yenileme çalışması gerçekleştiren ekipler, eski tören alanı da tamamen elden geçirerek, öğrenci ve öğretmenlerin rahatlıkla kullanabileceği törenlere ve etkinliklere elverişli bir alan oluşturdu. Atatürk büstünün ve kaidesinin yenilendiği çalışmalar, bayrak direğinin de yenisi ile değiştirilerek güzel bir görünüme kavuşturulmasıyla tamamlandı.

“DİKİLİ BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Şehit Cengiz Topel İlkokulu ile Ortaokulu yetkilileri, Dikili Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bakım, onarım ve yenileme çalışmaları ile okullarında pozitif yönde bir değişimin yaşandığını belirterek, “Dikili Belediyesi’nin uyguladığı proje sayesinde okullarımız tepeden tırnağa yenilendi. Tören alanımızdan dersliklere, bahçe kapılarından yeşil alanlara kadar her yer elden geçirilerek eksiksiz çalışma gerçekleştirildi. Daha önceden belirlediğimiz tüm fiziki eksikliklerin giderilerek, yeni döneme hazır hale getirildi. Öğrencilerimize kadre hediyesi olarak değerlendirdiğimiz bu çalışmalardan dolayı başta Belediye Başkanımız Mustafa Tosun olmak üzere Dikili Belediyesi Destek Hizmetleri Müdür Vekili Mehmet Üste ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz” ifadeleri dile getirdiler.  
 
“EĞİTİME KATKIMIZ KESİNTİSİZ SÜRECEK”

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, “Kesintisiz olarak sürdürdüğümüz ‘Eğitimde Hizmet Eşitliği Projesi’ ile minik yavrularımızın pırıl pırıl okullarda ders görmelerini hedefliyoruz. Proje kapsamında çıkarma yaptığımız okullarda iç ve dış cephe bakım, onarım boya işlerini tamamlıyoruz. Bina içerisinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ilave olarak okulların bahçe ve çevrelerinin de tadilat ve düzenlenmesi ile güvenliği üst seviyede bahçe kapılarının montajını da yapıyoruz. Deliktaş Mahallemizde yer alan iki okulumuzda da çalışmaları tamamlayarak, fiziki eksikleri giderdik. Kentimizin eğitimdeki başarı katsayısının yükselmesi ve çocuklarımızın en üst seviyede fiziki şartlarda eğitim alması için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda sonuca gitmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894