• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C

Dizeller daha sessiz, konforlu ve hızlı olacak

Dizeller daha sessiz, konforlu ve hızlı olacak
Özgür Cem Deniz- Çağan Yetim / Ege Ajans

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu’nda "Dizel Yakıt Pompası Çalışma Prensipleri ve Yeni Nesil Ürün Geliştirme Faaliyetleri" konulu seminer gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan  Delphi Otomotiv Sistemleri Firması mühendislerinden E.Ü Yüksek Lisans öğrencisi  Makine Mühendisi Levent Akın, “Yeni motor pompa sistemleri ile dizel motorlar; daha sessiz, konforlu ve hızlı olacak” dedi.

Dizel motorların pompalama sisteminde yeni  değişikliklerin  olduğunu söyleyen  Akın, en önemli değişikliğin emisyon oranında gerçekleşeceğini söyledi.

Her ülkenin emisyon oranını farklı kabul ettiğini vurgulayan Akın, bu emisyon kurallarına motor üreticilerinin uyması gerektiğini aktardı.

Dizel motorlarda yeni pompa sistemleri üzerinde çalıştıklarını ifade eden Akın, bu pompa sistemlerin halkı ve araçları olumlu yönde etkileyeceğinin altını çizdi.

Mevcut pompa sistemlerinin emisyon oranının yüksek olduğunu, yeni pompa sistemleri ile emisyon oranını düşürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Akın, bu sayede gelecek nesillere daha temiz bir doğa bırakmayı amaçladıklarını belirtti.

DÜŞÜK YAKIT, DAHA ÇOK KONFOR
Motor üreticilerinin hedeflerinin daha düşük yakıt tüketimini elde etmek olduğunu söyleyen Akın, yeni pompa sistemleriyle yakıt tüketiminin azalacağını,  aynı zamanda azalan yakıt tüketimin yanında yakılan yakıtın daha verimli kullanılacağına dikkat çekti. 

Dizel motor kullanıcılarının en büyük şikayetlerin gürültü, ve ivmelenme olduğuna dikkat çeken Akın, yeni dizel motor pompa sistemleri ile motorların daha sessiz, konforlu ve hızlı olduğunun altını çizdi. Yeni pompa sistemlerinin  dizel araç sürücülerini daha memnun edeceğine dikkat çekti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894