• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İzmir 20 °C

Dikili’de Nazım Hikmet’e Coşkulu Doğum Günü

Dikili’de Nazım Hikmet’e Coşkulu Doğum Günü
Vatan şairimiz Nazım Hikmet’in 116’ncı yaşı, Dikili’de şiirlerle kutlandı

Vatan şairimiz Nazım Hikmet’in 116’ncı yaşı, Dikili’de şiirlerle kutlandı
 
Devrimin ve aşkların şairi Nazım Hikmet Ran, doğumunun 116’ncı yılında Dikili’de "İyi ki Doğdun Nazım" etkinliği ile anıldı.
 
DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
 
Dünyaca ünlü Türk şair ve yazar Nazım Hikmet'in 116'ıncı doğum günü Dikili Belediyesi’nin düzenlediği duygu yüklü etkinlikle kutlandı.  Dikili Belediyesi Kültür Evi’nde düzenlenen etkinlikte ilk olarak Nazım Hikmet'in yaşamından kesitlerin sunulduğu özel bir barkovizyon gösterimi yapıldı.  Aşkların, sevdaların ve Türkçe'nin büyük şairi Nâzım Hikmet’in vatan hasretliği sürecinden de kesitlerin sunulduğu barkovizyon gösterimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Gecenin finalinde Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı mezunu Mehtap Kazan, ünlü şairin şiirlerini ve şiirlerinden oluşan şarkılarını seslendirdi. Nazım sevdasıyla adeta Dikilililere sanat şöleni yaşatan başarılı sanatçı Mehtap Kazan’a bağlamada Tahsin Çiftçi, gitarda Ersoy Erkin, akordeon klavyede Ahmet Necdet Soner eşlik etti.
 
“İYİ Kİ DOĞDUN NAZIM…”
 
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Taner Şen, Nazım Hikmet’e yakışan güzel ve anlamlı bir doğum günü kutlaması gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bugün şiiri ve vatan sevdasını yanı başımıza alıp güzel bir amaç için bir araya geldik. 15 Ocak 1902'de başlayan yaşamına sayısız dize, şiir sığdırmış, Türk edebiyatının en değerli ismi, tüm dünyanın tanıdığı, değer verdiği, önem verdiği vatan şairimiz Nazım Hikmet’e aziz hatırası önünde “iyi ki doğdun” demek için bir aradayız. Bu güzel etkinlikte Nazım’ın sevdasına güç veren herkese Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak gönülden teşekkür ediyorum. Ve tüm yüreğimle ifade ediyorum ki, dün olduğu gibi, bugün de, yarın da sanatın ve sanatçının dost yüzü olacağız. Dizeleriyle yüreklerimize sevda salan, aşk salan üstat Nazım Hikmet başta olmak üzere tüm aydın ve sanatçılarımız ile onların yarınlara miras bıraktığı eserlerinin ölümsüzleşmesi için elimizden gelen çabayı en üst seviyede göstereceğiz” ifadelerine yer verdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894